A fost separată de propriul copil imediat după naștere și nu a mai știut nimic de soarta lui. Viața i-a reunit din nou, după 58 de ani de așteptare

A fost separată de propriul copil imediat după naștere și nu a mai știut nimic de soarta lui. Viața i-a reunit din nou, după 58 de ani de așteptare

Redactor Divahair.ro

Relația mamă-copil se numără printre cele mai puternice legături dintre oameni, iar acest lucru a fost dovedit în nenumărate rânduri. Există o mulțime de întâmplări care arată că un copil nu poate fi despărțit de mama sa pentru totdeauna, fiindcă glasul sângelui îi ajută să se regăsească indiferent de timp și spațiu. 

Un exemplu foarte bun este povestea de viață a lui Timothy Welch în vârstă de 59 de ani, care este profesor în Londra. Mama sa, June Mary Phelps, avea numai 18 ani când a născut și pentru că nu era căsătorită, autoritățile i-au dat fiul spre adopție, la numai șase săptămâni de viață. Dar cum s-a ajuns la așa ceva? La această întrebare a dorit și Timothy Welch să primească un răspuns, după ce părinții lui adoptivi au murit.

Bill și Eunicé l-au crescut cu drag și i-au oferit toată iubirea de care avea nevoie un copil, dar îl sufletul său a rămas vie dorința de a afla mai multe detalii despre rădăcinile sale. Când oamenii care l-au crescut au trecut în neființă, bărbatul a început să spere că își va cunoaște mama biologică și nu s-a lăsat până când nu a găsit un fir de speranță de care să se agațe.

„Părinții mei adoptivi mi-au spus mereu „ai fost special – ai venit la noi într-un mod diferit. Nu puteau avea proprii copii, așa că au început procesul de adopție și m-au adoptat. În calitate de copil adoptiv te gândești mereu să îți cauți familia biologică, dar dacă acționezi sau nu în acest sens este cu totul altceva. Un consilier mi-a spus că, după ce părinții adoptivi ai oamenilor mor, se redeschide adesea curiozitatea cu privire la propria identitate pentru că toți ne căutăm originile.” a povestit profesorul din Londra.

Timothy Welch pe o alee din parc, purtând ochelari, ghiozdan în spate și căști în urechi
Timothy Welch

În ianuarie 2022 bărbatul a început să își caute mama, deși nu știa prea multe detalii despre ea. Totuși, avea câteva fotografii vechi, iar acestea l-au ajutat în demersurile sale.

„Am găsit o fotografie cu locul meu natal – Yateley Haven, Hampshire.”, a dezvăluit acesta.

Apoi, a văzut că există pe Facebook un grup destinat persoanelor care s-au născut acolo, în acel adăpost pentru mame și copii, condus de Biserica Baptistă. S-a alăturat acelei comunități și a luat imediat legătura cu administratorul, o femeie care se născuse tot acolo și care a creat pagina pentru a ajuta alți oameni să își găsească originile. Se pare că The Haven ar fi fost deschis din 1945 până în 1970 și acolo s-ar fi născut aproape 1800 de copii. Penny Green, căci așa o cheamă pe femeie, l-a ajutat pe Timothy Welch să își caute familia biologică.

Urmând sfatul acestei doamne care este cu doar trei ani mai mare decât el, Timothy a solicitat la Oficiul General de Registre o copie a certificatului său de naștere original, care conținea numele complet al mamei sale, data și locul nașterii. Apoi, Penny Green s-a ocupat de căutări și a reușit să îl găsească pe actualul soț al mamei bărbatului. Pe acel domn îl cheamă Michael Mortimer și a luat contact cu el, rugându-l să intermedieze întâlnirea dintre soția sa și fiul ei demult pierdut. Dar înainte să ajungă să își revadă mama, profesorul din Londra a aflat că mai are și doi frați. Drept urmare, s-a văzut mai întâi cu ei.

„Amândoi sunt oameni minunați - amabili, grijulii și sensibili. Mă simt foarte norocos că i-am întâlnit în această etapă a vieții noastre și mă voi bucura foarte mult să îi cunosc pe ei și pe familiile lor.”, a mărturisit acesta.

Apoi, la 58 de ani de la despărțirea de propria mamă, a avut ocazia să o întâlnească. 19 septembrie 2022 a fost ziua cea mare, în care Chris și Greg (cei doi frați) l-au dus pe Timothy să o cunoască pe femeia care l-a adus pe lume. Iată care a fost prima impresie a profesorului:

„Am fost foarte fericit. A fost prima dată când am putut să mă văd pe mine însumi în ochii mamei mele. A fost emoționant, dar, în același timp, mi s-a părut firesc. Am vorbit despre o mulțime de lucruri, dar partea care mi-a plăcut cel mai mult a fost să o privesc și să văd ce fel de persoană este.”

Timothy Welch și mama lui, June Mary Phelps, emoționați și fericiți în clipa revederii, pregătiți să se îmbrățișeze
Timothy Welch și mama lui, June Mary Phelps, în clipa revederii

Încă de la prima întâlnire, a avut ocazia de a afla foarte multe despre mama lui și despre trecutul acesteia. Se pare că mai are încă un frate care probabil rătăcește prin lume, căci înainte ca el să se nască, June Mary Phelps a mai avut un fiu care a fost, de asemenea, adoptat.

„Mama mea avea 17 ani când a rămas însărcinată și doar 18 ani când m-a născut. Ea a mai născut un băiețel cu aproximativ un an mai înainte, când avea 16 ani, care a fost dat spre adopție și pe care nu l-a mai văzut de atunci.”

Acum, Timothy Welch încearcă să își găsească și fratele mai mare, dar și tatăl biologic, după ce a aflat câteva lucruri despre el. Nu-i așa că este incredibil să vezi cum se poate schimba viața unui om în decurs de câteva luni? Acest domn se simțea singur când a rămas fără familia lui adoptivă și în mai puțin de un an și-a dat seama că are o familie biologică numeroasă de care se bucură acum din plin.

A fost răpită când era doar o copilă, dar nu a renunțat o secundă la familia biologică. S-au regăsit după 51 de ani

Surse foto: iStock, Facebook, BBC

Surse articol: BBCAmomamaYoutube

Articolul urmator
Soțul i-a murit în ziua nunții, dar femeia i-a adus fiica pe lume după trei ani. Copila seamănă leit cu el!
Soțul i-a murit în ziua nunții, dar femeia i-a adus fiica pe lume după trei ani. Copila seamănă leit cu el!
Ai fost binecuvântată ori blestemată la naștere?
Incepe quiz
Ai fost binecuvântată ori blestemată la naștere?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.