Fiul vitreg batjocorit de părinții adoptivi și de copiii lor face o descoperire uriașă

Fiul vitreg batjocorit de părinții adoptivi și de copiii lor face o descoperire uriașă

Redactor Divahair.ro

Copiii adoptați ajung uneori să se simtă neiubiți sau neimportanți într-o familie cu alți micuți. În unele cazuri, părinții care aduc în casa lor un copil de la orfelinat nu reușesc să îi ofere acestuia un mediu cald și iubitor, așa cum au promis în ziua adopției. Este normal, totuși, ca un cuplu care știe clar că își va diferenția copiii adoptați de cei biologici să înfieze? În felul acesta, un micuț abandonat nu va face decât să se simtă în plus pentru tot restul vieții lui...

Peter a fost abandonat de părinții lui la un orfelinat pe când avea doar un an. Aceștia nu își permiteau să îi ofere un trai bun, căci erau săraci și aveau foarte multe datorii. Din fericire pentru micuț, Taylor și Amanda, un cuplu tânăr, își doreau din tot sufletul să-și întemeieze o familie, dar nu puteau să o facă în mod natural.

Ei aveau doar 28 de ani atunci când au aflat că nu pot deveni părinți împreună din cauza unor probleme de sănătate, așa că au decis să adopte un copil. Și uite așa, în același an, după lungi frământări, au ajuns la orfelinatul din orașul în care locuiau. Acolo, Peter, care împlinise deja patru ani, aștepta cuminte să fie luat acasă de către o familie iubitoare.

Imagine cu un băiețel brunet cu ochi căprui

"Cred că l-am găsit pe fiul nostru!", i-a spus Amanda lui Taylor, în timp ce îl admira pe băiețelul brunet cu ochii mari, căprui-cafenii.

Din acea zi, cei doi soți au început un întreg proces pentru a-l aduce pe Peter în casa lor și, într-un final, au izbândit. Micuțul a ajuns, în sfârșit, într-un mediu cald și iubitor, iar viața lui a început să prindă contur.

Totul a mers bine la început. Băiatul se simțea iubit și era întotdeauna în centrul atenției. Părinții lui îi scoteau la plimbare în parc și, uneori, îl duceau la mall pentru a lua mese delicioase în familie.

Lucrurile aveau să se schimbe, totuși, câțiva ani mai târziu. Ce s-a întâmplat? Ei bine, Amanda și Taylor, au reușit, în mod miraculos, să conceapă împreună.

Pe când avea șase anișori, Peter a venit, grăbit, de la școală să își îmbrățișeze mama. Însă tatăl lui a făcut un gest greu de imaginat. Acesta, pur și simplu, nu l-a lăsat să o atingă pe femeie.

"Fii blând cu mama ta! Ea poartă în pântece copiii noștri prețioși. Dacă li se întâmplă ceva, tu vei fi cel vinovat!", i-a spus Taylor.

"O să am frați și surori?", a întrebat Peter, surprins, deloc deranjat de tonul amenințător folosit de tatăl lui.

"Da, așa că trebuie să fii un băiat cuminte și să nu ne faci probleme. Ai înțeles?" i-a răspuns Taylor, cu o privire severă pe chip.

 Imagine cu o femeie gravidă care își mângâie burtica

Peter a zâmbit și a dat din cap entuziasmat. Abia aștepta ca familia sa să se mărească. Deja se gândea că se va distra atât de bine alături de fratele sau sora sa. În plus de asta, băiețelul era foarte cuminte. Își făcea mereu temele, mâncă tot din farfurie și nu le stătea niciodată în cale părinților lui.

Nouă luni mai târziu, minunea s-a întâmplat. Mama lui a adus pe lume două fetițe gemene. Cât timp Amanda și Taylor au stat în spital cu micuțele lor, căci se născuseră prematur, Peter a locuit acasă la un vecin. Băiatul a stat departe de familia sa exact două săptămâni.

"Când vin să mă ia?" a întrebat Peter într-o zi, în timp ce se uita pe fereastră după un taxi care urma să apară în fața casei lor.

"Vor veni acasă în curând, dragă. Tocmai au fost externați din spital, așa că ar trebui să ajungă repede aici.", i-a răspuns vecina lor, pe care el o numea mătușa Julie.

"Abia aștept să-mi îmbrățișez surorile și să le ofer pupici.", i-a spus Peter, fericit.

"Vei fi un frate mai mare minunat, Peter!", a mai adăugat femeia.

Câteva minute mai târziu, taxi-ul mult așteptat a ajuns în fața casei. Taylor a fost primul care a coborât din autoturism, iar Peter, entuziasmat, i-a sărit în cale.

Imagine cu un taxi oprit pe stradă

"Tată!", a spus el în timp ce alerga spre tatăl lui.

"Peter, stai departe! O să trezești bebelușele!", i-a răspuns Taylor, ținându-l la distanță de fetițe.

Amanda nici măcar nu l-a salutat pe băiețelul ei. L-a privit, iar mai apoi a intrat în casă cu fetițele sale.

După ce au devenit părinți biologici, Taylor și soția sa și-au schimbat comportamentul pe care îl aveau față de Peter. În plus de asta, situația financiară a celor doi soți a devenit tot mai îngrijorătoare, fiind destul de costisitor să crești doi bebeluși deodată. Drept urmare, au fost nevoiți să reducă din multe lucruri. Lui Peter i s-a cerut să mănânce micul dejun și prânzul la școală și nu i se mai dădeau gustări. Mai exact, el ar fi trebuit să mănânce, pur și simplu, alimentele pe care le primea pe gratis, de acolo.

Mai mult de atât, i s-a interzis să folosească televizorul din sufragerie și i s-a spus să stea în camera sa dacă nu era chemat de părinți niciunde. Amanda și soțul ei nu-l mai așteptau pe micuț în fața casei atunci când venea acasă de la școală și nici nu erau interesați de prezența sa.

Această situație a continuat, din păcate, mulți ani de zile, iar Peter a început să-și dea seama, încetul cu încetul, că părinți lui nu îl tratează bine. Băiatul chiar i-a mărturisit prietenului său, Adam, că a fost doar un "înlocuitor" pentru Taylor și Amanda.

"Ei nu mă mai iubesc pentru că sunt adoptat. Nu sunt copilul lor adevărat. Acum că am surori, nu mai au nevoie de mine", a spus el. Avea 12 ani în acel moment, iar surorile sale șase.

"Haide, amice. Poate că sunt doar ocupați. Sunt sigur că încă te iubesc!", a spus Adam, încercând să-l liniștească.

"Vrei să spui că au fost ocupați timp de șase ani? De șase ani nu am mai avut o masă decentă acasă. De șase ani nu am avut nici măcar un set de haine noi. Tot ce am, am primit de la mătușa Julie, vecina mea. Toate lucrurile care nu se mai potrivesc fiului ei mi le dă mie.", i-a răspuns Peter, supărat.

În acea zi, Adam a vrut să vadă cu ochii lui situația de acasă a lui Peter. Imediat cum au ajuns în fața locuinței, cei doi băieți au fost întâmpinați de privirea adâncă a Amandei.

"Nu este suficientă mâncare pentru toată lumea în seara asta. Poate data viitoare, Adam", a spus ea înainte de a-l trage pe Peter în casă.

Adam a dat din cap și i-a oferit prietenului său o bătaie pe umăr înainte de a pleca spre casă. El stătea la doar un bloc distanță față de locul unde locuia Peter. Imediat după ce băiatul a plecat, Amanda a început să-l certe pe fiul ei adoptiv.

"Cine ești tu să inviți oameni în casa mea?! Ești deja o risipă de spațiu și de bani, iar tu vii aici să aduci și mai mulți oameni pe care să-i hrănim? Nu fi ridicol!", a spus ea, înainte de a-i face semn să plece.

"Du-te în camera ta și rămâi acolo dacă nu ești chemat!", i-a poruncit ea.

După ce s-a săturat de reproșurile și de umilința oferită de mama sa, Peter a urcat, în liniște, în camera lui. Plângea, căci inima sa era frântă.

Imagine cu un băiat trist care se uită pe geam

"Ce am făcut ca să merit asta? Nimeni din lumea asta nu mă iubește. Părinții mei biologici m-au abandonat, iar acum, și părinții mei adoptivi m-au abandonat.", s-a gândit el în sinea lui.

În acea noapte, a plâns până a adormit. Își dorea ca viața lui să se schimbe cumva. Nu mai suporta să trăiască în acel mediu. A doua zi, după ce a venit acasă de la școală, băiatul le-a găsit pe cele două surori ale sale în bucătărie mâncând macaroane cu brânză.

"Unde sunt mama și tata?" le-a întrebat Peter.

"Sunt la vecini", a spus Anna, fără să se uite la el. "Apropo, aici este o scrisoare pentru tine", i-a mai zis ea, în timp ce i-a aruncat un plic.

"Pentru mine?", a întrebat el neîncrezător. Imediat ce a deschis plicul, a citit cuvintele: "Peter, iubitule, am așteptat răspunsul tău"

În acea clipă, Amanda a dat buzna pe ușă și și a început să-l certe pe băiat.

"Cum îndrăznești să atingi lucruri fără permisiunea noastră!", a țipat ea, în timp ce i-a smuls plicul din mână.

"Nu l-am citit. Pur și simplu am vrut să ți-l dau ție atunci când ai fi venit acasă.", a spus el, mințind.

La scurt timp după aceea, Peter a început să observe că părinții lui adoptivi își creaseră obiceiul de a lipsi în fiecare sâmbătă de acasă. Și uite așa, într-o sâmbătă, s-a hotărât să afle ce era cu plicul respectiv. A început să caute scrisori în fiecare sertar din casă, fiind convins că Amanda și Taylor îi ascund ceva. După lungi căutări, băiatul a găsit o cutie sub patul lor.

Peter a luat toate scrisorile din acea cutie și a fugit acasă la prietenul său Adam pentru a le citi. Corespondența era din partea părinților lui biologici. Primul plic era datat cu patru ani în urmă.

Imagine cu un băiat trist care ține mâinile la ochi

"Dragă Peter,

Ne simțim teribil de vinovați și ne pare rău pentru ceea ce ți-am făcut la o vârstă atât de fragedă. Nu meritai să fii lăsat într-un orfelinat, dar eu și tatăl tău nu am avut de ales. Eram săraci și nu puteam să te îngrijim cum trebuia. Ne-am gândit că, dacă te-am lăsa la orfelinat, ți-am putea oferi șansa unei copilării mai bune în timp ce noi ne căutam de lucru.

Am reușit, Peter. Tata și cu mine am găsit de lucru la un restaurant local la scurt timp după aceea. Am învățat atât de multe lucruri acolo, încât am reușit să ne deschidem propriul restaurant. Acum, șapte ani mai târziu, avem peste șase filiale. Ne-am dus la orfelinat sperând că te-am putea lua înapoi, dar ni s-a spus că ai fost adoptat de un cuplu tânăr și drăguț.

Ce mai faci, dragă? Ai o viață minunată? Ne dorim foarte mult să te vedem. Tata a angajat un detectiv particular ca să afle unde locuiești și de aceea îți scriem acum. Dacă se întâmplă să primești această scrisoare, te rog să ne răspunzi. Ne dorim mult să primim vești din partea ta.

Cu drag,

Mama și tata"

Lui Peter nu-i venea să creadă. Părinții lui adevărați îl căutau de ani de zile.

"Adam, părinții mei naturali m-au căutat!", i-a spus el celui mai bun prieten al său.

"Au lăsat vreun număr de telefon? Sună-i acum!" a spus Adam, înmânându-i un telefon fix.

Peter a format, emoționat, numărul de pe cea mai recentă scrisoare, iar la telefon a răspuns o femeie. "Alo?", a întrebat el timid.

"Bună ziua, sunteți doamna Anderson?", a mai adăugat.

"Da, sunt doamna Anderson. Pot să știu cine este la telefon?", a răspuns ea.

 Imagine cu o femeie blondă care stă în pat și se uită la telefon

"Sunt eu, Peter!", i-a zis el.

După câteva secunde de liniște, femeia a tresărit, fericită.

"Peter? Peter, fiul meu? Tu ești? Te rog să glumești cu asta. Tu ești, iubitule?", a spus ea, plângând de fericire.

"Sunt eu, Peter. Abia azi am găsit scrisorile tale. Părinții mei adoptivi le-au ascuns de mine ani de zile", i-a explicat el.

"Doamne, Peter. Nu se poartă bine cu tine? Unde te afli? Tata și cu mine vom veni să te vedem chiar acum", a spus ea.

"Sunt acasă la cel mai bun prieten al meu, Adam!", a răspuns Peter înainte de a le da adresa.

Aproximativ patru ore mai târziu, la ora trei după-amiaza, familia Anderson suna la soneria lui Adam. Cei doi soți aveau ochii umflați, roșii de la plâns.

Părinții lui Adam știau tot ce se întâmplase, așa că au fost mai mult decât fericiți să-i lase pe cei trei să se reunească în casa lor.

"Peter...", a spus mama biologică a lui Peter, plângând.

Femeia l-a îmbrățișat imediat pe fiul ei, care nu mai avusese parte de căldură și dragoste sufletească de ani de zile. Apoi, ea și soțul ei au început să-și ceară scuze pentru tot ceea ce au făcut și i-au explicat care a fost situația lor. Peter le-a dezvăluit, de asemenea, că părinții lui adoptivi nu-l tratau bine și că se simțea în plus în familia sa.

"Ai vrea să te muți cu noi, iubitule? Știu că probabil nu ai încă încredere în tatăl tău și în mine, dar te iubim foarte mult și ne-ar plăcea să o luăm de la capăt cu tine. Locuim în Miami, așa că ne-a luat ore întregi să ajungem aici. Am luat primul avion și, din fericire, era unul care urma să plece când am ajuns la aeroport.", a explicat mama lui, Sarah, cu inima frântă.

"Nu am mai îmbrățișat pe cineva de ani de zile! Astăzi, când m-ai îmbrățișat tu, m-am simțit ca acasă. Știu că ai avut un motiv foarte bun pentru care m-ai lăsat la orfelinat. Pot înțelege asta. Acum, vreau doar să trăiesc într-un cămin iubitor și sigur.", a recunoscut el.

Și uite așa, imediat cum au primit acordul băiatului lor, soții Anderson au angajat un avocat care să îi ajute cu tot procesul. În aceeași seară, s-au dus acasă la Amanda și la Taylor împreună cu fiul lor pentru a le da vestea.

"Peter, unde naiba ai fost?" a întrebat supărată Amanda, înainte de a-i observa pe cei trei adulți din spatele său.

Imagine cu o femeie supărată care urlă

"Cine sunt ei? Ți-am spus că nu ai voie să inviți oameni în casa mea!",i-a mai spus ea.

Avocatul a intervenit imediat. S-a prezentat, iar apoi a înștiințat-o că are suficiente dovezi pentru a intenta un proces de abuz asupra copilului împotriva ei și a lui Taylor. Apoi, Sarah a luat cuvântul și i-a spus că este mama biologică a lui Peter.

"De ce nu i-ai arătat niciodată scrisorile noastre?", a întrebat ea.

Amanda a explodat de furie: "Pentru ce? L-ați fi luat de aici pentru a trăi o viață fericită, în timp ce noi am fi suferit în sărăcie? Mi se pare destul de nedrept. L-am hrănit și l-am ținut cu noi ani de zile și nu primim nimic în schimb?"

"L-ai hrănit cu mâncare EXPIRATĂ și abia dacă l-ai hrănit și așa! Tu ai fost cea care a ales să-l adopte și, totuși, l-ai batjocorit!", a spus avocatul.

"Din această cauză, am un făcut rost de un ordin judecătoresc pentru a-l scoate din custodia ta, în timp ce părinții lui biologici fac apel pentru anularea adopției. Nu ai dreptul să ceri nimic în schimb. Ai promis să ai grijă de el atunci când ai semnat acele acte de adopție.", a mai adăugat el.

După ce și-a dat seama că va fi acționată în instanță, Amanda s-a liniștit și a încetat să mai ceară compensații de la părinții lui Peter.

"Bine. Luați-l. Cu atât mai bine. Nu mai trebuie să mă ocup de el!", a spus femeia, înainte de a închide ușa în fața lor.

Imediat după ce au rezolvat situația cu actele, Peter s-a mutat în Miami cu părinții lui biologici. Acolo, a început o nouă viață absolut superbă și a trăit fericit într-un cămin cald și iubitor.

Tu ce crezi despre această poveste? Au procedat corect Amanda și Taylor atunci când l-au adoptat pe Peter?

Citește și: Un bebeluș a venit pe lume fix la aceeași oră la care tatăl lui își dădea ultima suflare

Surse foto: UnsplashUnsplash, UnsplashUnsplashUnsplashUnsplashUnsplash

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
"Cel mai probabil vor orbi până la jumătatea vieții". O familie călătorește prin toată lumea pentru copiii lor, înainte de a fi prea târziu
"Cel mai probabil vor orbi până la jumătatea vieții". O familie călătorește prin toată lumea pentru copiii lor, înainte de a fi prea târziu
Ce te face speciala?
Incepe quiz
Ce te face speciala?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (77)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.