Horoscop
Înapoi la

Horoscop Anual Scorpion
Anul 2024

Scorpion

Dacă ai simțit că lumea se zguduie cu tine, rămâi pe frecvență: e o explicație în spatele tuturor acelor mici cutremure, și anume faptul că Pluto, planeta ta conducătoare, schimbă semnul, din stabilul și ambițiosul Capricorn în mult mai revoluționarul Vărsător. Schimbarea e de impact, uriașă și subtilă totodată, pentru că Pluto nu se mută des, ci o dată la 20 de ani. Fiind semnul său reprezentativ, tu vei simți la fel de profund aceste mutații precum Capricornul și Vărsătorul. Ca să fim mai preciși, interesul se mută de pe expansiunea mentală pe familie și pe spațiul domestic. Repetăm, însă; tranziția nu e deloc rapidă, ci se face în etape, ceea ce nu o face mai puțin puternică. 

Alte evenimente ale anului? Luna Plină de pe 23 aprilie, în semnul tău, aduce rezultate într-o arie în care ai depus eforturi în ultimele luni. Te va influența profund emoțional și, cu informațiile noi primite și după o radiografie internă, poți apuca pe un alt drum. Cei născuți pe 24 și 29 octombrie resimt cel mai puternic această vibrație.

Optimismul primează pe 1 noiembrie, când Luna Nouă în semnul tău îți dă un prilej genial să iei inițiativa în ceva ce îți doreai de mult să înfăptuiești. Poți influența acum subtil direcția pentru următorul an.

Dragoste

Ce dai, aia primești

Uranus se află de ceva vreme în sectorul relațiilor și angajamentelor tale. „Ce dai, aia primești”, cum e o vorbă din popor, și marele revoluționar al zodiacului adoră, pur și simplu, să aplice această lecție. Poți începe relații cu persoane neconvenționale. Și Jupiter e în acest sector, aducând beneficii de pe urma parteneriatelor tale. Luna Nouă de pe 7 mai e un prilej bun să întâlnești oameni noi.

Faci compromisuri și mediezi ușor conflicte, cine ar fi zis, chiar cu ajutorul planetei războiului, Marte, care accesează acest sector între 9 iunie și 20 iulie. Luna Plină de pe 14 noiembrie schimbă direcții, așa că te vei îndepărta de cei cu care înțelegi că nu mai poți forma conexiuni. 

Și Neptun, și Saturn sunt de ceva vreme în sfera iubirii. Planeta iluziilor te-a făcut să tânjești (și chiar ți-a dăruit, dacă ai avut noroc) după conexiuni spirituale în relații, dar Saturn a dus greul. Ține cont că această planetă vrea să fii serios/asă cu iubirea, vrea să rezolvi mai întâi traume din tinerețe și din viețile anterioare și abia apoi să te îndrăgostești. Poate să ți se pară că nu ai iubire în viața ta tocmai pentru că faci curat în sectorul amoros, pregătindu-te pentru „ceva mare”.

Marte se mută în casa dragostei între 22 martie și 30 aprilie. Dacă ești singur/ă, se ocupă el să întâlnești pe cineva, dacă ești cuplat/ă, poți reînvia pasiunea. Luna Nouă de pe 10 martie marchează un start emoționant în dragoste.

Eclipsa lunară de pe 17 septembrie influențează și ea acest sector, al iubirii, insistând că e o lecție din trecut pe care e musai să o înveți. 

Jupiter iese din sectorul relațiilor și intră în cel al intimității pe 25 mai. Te poți deschide emoțional, psihologic și spiritual în relații. Legăturile încep să crească frumos în timpul Lunii Noi de pe 6 iunie. Și Marte își face simțită prezența în sectorul intimității (20 iulie - 4 septembrie), insistând că trebuie să cunoști mai bine pe acel cineva și că poți face în așa fel încât efectele pozitive ale relațiilor să fie resimțite și în sfera profesională. Mereu „pe fază”, planeta războiului! Nimic superficial, decretă Luna Plină de pe 15 decembrie!

Carieră și bani

Reia ceva ce ai abandonat în trecut

„Banii, banii, banii”: așa sună preocuparea de început de an. Și sunt ceva blocaje în acest sector. Marte își „bagă coada războinică” până pe 4 ianuarie, Mercur e retrograd, și până și Ceres ridică câteva semne de întrebare, deși această planetă, staționară în sectorul financiar până pe 7 februarie, te ajută cel mai mult să îndepărtezi obstacolele. Nu e ușor, dar nici imposibil!

Cel mai puternic eveniment e Luna Plină de pe 23 mai, în sectorul banilor. Poți să reglezi în sfârșit un inconvenient financiar, să fii răsplătit/ă dacă ai luat decizii bune, dar și să cheltuiești în exces. Reține că totul depinde de tine.

Ține-te bine: între 25 noiembrie și 15 decembrie Mercur e retrograd în, ai ghicit, sectorul bănesc. Dar nu o lua la fugă speriat, cu seiful în spate. Nu e neapărat „de rău”, dacă știi ce presupune o mișcare planetară inversă. Profită de strategii financiare care au mers bine în trecut, poate caută să vezi dacă un post vechi mai e disponibil. Cine știe unde e rădăcina abundenței? Mai ales Luna Nouă de pe 1 decembrie îți arată cum să folosești aceste aspecte în avantajul tău.

Sectorul muncii are parte și el de retrogradul lui Mercur, între 1 și 25 februarie. Apar probleme cu colegii, cu activitatea pe care o prestezi, cu etica muncii. Dai prea mult și primești prea puțin sau ceri prea mult de la tine. E nevoie de echilibru. O a doua șansă îți poate fi oferită de un angajator sau  poate pentru a corecta o greșeală în timpul Eclipsei solare din 8 aprilie. Poți imprima pasiune în muncă sau îți poți da demisia în timpul Lunii Pline de pe 17 octombrie.

Luna Plină de pe 25 ianuarie, din casa carierei, aplică aceleași lecții: dacă ți-ai făcut treaba, vin noi recompense și responsabilități, dacă nu, viața picură cu obstacole. Mercur e retrograd aici între 14 și 28 august, două săptămâni de foc în care primești atenție pe care nu o dorești, te simți copleșit/ă de responsabilități și ușor de iritat. Retrogradul poate să te susțină și să te reorientezi spre un proiect din trecut cu Luna Nouă de pe 4 august.

Ai priceput probabil lecția lui 2024 pe plan profesional: reia ceva ce ai început și abandonat în trecut. Marte o repetă, dacă nu ai înțeles-o, cu retrogradul care începe pe 6 decembrie. E vorba din nou de a doua șansă.

Casă și familie

Pluto intră pentru 20 de ani în casa familiei tale

Pluto intră pentru 20 de ani în casa familiei tale, deci așteaptă transformări imense aici. Poți să schimbi adresa, să locuiești cu cu totul alți oameni (sau singur/ă), să aduci în atenție și să repari răni din trecut. Luna Nouă de pe 9 februarie dă un imbold acestor energii, iar Marte în sectorul familiei (13 februarie - 22 martie) aduce energie pentru renovări sau întărirea relațiilor.

Luna Plină din casa familiei (19 august) poate să definitiveze o mutare sau alt plan făcut împreună cu familia. Ceres intră în acest sector pe 7 decembrie: vrei să fii alimentat/ă spiritual de familia ta, să îți încarci bateriile în cămin și trudești pentru asta.

Sănătate

Cea mai bună formă

Ai grijă de corpul și de mintea ta tot anul, dezvoltând rutine productive, minimizând obsesii și tendința de învinovățire. Mai ales intervalul iulie-octombrie te ajută să fii în cea mai bună formă.

Teme recurente pentru 2024

  • Iubește liber!
  • Recucerește forța vieții!
  • Îmbogățești creativitatea.
  • Casa se simte în sfârșit ca acasă!
  • Tratează-ți corpul ca pe un templu!

Planete care se află în Scorpion în 2024: Soare (22 octombrie- 21 noiembrie), Mercur (13 octombrie - 2 noiembrie),  Venus (22 septembrie - 17 octombrie).

Bani

Bine

Sanatate

Foarte bine

Dragoste

Foarte bine

Astrolog Vlad Daia

Articol revizuit de Astrolog Vlad Daia

Despre
Am ca pasiune astrologia de mai bine de 20 de ani, cand am si inceput studiul în acest domeniu fascinant. Am absolvit primul curs de...
arhiva horoscop

Afla ce iti rezerva astrele in fiecare zi!

Incepe-ti fiecare zi cu horoscopul direct in casuta ta de mail!
Vei sti la ce sa te astepti si cum sa te comporti astfel incat sa faci intodeauna cele mai bune alegeri.

Va rugam sa completati campurile necesare.