Horoscop
Înapoi la

Horoscop Anual Fecioara
Anul 2024

Fecioara

Ai răbdare cu tine, dragul nostru semn perfecționist: așa sună mesajul lui 2024!

Totul e acutizat în retrogradul lui Mercur în semnul tău, cea mai stresantă perioadă a anului (5-14 august). Poate părea un interval scurt, dar când te bombardezi cu critici și nemulțumiri, în realitate se simte de parcă ar fi interminabil. Ia aminte că e și mai tensionat fiindcă Mercur e planeta ta guvernantă, așa că nu ar strica să rezervi perioada de dinainte de retrograd ca să închei orice mici proiecte pot fi abordate acum.

Luna Plină de pe 24 februarie are același mesaj: mai dă-ți o pauză și fii mai bun/ă și mai răbdător/are cu tine! Luna Nouă de pe 2 septembrie poate să îți adună oportunități ca să faci ce vrei pentru propria persoană, numai să știi să și profiți de ele!

Dragoste

Se face „curățenie” în viața ta sentimentală

Acorzi de ceva vreme atenție sectorului relațiilor și angajamentelor; bravo ție, continui și în 2024. Motivul e că Neptun rămâne aici, încurajând accentul pus pe legături karmice, dar și Saturn îl însoțește, astfel că unii oameni te vor părăsi. Nu te teme, nu erau meniți să îți stea multă vreme alături. Doar se face „curățenie” în viața ta.

Marte se află și el în acest sector începând cu 22 martie și până pe 30 aprilie, determinându-te să te dedici complet celor pe care îi iubești și energizând parteneriatele. Luna Nouă de pe 10 martie reține esența acestor înclinații, iar Eclipsa Lunară de pe 17 septembrie, ce afectează același sector, te convinge să faci pași în față sau în spate în legăturile tale, depinde de cât de valoroase sunt. 

Să mai știi că Pluto iese din casa dragostei de tot, pentru ani buni, începând cu 19 noiembrie, dar încă mai ai timp să savurezi acea iubire intensă în care îți pui toată credința. E un an de transformare din acest punct de vedere, luând în considerare că și Marte se află în acest sector la începutul anului. Luna Nouă de pe 11 ianuarie dă boost-ul de romantism al lui 2024! 

Lecții de dragoste sunt oferite și de Ceres. Planeta se „lăfăie” în acest sector între 7 februarie și 7 decembrie și nu ratează nici un retrograd (14 mai - 25 august), punând pe tapet chestiuni precum cât îi sprijini pe cei pe care îi iubești și cât de mult dai versus cât primești în iubire. Două Luni Pline (21 iunie și 21 iulie) fac și mai ardente aceste întrebări, iar dragostea primește vibrații luminoase cu Luna Nouă de pe 30 decembrie.

Casa intimității e marcată de un retrograd al lui Mercur (1-25 aprilie), redeschizând răni vechi. Eclipsa solară de pe 8 aprilie poate să întărească cele mai încercate legături, iar Luna Plină de pe 17 octombrie repară o veche problemă de intimitate.

Carieră și bani

Acceptă că ești „cineva”

Vești bune: Jupiter decide să îți viziteze sectorul carierei începând cu 25 mai, așa că munca harnică e răsplătită, planurile pe termen lung sunt onorate, ai parte de noroc și de conexiuni armonioase cu oameni situați în poziții înalte. Ai și o Lună Nouă în acest sector, pe 6 iunie, ce trezește entuziasmul pentru aceste oportunități. Concentrează-te pe ce te pasionează cu adevărat și nu uita să îți faci lecțiile, căci și Marte sosește în această zonă între 20 iulie și 4 septembrie.

Ai ajuns atât de departe cu cariera, acceptă că ești „cineva” și că meriți tot ce ai obținut: e lecția oferită de Luna Plină de pe 15 decembrie.

Nu ne oprim aici cu super veștile. De pe 19 noiembrie, Pluto vine să onoreze sectorul muncii tale pentru mulți ani! Să știi însă că această planetă vrea să scoată în evidență numai munca ce te definește, ce te face să te simți împlinit/ă, pentru care îți bate inima. Nu îi pasă neapărat de bani, ci de compatibilitate. Dacă nu există, se anunță momente de chin. Nu uita însă că îți stă în putere să schimbi regulile ecuației, cu Jupiter de partea ta, numai nu fi comod/ă. Te susțin în această inițiativă și următoarele evenimente: Luna Nouă de pe 9 februarie, Marte (13 februarie - 22 martie), Luna Plină (19 august), toate în zona muncii.

Același sector beneficiază și de atenția lui Ceres, de pe 7 decembrie, susținându-te cu resurse și retribuții financiare ca să faci acele schimbări de direcție profesională de care vorbeam.

Eclipsele vizează sectorul banilor. Cea lunară de pe 25 martie te ajută să te eliberezi de poverile financiare sau să reglezi o veche problemă, iar cea solară, de pe 2 octombrie, aduce abundență!

Casă și familie

Atenția astrelor e direcționată în 2024 asupra familiei!

Atenția astrelor e direcționată în 2024 și asupra familiei! Ceres acționează aici, până pe 7 decembrie, incluzând și un retrograd, dar și Mercur se manifestă în aceeași direcție inversă, provocând probleme, dar numai în prima zi a anului, împreună cu Marte, planetă aflată la rândul său în această zonă până pe 4 ianuarie. Acum se iscă certuri, multe având legătură cu faptul că ai plecat de acasă sau că un copil a părăsit „cuibul”.

Luna Plină de pe 23 mai, din acest sector, rezolvă o mare parte din inconveniente și te face să te simți din nou „ca acasă” în cămin. 

Dacă mai degrabă ai ascuns sub covor problemele în loc să le confrunți, ele revin însă sub aceeași formă în perioada lui Mercur retrograd în acest sector (25 noiembrie - 15 decembrie). Poate fi de ajutor Luna Nouă, de pe 1 decembrie, ce aduce energie bună în zonă.

Sănătate

Renunți la obiceiuri toxice

Ai înțeles, presupunem, care e aria de expertiză a lui 2024: să renunți la așteptările nerealiste și la obsesia pentru perfecțiune. Dacă reușești, sănătatea va avea de ce să îți fie recunoscătoare. Renunți la obiceiuri toxice, dai curs unor ritualuri noi, care te ajută imens. Ai o atitudine mai echilibrată și față de muncă! 

Teme recurente pentru 2024

  • Profită de energia vizionară oferită de Jupiter în carieră;
  • Poți să transformi un hobby într-o profesie!
  • Fii mai fluid/ă în relațiile tale;
  • Du o viață mai „verde”;
  • Profită de resursele de pe care le ai la dispoziție, în mod înțelept, cu precădere de bani!

Planete care se află în Fecioară în 2024: Soare (22 august - 22 septembrie), Mercur (25 iulie - 14 august și 9-26 septembrie, dintre care retrograd 5-14 august),  Venus (4-29 august).

Bani

Foarte bine

Sanatate

Foarte bine

Dragoste

Bine

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de...
arhiva horoscop

Afla ce iti rezerva astrele in fiecare zi!

Incepe-ti fiecare zi cu horoscopul direct in casuta ta de mail!
Vei sti la ce sa te astepti si cum sa te comporti astfel incat sa faci intodeauna cele mai bune alegeri.

Va rugam sa completati campurile necesare.