Când ceva îți zguduie lumea, sper să lași asta să te schimbe

Când ceva îți zguduie lumea, sper să lași asta să te schimbe

Redactor Divahair.ro

Mulți oameni consideră că li se cuvine tot ce au, că nu trebuie să fie recunoscători pentru nimic și că zona lor de confort este singurul loc în care trebuie să rămână. Duc o viață extrem de banală și uită să se bucure de micile bucurii care îi înconjoară.

Și eu am făcut cândva parte din această categorie, dar mi-am învățat lecția. Acum a venit rândul tău să o înveți, mai ales dacă simți că te numeri printre persoanele care nu se lasă impresionate de nimic. Vezi tu, uneori, trecem prin viață fără să ne gândim prea mult următoarele aspecte: ne trezim, mâncăm, lucrăm, vorbim, ne deplasăm. Acestea sunt normalitățile vieții de zi cu zi și din acest motiv pot trece neobservate. Nu ne dăm seama cât de prețioase sunt toate și cât suferă persoanele care au fost private de aceste bucurii. Când avem tot ce ne dorim, nu mai prețuim nimic și credem că niciun rău nu ni se poate întâmpla.

Ilustrație cu o femeie care deschide o ușă spre Univers.

Din când în când, viața încearcă să ne dea o lecție care să ne scoată din rutină, așa că ne scutură puțin și ne arată că lumea este compusă din mai mult decât propria noastră cale. Este ca și cum o fereastră se deschide în pereții solizi și ne arată o realitate alternativă. Uneori, acea perturbare intră direct prin geam și are un efect care rămâne zile, săptămâni, luni. Dar, adesea, după sperietura inițială, perdeaua ferestrei se lasă la loc și, în scurt timp, am uitat și ne-am întors la ritmul nostru personal fără prea multe schimbări, dacă nu cumva fără niciuna.

Putem lua acum un exemplu concret, ca să vezi ce se întâmplă, de fapt, în mintea ta și a oricărui alt om:

Să presupunem că ai locul de muncă la care ai visat mereu și că îți merge foarte bine. Uiți să îi mulțumești divinității în fiecare zi pentru dorința îndeplinită și te cufunzi în muncă, fără să te gândești că mai există și altceva în jur. Dintr-o dată, firma la care lucrezi dă faliment și rămâi șomer/ă. Ei bine, viața îți arată că există și alte lucruri dincolo de munca aceea care îți ocupa fiecare secundă. Suferi o vreme că ai rămas fără serviciu, apoi începi să te bucuri de timpul tău liber și în cele din urmă îți cauți un nou job. Uiți repede ce s-a întâmplat și începi din nou să trăiești în aceeași rutină. Nicio schimbare, așa-i? Totul a fost temporar...

Dar dacă aceste momente de cutremur nu creează o fereastră, ci o ușă? Dacă aceste licăriri sunt o invitație de a-ți schimba perspectiva, de a vedea un nou peisaj pentru o vreme, poate chiar de a alege o nouă destinație? Și dacă în viața ta se deschid mult mai multe uși ca aceasta, nu doar în fiecare zi, ci în fiecare moment, poate chiar cu fiecare respirație? S-ar putea să nu fie nevoie nici măcar să treci prin acea ușă și să o închizi în urma ta pentru a avea un nou sens al lucrurilor. Să stai în prag și să te apleci cu o mână pe clanță ar putea fi suficient. Observarea ușilor și luarea în considerare a invitației lor este cel mai important început.

Ca să nu mai vorbim atât de plastic, o să rezum această idee în câteva cuvinte simple: este important să deschizi ochii larg și să privești în jur, astfel încât să nu ratezi și alte oportunități care ți se arată. Nu trebuie să îți fie teamă de schimbare, ci să dorești să faci mereu ceva nou. În caz contrar, te vei plafona și viața ta va fi un lung șir de repetiții, trăite între aceiași patru pereți.

Dacă te gândești că fiecare moment face loc celui următor, poți vedea fiecare clipă ca pe o ușă către un alt loc, un tărâm al alegerii și al potențialului infinit.

Nu se va schimba totul în bine la 180 de grade în cinci secunde. Dar alunecarea laterală într-o altă realitate este la fel de ușoară ca decizia de a te deplasa în acea direcție. Va fi nevoie de muncă pentru a ajunge într-un nou loc? Desigur, dar se poate face moment cu moment. Ceea ce înseamnă, de asemenea, puțin câte puțin. Dacă măcar un mic procent din viața ta zilnică este trăit în acea nouă realitate, acel procent are ocazia să crească și să înflorească.

Să mai facem un exercițiu de imaginație: Mergi la o cafenea, pe o stradă aglomerată sau la un supermarket. Peste tot vezi oameni care se mișcă în toate direcțiile pe timpul zilei. Gândește-te că fiecare dintre ei are un drum și trăiește o viață unică, bazată pe alegerile pe care le face. Este vorba de acel potențial frumos și infinit. Fiecare secundă este o șansă pentru ceva nou, iar în fiecare dintre noi se află potențial nelimitat, așa că trebuie să profităm din plin de oportunitățile care ni se oferă în viață.

Încearcă să nu mai fii atât de axat/ă pe un singur scop și pe o singură activitate! Vei rata orice altă ocazie de a trăi noi experiențe și e păcat să nu te bucuri din plin de viață! Lasă orice mic fior să te cuprindă și să te poarte acolo unde inima ta ar vrea să fie în momentul respectiv. Nu îți închide orizonturile, lasă toate ușile deschise ca să explorezi noi tărâmuri în fiecare zi!

Acest articol este o adaptare a articolului redactat de Cyn August și publicat pe Collective.

Citește și: Te rog să crezi că, în timp, vei ajunge acolo unde trebuie să fii

Surse foto: iStock

Surse articol: Collective 

Articolul urmator
"Nu i-aș dori asta nimănui". O femeie care a primit 1.000.000 de lire sterline la 17 ani dezvăluie de ce regretă atât de mult asta
"Nu i-aș dori asta nimănui". O femeie care a primit 1.000.000 de lire sterline la 17 ani dezvăluie de ce regretă atât de mult asta
Înger, demon sau ceva la mijloc? Fă acest test și află câtă răutate se ascunde în tine
Incepe quiz
Înger, demon sau ceva la mijloc? Fă acest test și află câtă răutate se ascunde în tine

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.