Horoscop
Înapoi la

Horoscop Anual Leu
Anul 2024

Leu

Cuvintele de ordine pentru horoscopul anului 2024? Șanse noi!

Marte intră în semnul tău pe 3 noiembrie și nu vine cu mâna goală, ci obține de la Univers entuziasm pentru noi inițiative. Păcat că nu menține cursul avansat, ci bifează un retrograd de pe 6 decembrie, ce amplifică frustrările și iritabilitatea, dar și riscul de răni și accidente. Ține însă minte că retrogradele sunt fabuloase pentru a acorda a doua șansă, de care se vor bucura cu precădere nativii născuți pe 26 iulie sau 1 august.

Nu e singurul tău retrograd din 2024: și Mercur adoptă acest tip de mișcare între 14 și 28 august, provocând neînțelegeri, lipsă de concentrare, stres și anxietate. Ai nevoie să institui obiceiuri bune prin care să minimizezi tensiunea.

Luna Plină de pe 25 ianuarie, în Leu, pune accent pe nevoia de a avea grijă de tine și acordă cu bunătate și sprijin din partea altora. Luna Nouă de pe 4 august te ajută să obții ce îți dorești. Ține însă cont că are loc cu câteva zile înainte de retrogradul lui Mercur, așa că ai grijă ca dorințele pe care le comunici „peștișorului de aur” să nu aibă nevoie de timp îndelungat!

Dragoste

Începi anul „pe cai mari” în dragoste

Începi anul „pe cai mari” în dragoste. Marte și Ceres se află în acest sector în primele zile ale anului și Mercur încheie un retrograd, așa că trăiești după pofta inimii.

Pluto intră în sectorul relațiilor tale și va petrece mulți ani aici, în mod constant începând cu 19 noiembrie, antrenând numeroase transformări. Mișcarea e anticipată de Marte în același sector (13 februarie - 22 martie), aducând energie pentru a începe să pui în funcțiune roțile schimbării. Ia aminte că e un proces îndelungat ce necesită răbdare. Luna Nouă de pe 9 februarie e momentul de cotitură din acest punct de vedere, generând oportunități de a încheia noi parteneriate.

Sectorul intimității are parte de două prezențe stelare: Neptun (de ceva vreme aici) și Saturn (din 2023). Dacă prima planetă pune în prim plan legăturile spirituale, a doua accentuează că e nevoie și de realism în dragoste. Profită de aceste influențe conjugate ca să situezi în prim plan traume din trecut și să te eliberezi de bagajul emoțional.

Și Marte „gratulează” cu prezența sa sectorul intimității între 22 martie și 30 aprilie, deschizându-ți perspectivele. Această perioadă entuziasmantă e anticipată de Luna Nouă de pe 10 martie, un prilej bun pentru transformare.

Luna Plină de pe 23 mai aduce nevoie de atenție, iar cea de pe 19 august, în sectorul relațiilor și angajamentelor, te poate susține să faci un pas în față. Eclipsa lunară de pe 17 septembrie se produce în zona intimității și te va obliga să dai piept cu un neajuns amoros pe care îl ignorai cu bună știință de o perioadă. 

Mercur retrograd în sectorul dragostei (25 noiembrie - 15 decembrie) stârnește nerăbdare și frustrări, dar poate reaprinde și o veche flamă, cu precădere în timpul Lunii Noi de pe 1 decembrie. Ceres se mută însă în sectorul relațiilor și te ajută să le „hrănești” cu atenție de pe 7 decembrie.

Carieră și bani

Două super planete traversează acest sector

Atenție mare, căci până pe 25 mai două super planete traversează acest sector. E vorba de Uranus (ce rămâne aici tot anul 2024) și de Jupiter. Poți să ai un succes stelar, într-un mod neconvențional: alege calea cea mai puțin bătută. Luna Nouă de pe 7 mai e cel mai important moment ever în carieră în acest an și poate să atragă o recompensă gigant! Dar nu e de ignorat nici Luna Plină de pe 24 februarie, în sectorul banilor!

Nici după ce îl „pierzi” pe Jupiter nu o să îți plângi în pumni, căci beneficiezi de prezența lui Marte în sectorul carierei, între 9 iunie și 20 iulie. Plouă cu ambiție și poți avea o realizare de pe urma căreia să profiți și în anii următori.

Simți că urmează și câteva, „dar...”, nu? Ei bine, Pluto iese din sectorul muncii, unde a petrecut ani buni. Îl mai ai de partea ta până pe 19 noiembrie, timp berechet să mai implementezi câteva schimbări legate de control și atenția acordată la ce îți place să faci. Această zonă profitase în prealabil de prezența lui Marte (4 ianuarie - 13 februarie) cu productivitate în proiectele care te pasionau. Luna Nouă de pe 11 ianuarie conturează un prilej bun pentru noi responsabilități.

Ceres în sectorul muncii (7 februarie - 7 decembrie) îți amintește că trebuie să fii hrănit/ă nu numai în mod concret, dar și spiritual de către jobul tău. Nu poate să îți ofere numai „pâinea cea de toate zilele”, ci și împliniri. Dacă nu e cazul, o să suferi în vremea retrogradului acestei planete, între 14 mai și 25 august. Sunt și două Luni Pline acum (21 iunie și 22 iulie), al căror rezultat depinde major de cât de tare îți iubești profesia: dacă nu e cazul, fă ceva inteligent să infuzezi entuziasm, dacă este cazul, se anunță reușite mari.

Sperăm că ai bani albi pentru zile negre, căci Mercur retrograd în sectorul banilor (5-14 august) aduce costuri neașteptate. Luna Nouă de pe 2 septembrie te ajută să ieși la liman cu șanse de investiții, iar Luna Plină de pe 14 noiembrie, din sectorul carierei, răsplătește din nou dedicarea din inimă față de muncă și „pedepsește” neimplicarea și indiferența.

Anul se încheie cu o Lună Nouă în sectorul muncii ce aduce entuziasm și încredere.

Casă și familie

Rezolvi o problemă

Luna Plină de pe 23 aprilie, din acest sector, te împinge de la spate să rezolvi o problemă cu o rudă în loc să o lași în continuare să ardă la foc mocnit. Luna Nouă de pe 1 noiembrie poate să te determine să te muți sau să îți iei un coleg de apartament.

Sănătate

Permite-ne să te felicităm

Pe durata întregului an, faci o prioritate din a menține echilibrul între micile plăceri și responsabilitățile zilnice. Permite-ne să te felicităm, căci e lucru rar în ziua de azi. Perioada 20 ianuarie - 1 septembrie și apoi pornind cu 19 noiembrie presupune și șansa de a scăpa de un obicei toxic.

Teme recurente pentru 2024

  • Limita ar trebui să fie cerul;
  • Valorifică puterea grupului, care poate să te susțină la greu;
  • Ai grijă cu cine îți împarți patul;
  • Dezbară-te de rolul de martir în relații;
  • Identifică o platformă globală unde să îți transmiți mesajul!

Planete care se află în Leu în 2024: Soare (22 iulie - 22 august), Mercur (2-15 iulie, 14 august - 9 septembrie și retrograd între 14-28 august),  Venus (11 iulie - 4 august), Marte (3 noiembrie 2024 - 6 ianuarie 2025, retrograd 6 decembrie - 6 ianuarie)

Bani

Foarte bine

Sanatate

Foarte bine

Dragoste

Bine

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de...
arhiva horoscop

Afla ce iti rezerva astrele in fiecare zi!

Incepe-ti fiecare zi cu horoscopul direct in casuta ta de mail!
Vei sti la ce sa te astepti si cum sa te comporti astfel incat sa faci intodeauna cele mai bune alegeri.

Va rugam sa completati campurile necesare.