Horoscop
Înapoi la

Horoscop Anual Rac
Anul 2024

Rac

Noi începuturi: așa poate fi definit horoscopul anului 2024 pentru tine. 

Unul dintre cele mai semnificative momente ale anului vine pe 5 iulie, când se produce Luna Nouă în semnul tău. Un fenomen cosmic asociat cu noi începuturi, noi relații, proiecte sau afaceri, te va umple de bucuria inițiativei și îți va da curaj din plin. Cei născuți pe 3 șl 8 iulie au cel mai mult de câștigat în acest sens.

Energia și ambiția pentru aceste noi începuturi sunt insuflate și de Marte, care petrece perioada 4 septembrie - 3 noiembrie în semnul tău. Tot ce vei debuta acum va avea parte de atenția ta pentru următorii doi ani. Fiindcă această zonă coincide și cu retrogradul lui Mercur, poți fi predispus/ă la a da șanse noi unor inițiative vechi, care nu au reușit. Și aici trebuie să bifezi însă o abordare neconvențională.

Dragoste

Transformări în parteneriate și relații

Poate cea mai importantă tranziție a anului, mutarea lui Pluto în Vărsător, îți va afecta sfera relațiilor. Aici a petrecut Pluto ultima decadă, ajutându-te să aduci transformări în parteneriate și relații, în nevoile tale relaționale, dar și în tipologia de oameni pe care îi atragi. Mai ai încă până pe 19 noiembrie pentru a defini aceste schimbări.

Relațiile sunt esențiale la începutul lui 2024, pentru că și Marte accesează acest sector între 4 ianuarie și 13 februarie. O să îți dorești să aduci oameni noi în viața ta, voință intensificată de contextul astrologic și prin Luna Nouă de pe 11 ianuarie, atunci când ți se oferă oportunități în acest sens.

Marte se mută în sectorul intimității până pe 22 martie, timp în care are loc și Luna Nouă de pe 9 februarie, un prilej bun ca să aprofundezi conexiunile cu ceilalți. Prima Lună Plină în sectorul dragostei se manifestă pe 23 aprilie și te învață că, dacă o legătură nu e serioasă, spirituală și adâncă, atunci nici nu ai nevoie de ea. 

Radical, nu? Atitudinea este încurajată și de Ceres, ce susține sectorul relațiilor și angajamentelor între 7 februarie și 7 decembrie. În perioada 14 mai - 25 august, Ceres e în retrograd, timp în care o să apară probleme în relații și o să ai impresia că dai prea mult sau prea puțin. Nu mai puțin de trei Luni Pline iluminează cerul în acest interval (21 iunie, 21 iulie, 19 august), reliefând cât de important e să aduci echilibru în legăturile tale sentimentale.

Pluto o să preia din noiembrie sectorul intimității complet. Nu strică să începi însă să lucrezi la aceste aspecte de la mijlocul anului, interval în care planeta accesează și părăsește pentru durate scurte această zonă. Sunt aspecte dificile pe care trebuie să le iei în considerare și e nevoie să faci transformări profunde aici. Cu cât începi mai repede, cu atât mai bine.

Restul anului e mai „ușor”. Luna Nouă de pe 1 noiembrie, din casa dragostei, dăruiește romantism, afecțiune și, evident, iubire. Ceres accesează sectorul intimității de pe 7 decembrie, făcându-te să te simți mai sigur/ă și mai puternic/ă în relațiile cu ceilalți, iar anul se încheie cu o Lună Nouă în sectorul relațiilor (30 decembrie). Ești fermecător/are și atât de ușor de abordat!

Carieră și bani

Multă eficiență și hărnicie

Multă eficiență și hărnicie: doar ai grijă să nu cumva să exagerezi. Se ocupă Marte, în sectorul muncii între 4 ianuarie și 7 februarie, să te ajute să te concentrezi, să restructurezi programul ca să poți întreprinde mai multe și să îți maximizezi timpul și energia pentru visele tale. În acest interval are loc și o Lună Plină, în sectorul banilor, pe 25 ianuarie, când o să fii mai implicat/ă în viața ta financiară.

Retrogradele lui Mercur „umbresc” însă aceste realizări, cu atât mai mult cu cât au loc în case asociate acestui sector: carieră (1-25 aprilie), bani (14-28 august) și muncă (25 noiembrie - 15 decembrie). Ai mai multe de învățat de aici. Pe de o parte, dacă nu îți place ce faci, o să îți urăști de-a dreptul jobul până la finalul anului. Suntem nevoite să îți dăm de știre că Eclipsa solară de pe 8 aprilie e ideală pentru o schimbare profesională.

Pe de altă parte, dacă îți place ce faci, integrează noutatea: noi clienți, noi colegi, noi responsabilități, noi tehnologii.

Trei la mână, dacă te tentează gândul să te întorci la un vechi angajator sau loc de muncă, energia e mai mult decât favorabilă în acest sens.

Alte evenimente? Luna Plină de pe 23 mai te determină să nu mai accepți un job ce nu aduce pasiune, iar cea de pe 17 octombrie te înalță pe noi culmi în carieră. Între timp se produce și o Lună Nouă, pe 4 august, care poate genera o sursă de venit suplimentar.

Luna Nouă de pe 1 decembrie aduce noi posibilități profesionale, dar Marte își începe retrogradul în sectorul financiar, punând obstacole în calea ta, dublate și de mișcarea inversă a lui Mercur. Stresul se acutizează, dar amintește-ți de acele oportunități ale Lunii Noi. Perspectivele profesionale anunțate de ea pot atenua grijile financiare.

Casă și familie

Două eclipse impactează acest sector.

Două eclipse impactează acest sector. Prima e lunară, pe 25 martie (Lună Plină) și te provoacă să elimini blocajele din viața de familie. A doua, solară, de pe 2 octombrie (Lună Nouă) vibrează de emoții pozitive asociate redecorării sau mutărilor, dar și vacanțelor petrecute cu cei dragi.

Sănătate

Înclinație spre escapism

Până pe 25 mai, poți fi entuziasmat/ă de o nouă rutină sau un nou obicei care să îți potențeze starea de sănătate. Dar după această perioadă înclinația spre escapism poate presupune adoptarea unui obicei toxic.

Teme recurente pentru 2024

  • Experimentează mai mult din punct de vedere social;
  • Dedică timp ca să te vindeci;
  • Începe o afacere sau scrie un roman;
  • Investește în relațiile cheie;
  • Fii un lider „cu inimă”.

Planete care se află în Rac în 2024: Soare (20 mai - 20 iunie), Mercur (3-17 iunie), Venus (23 mai - 17 iunie), Marte (4 septembrie-3 noiembrie).

Bani

Foarte bine

Sanatate

Bine

Dragoste

Bine

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de...
arhiva horoscop

Afla ce iti rezerva astrele in fiecare zi!

Incepe-ti fiecare zi cu horoscopul direct in casuta ta de mail!
Vei sti la ce sa te astepti si cum sa te comporti astfel incat sa faci intodeauna cele mai bune alegeri.

Va rugam sa completati campurile necesare.