Horoscop
Înapoi la

Astrologie Leu

Leu

Zodia de foc a Leului este guvernată de Soare, care îi oferă multe dintre trăsăturile de personalitate distinctive. Asemenea Soarelui, care este centrul sistemului solar, Leul este mereu în centrul atenției și ceilalți oameni mereu orbitează în jurul său. Nativul este strălucitor în apariție si vorbire, are o fire pasională și îi place să se afle în lumina reflectoarelor mereu. De altfel, știe și el cât de irezistibil este pentru ceilalți, ceea ce îl face adesea să devină înfumurat și să se creadă într-adevăr buricul pământului. Acest defect, însă, îi poate fi trecut cu vederea, pentru că Soarele îl influențează în nenumărate moduri pozitive, făcându-l să fie incredibil de optimist, ambițios și motivat, indiferent de câte piedici răsar în viața nativului. Este foarte ușor să recunoști un Leu în mulțime, însă în general nu va fi în mijlocul acesteia, ci în fruntea ei, pentru că este un lider convins și nu poate decât să conducă, mai greu fiind să îl supui. Acest lucru este adevărat și în relații, unde este dominant și are un orgoliu imens, care poate fi destul de ușor de rănit. El are nevoie de laude și aprecieri de la cealaltă persoană, pentru care vrea să fie întregul univers, nu doar un simplu partener.

Zile norocoase: duminica

Piatra norocoasă: diamantul și chihlimbarul

Compatibilitatea și incompatbilitatea cu alte zodii:

Leul este foarte compatibil cu zodia Săgetător, la rândul ei o zodie de foc, cu care poate împărți aceleași pasiuni și care poate să îi ofere atenția de care are nevoie, zi de zi. Cei doi se completează perfect și se poate spune că aceasta este una dintre cele mai reușite perechi din zodiac. O altă zodie cu care Leul face pereche bună este Balanța, care nu doar că îl mai echilibrează din punct de vedere al egoului, dar are exact doza de romantism necesară pentru ca Leul să fie fericit. Balanța îl va lăsa să conducă și îl va urma fericită, pentru că, în fond, este o persoană destul de indecisă.

Cel mai incompatibil este cu Scorpionul, pentru că amândouă semnele sunt foarte orgolioase și au un ego imens, nefiind loc pentru amândouă într-o relație. Leul este foarte optimist și nu poate înțelege stările întunecate ale Scorpionului, care va avea resentimente pentru că nu primește sprijin suficient. O altă zodie cu care Leul nu se înțelege este Taurul, pentru că viața cu acesta i se va părea de-a dreptul plictisitoare, cei doi având principii total diferite.

Calități: loialitate, bunătate, dinamism, generozitate, creativitate, curaj, optimism, bune maniere, fler, ambiție.

Defecte: egocentrism, aroganță, dorința de a domina, furie, orgoliu, nerăbdare, lipsă de tact, hipersensibilitate la critică.

arhiva horoscop

Afla ce iti rezerva astrele in fiecare zi!

Incepe-ti fiecare zi cu horoscopul direct in casuta ta de mail!
Vei sti la ce sa te astepti si cum sa te comporti astfel incat sa faci intodeauna cele mai bune alegeri.

Va rugam sa completati campurile necesare.