Bătrân de 92 de ani, aproape să fie evacuat de fiică din casa construită de el cu 56 de ani în urmă

Bătrân de 92 de ani, aproape să fie evacuat de fiică din casa construită de el cu 56 de ani în urmă

Redactor Divahair.ro

În momente de incertitudine și haos, să oferi bunătate și amabilitate semenilor tăi poate face, cu adevărat, o mare diferență. Minunile se întâmplă atunci când o mână de oameni cu suflet mare și cu un scop comun își unesc forțele. Mulțumită unor astfel de persoane, John Jack Potter a reușit să-și petreacă ultimele zile din viață în propria lui casă...

John Jack Potter a fost un veteran de război din Ohio și avea 91 de ani atunci când a fost grav încercat de soartă. Bărbatul nu a crezut vreodată că va prinde ziua în care fiica lui, sânge din sângele său, se va întoarce împotriva sa. Din păcate, chiar și ceea ce pare imposibil se poate întâmpla, iar bătrânul a aflat asta pe propria lui piele.

Imagine veche cu John Jack Potter și soția saSursa foto: Facebook

Viața lui a fost una foarte interesantă, dar deloc ușoară. Acesta a servit în luptă în Insulele Aleutine, a fost șerif al județului Vinton, primarul orașului Zaleski, dispecer șef de tren și francmason timp de 65 de ani. În ciuda faptului că a văzut multe la viața lui, nimic nu l-ar fi putut pregăti cu adevărat pentru ceea ce urma să trăiască.

Totul a început în anul 2004. La vremea aceea, John Jack Potter și soția sa, care între timp a murit, au hotărât să îi ofere fiicei lor, Cottril Janice, putere de decizie asupra bunurilor lor. La vremea aceea, starea de sănătate a bărbatului nu era deloc promițătoare, așa că și-a pus toată încrederea în fiica sa. De asemenea, i-a încredințat și grija fratelui ei adult, Joe, care este autist.

Având această putere, Janice s-a folosit de procura sa pentru a transfera casa tatălui ei pe numele său, dorind să-și facă un cadou. Aceasta nu i-a povestit bărbatului ce făcuse, spre surprinderea lui. Lucrurile s-au înrăutățit atunci când femeia și părintele ei au început să se certe din cauza drepturilor de vizită ale lui Joe, care a intrat în grija lui Janice din 2008.

 Imagine cu John Jack Potter în tinerețeSursa foto: Facebook

În anul 2010, John Jack Potter și nepoata lui, Jaclyn Fraley, au aflat ce făcuse Janice și au rămas șocați. De atunci, a început un adevărat război de familie. Fiica veteranului și soțul ei, Dean, au hotărât să îl dea afară pe bătrân din propria lui casă din Zaleski, Ohio, casă pe care el o construise în urmă cu 56 de ani.

Bărbatul a rămas uimit de gestul fiicei sale. Nu s-ar fi așteptat niciodată la așa ceva din partea ei. Fraley, de asemenea, a rămas șocată atunci când a aflat că mama sa voia să-l trimită pe bătrân într-un azil special.

John Jack Potter a încercat să-și repare greșeala din 2004 și să-i ofere nepoatei sale o împuternicire, însă, din păcate, era prea târziu și nu mai putea face nimic în legătură cu locuința sa. Atunci când Fraley, în vârstă de 35 de ani, a văzut actele de evacuare, și-a dat seama că trebuie să facă ceva în privința situației create de mama ei.

Imagine cu John Jack Potter în casa luiSursa foto: Facebook

Aceasta a fost extrem de deranjată de comportamentul lui Janice și al lui Dean. Ea a sperat că părinții ei se vor răzgândi și îl vor lăsa pe bătrân să își petreacă ultimele zile din viață în propria lui casă, însă cei doi nu aveau de gând să facă așa ceva.

Pentru a-și recupera casa, John Jack Potter a hotărât să îi propună fiicei sale să îi vândă casa. Îi oferise 60.000 de dolari, însă femeia l-a refuzat. Bărbatul nu voia să ofere mai mult decât ar fi valorat casa.

Spre bucuria lui, nepoata sa a înțeles cât de importantă era casa aceea pentru el, mai ales pentru că starea lui de sănătate se înrăutățea. În mai 2013, Fraley a organizat o strângere de fonduri pe Facebook și a povestit tuturor drama prin care trecea bunicul ei. Oamenii și-au arătat grija și susținerea față de bărbat, iar în scurt timp, donațiile au început să curgă.

 Imagine cu John Jack Potter și nepoata sa în timp ce fac un selfieSursa foto: Facebook

"Bunicul meu are 91 de ani. Îl cheamă John J Potter și un veteran de război. Urmează să fie evacuat din casa lui de propria sa fiica, care vrea să îi vândă locuința pentru a face rost de bani. Eu sunt nepoata lui și încerc să-i cumpăr casa înapoi pentru a nu fi evacuat.", a scris ea.

Plus de asta, femeia a postat videoclipuri pe Youtube cu bunicul ei, în care bărbatul povestea despre experiențele sale din război. Într-un final, aceasta a reușit să strângă 140.000 de dolari, mulțumită sufletelor bune din întreaga lume care și-au unit forțele pentru iubitul ei bunic.

 Imagine cu John Jack Potter care ține o pancartă în mânăSursa foto: Facebook

După această strângere de fonduri, John Jack Potter și-a recuperat casa. Suma rămasă a fost folosită pentru îngrijirea sa.

"Vreau să mulțumesc tuturor persoanelor care m-au ajutat. Nu a fost o singură persoană, nu au fost o sută, ci peste cinci mii de oameni care ne-au întins o mână de ajutor. Nu vă dați seama cât de mult înseamnă pentru mine ceea ce ați făcut.", a scris ea după ce a recuprat casa bunicului.

Imagine cu John Jack Potter care este ținut de mână de nepoata saSursa foto: Facebook

Din păcate, un an mai târziu, în ziua de 7 ianuarie 2014, veteranul de război, cel mai inteligent, puternic și curajos om, după cum l-a descris neapoata sa, și-a dat ultima suflare, la 92 de ani. Fraley a fost cea care a făcut anunțul: "În seara asta la ora 18:40, bunicul a plecat să strălucească printre stelele din cer."

Citește și: După moartea tatălui, fiul moștenește o simplă chitară, în timp ce toată averea i-a lăsat-o fiicei lui

Surse articol: Amomama, Abcnews, Dailymail

Surse foto: Facebook

Articolul urmator
Soțul meu m-a înșelat timp de 8 ani în căsnicie. M-am răzbunat și l-am lăsat fără nimic
Soțul meu m-a înșelat timp de 8 ani în căsnicie. M-am răzbunat și l-am lăsat fără nimic
Ce vei face peste 10 ani?
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.