Bătrână se uită, zilnic, la fotografia soțului decedat și observă, după 7 ani, ceva scris de el pe spatele ei

Bătrână se uită, zilnic, la fotografia soțului decedat și observă, după 7 ani, ceva scris de el pe spatele ei

Redactor Divahair.ro

Uneori, cei care ne-au iubit pe pământ și ne iubesc în continuare din ceruri pot face minuni pentru noi chiar și dincolo de mormânt. Rebecca, o femeia rămasă văduvă, a aflat cât de mult a însemnat pentru soțul ei, la șapte ani după moartea acestuia.

Femeia obișnuia să se uite la o fotografie veche cu mult regretatul ei partener, Harry, de fiecare dată când se simțea singură și neputincioasă. Din păcate, viața ei s-a schimbat complet de când bărbatul mult iubit a închis ochii. Îl iubea atât de mult și toată viața sa gravita în jurul lui. Nu doar că o făcea fericită, dar era întotdeauna acolo lângă ea, să o salveze.

 Imagine cu o femeie bătrână în timp ce se uită pe geamSursa foto: Pexels

Ei bine, după ce acesta a murit, Rebecca a început să se simtă tot mai rău. Nu mai putea face față facturilor, căci pensia ei era foarte mică și, plus de asta, casa lor începuse să se dărâme. Din păcate, nu avea bani nici pentru reparații. Harry obișnuia să se ocupe de treburile acestea atunci când era în viață.

Într-o zi, deodată, ceva a crăpat acoperișul femeii, iar aceasta, foarte înspăimântată, a scăpat portretul soțului ei din brațe. Din păcate, tabloul s-a spart, iar o mică parte din fotografia care se regăsea în el a ieșit din el. În acel moment, Rebecca a observat că era ceva scris pe spatele acesteia.

Imagine cu o femeie bătrână care se uită la poze vechi

În mod surprinzător, pe parcursul celor șapte ani în care a privit continuu portretul lui Harry, nu i-a sărit niciodată în ochi acest detaliu. Ea a recunoscut imediat scrisul bărbatului și a început să citească:

"Dragă mea Rebecca, știu că te simți singură fără mine și că nu vrei să auzi nimic despre prima mea căsătorie, dar te rog, fă asta pentru mine. Sună-l pe fiul meu Henry. Acum este un avocat de succes. Eu i-am plătit școala. Este gata oricând să te ajute, căci l-am rugat eu să facă asta în urmă cu mai mulți ani. Sper că vei descoperi acest mesaj mai devreme sau mai târziu. Te rog, fă ceea ce te-am rugat pentru a nu te mai simți atât de singură."

Femeii nu îi venea să creadă ceea ce citise. Într-adevăr, aceasta nu a plăcut-o niciodată pe prima sa soție și nu voia să audă despre mariajul cu ea. Plus de asta, tot din cauza ei, Harry și fiul său nu au avut niciodată o relație tată-fiu sau, cel puțin, asta credea ea. Aparent, cei doi s-au văzut deseori și obișnuiau să vorbească. Harry plătise școala fiului său și chiar îl rugase să aibă grijă de Rebecca la bătrânețe.

Fiindcă avea atât de mare nevoie de ajutor, Rebecca s-a hotărât să îl sune pe tânăr. Până la urmă, nu avea o altă persoană care să o îngrijească. Ea și Harry nu au avut niciodată un copil împreună.

Imagine cu un bărbat care vorbește la telefonSursa foto: Pexels

"Bună ziua! Henry?", a zis ea.

"Da, eu sunt! Cu cine vorbesc?", a răspuns el.

"Sunt eu, Rebecca", a mai adăugat femeia.

"Cine? Ah, Rebecca, soția tatălui meu. Ce mai faci?", a întrebat el, politicos.

"Sunt bine. Tu ce mai faci?", i-a răspuns bătrâna.

"Ei, bine sunt destul de ocupat. Dar am timp să vorbesc cu tine. Mă așteptam să mă suni la un moment dat.", a adăugat Henry.

"Serios? Dar de ce?", a întrebat Rebecca, nedumerită.

"Ce vrei să spui?", a întrebat tânărul, îngrijorat.

"Vreau să spun că... noi doi nu am avut niciodată o relație. Eu și mama ta nu ne-am înțeles. Credeam că nu vrei să auzi de mine.", i-a explicat bătrâna.

"Te rog, Rebecca. Ești mama mea vitregă și nu m-au interesat niciodată conflictele voastre, sincer. De fapt, așteptam să mă suni pentru că tata mi-a cerut să aștept apelul tău”, a spus Henry.

"Ți-a spus el asta?", a întrebat ea, confuză.

"Da, era bolnav și l-am vizitat la spital. Mi-a cerut să aștept apelul tău și să te ajut. Cred că ar fi trebuit să iau eu inițiativa și să te caut.", i-a răspuns Henry.

"Nu știam că tatăl tău și-ar fi dorit să fac asta. De fapt, tocmai am descoperit un mesaj pe care mi l-a lăsat. De ce nu a putut să-mi spună el însuși că voia asta din partea mea?", a mai spus Rebecca.

"Probabil că nu vom afla niciodată asta. Dar chiar sună a ceva ce ar face tata. Deci, ai nevoie de ajutorul meu?", a întrebat-o tânărul.

"Da, chiar da...", i-a răspuns femeia, iar apoi i-a povestit care este situația sa financiară, dar și starea casei ei.

Așa cum i-a promis tatălui său, Henry a luat inițiativa și i-a oferit ajutor Rebeccăi. I-a reparat casa, a început să o viziteze la cină, îi cumpăra alimente și uneori chiar cadouri. La un moment dat, acesta chiar i-a dezvăluit că după moartea mamei sale a început să se simtă singur și că îi prindea atât de bine să aibă o figură maternă în viața sa.

Imagine alb-negru cu un bărbat care munceșteSursa foto: Pexels

Ce puteam învăța din această poveste?

Ei bine, nu aștepta niciodată ca o persoană în vârstă să te sune. Fă-o tu. Henry ar fi trebui să o sune pe Rebecca atunci când tatăl lui a murit, în loc să aștepte un semn din partea sa. Oamenii bătrâni, în general, nu doresc să își deranjeze rudele mai tinere. Evită să facă acest lucru până ajung în situații groaznice. Nu-i lăsa să se simtă singuri!

Nu lăsa mesaje importante ascunse în locuri atât de ciudate. Harry nu ar fi trebui să își ascundă mesajul în acel loc. Au durat șapte ani până când Rebecca l-a descoperit.

Tu ce părere ai? 

Citește și: Un bărbat în vârstă stă pe plajă îmbrățișând o fotografie înrămată și plânge - Un străin se apropie pentru a-i asculta povestea

Sursă articol: Amomama

Surse foto: Pexels, iStock

Articolul urmator
O femeie și-a găsit mama pe stradă, fără adăpost, după 15 ani de la ultima lor întâlnire
O femeie și-a găsit mama pe stradă, fără adăpost, după 15 ani de la ultima lor întâlnire
Al cui nume este scris în inima ta?
Incepe quiz
Al cui nume este scris în inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (78)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.