"Erau meniți să fie frați". O femeie a născut și adoptat băieți cu sindromul Down

"Erau meniți să fie frați". O femeie a născut și adoptat băieți cu sindromul Down

Redactor Divahair.ro

Uneori, universul ne aruncă în cale cele mai neașteptate și aprige provocări, însă acestea au rolul de a ne arăta adevăratele binecuvântări ale vieții. Atunci când privim în urmă, ne dăm seama că toate acele momente de tristețe, teamă și îndoială nu au făcut decât să ne deschidă porțile către o bucurie nemărginită. Exact asta s-a întâmplat și în cazul familiei Moody.

Citește mai departe pentru a afla povestea lor!

Atunci când au aflat că cel de-al treilea fiu al lor s-a născut cu sindromul Down, Whittney și Michael au simțit cum întreaga lor lume se prăbușește. Nu se simțeau deloc pregătiți să gestioneze o astfel de situație și erau copleșiți de tulburătoarea realitate.

Însă, din fericire, teama lor avea să se transforme în scurt timp într-o bucurie pură, căci dragostea necondiționată pe care i-o purtau micuțului lor nu a făcut decât să le deschidă și mai mult inimile. Și uite așa, ceea ce părea o nenorocire de la bun început a avut un impact extraordinar asupra familiei celor doi.

Imagine cu cuplul Moody alături de cei trei copii ai lor

Whittney a știut întotdeauna că vrea să adopte și chiar le-a spus asta părinților ei când era în școala primară. Pe viitorul ei soț, Michael, l-a cunoscut tot în acea perioadă, cât încă era elevă. Pe măsură ce anii au trecut, cei doi s-au îndrăgostit unul de celălalt, iar povestea lor de iubire a înflorit de-a dreptul. Cu puțin timp înainte de a absolvi facultatea și-au jurat iubire veșnică în fața altarului și au hotărât să își întemeieze o familie. Aceștia aveau un vis comun: acela de a aduce trei copii pe lume și de a-l înfia pe cel de-al patrulea. Ce coincidență, nu-i așa?

Imagine cu Jude alături de frații săi

Cea de-a treia sarcină a fost considerată de mare risc, motiv pentru care a fost nevoie ca viitoarea mămică să fie atent monitorizată. Micuțul Jude a venit pe lume la 35 de săptămâni și a adus cu el o veste cruntă pentru cei doi părinți. Se născuse cu sindromul Down. Whittney știa, în sinea ei, că băiețelul lor era bolnav și era pregătită să audă asta într-o oarecare măsură. Se documentase în timpul sarcinii în legătură cu aceasta afecțiune. Dar chiar și așa, momentul în care a primit vestea a fost devastator.

Din fericire, pe măsură ce lunile au trecut, mămica și-a dat seama că Jude era o adevărată binecuvântare pentru familia lor. Cu toții s-au adaptat rapid și au început să se obișnuiască cu "noua lor normalitate", așa cum o numea tăticul. Aceștia chiar s-au hotărât să sensibilizeze lumea-ntreagă și să reducă stigmatul dizabilității pentru ca alte familii care trec prin aceeași experiență să depășească mai ușor greutățile cu care se confruntă.

Imagine cu Jude în timp ce se joacă pe jos

Soții Moody au lansat o cursă de 5 km numită "Jogging for Jude" de Ziua Mondială a Sindromului Down și au strâns bani pentru familiile copiilor cu nevoi speciale care se confruntă cu diverse greutăți medicale.

Pe când avea 2 ani și jumătate, Jude se descurca deja foarte bine și era fericit. Se târa și comunica prin limbajul semnelor, dând de înțeles că se bucură din plin de viața sa, chiar dacă suferă de Sindrom Down. Tocmai de aceea, mama și tatăl său au decis să își împlinească marele vis și să adopte un al patrulea copil. Și, deși nu se gândiseră niciodată la asta înainte de a deveni părinții unui băiețel cu Sindrom Down, cuplul plănuia acum să adopte un copil cu nevoi speciale. Da, toate acestea s-au întâmplat datorită lui Jude, care le-a schimbat viața și le-a deschis, cu adevărat, inimile.

Și uite așa, într-o zi, Whittney a descoperit poza și biografia lui Max pe Facebook. Ea a știut încă din acel moment că el va fi cel de-al patrulea copil al ei. Bineînțeles, familia era conștientă că nu va fi ușor să crească un alt copil cu nevoi speciale, dar erau hotărâți să depășească orice greutate și să facă asta cu mare dedicare. După 13 luni lungi de căutări, Michael și soția sa au călătorit în China pentru a-l aduce pe Max acasă.

Imagine cu Mx, copilul chinez cu sindrom Down, în timp ce zâmbește

Din fericire, micuțul s-a adaptat foarte repede și a reușit să se apropie de întreaga sa familie. Părinții lui i-au oferit și îi oferă, în continuare, multă iubire și înțelegere, iar în felul acesta au construit o relație foarte solidă cu el. Băiețelul s-a apropiat extrem de mult de fratele său Jude, între ei fiind o diferență de vârstă de doar trei luni. Nici nu-i de mirare că au devenit cei mai buni prieteni într-un timp foarte scurt!

Imagine cu Max și Jude în timp ce se îmbrățișează

Mândra mămică îl descrie pe Max ca fiind "un artist înnăscut cu mișcări de dans criminale'', iar pe Jude ca fiind ''un artist înnăscut care adoră să picteze, să deseneze și să cânte".

Tot ea a mai precizat că Max și Jude ''au fost cu adevărat meniți să fie frați''. Cele două minuni ale sale ''au un mod de a comunica unul cu celălalt și adoră să se lupte și să se facă să râdă unul pe celălalt''. Băieții ei nu limitează familia lor în niciun fel, aceștia bucurându-se, în continuare, de toate acele lucruri pe care le puteau face înainte de a aduce în casa lor doi copii cu nevoi speciale.

Imagine cu cei patru frați Moody în timp ce mănâncă înghețată

În ceea ce îi privește pe Mikayla și MT, ceilalți doi copii ai cuplului, Whittney a explicat: "Au crescut atât de mult fiind frate și soră mai mari pentru Max și Jude. Au învățat ce înseamnă compasiunea și toleranța. Dragostea acestor 4 frați este incredibilă și profundă".

Ce părere ai despre această frumoasă poveste?

Citește și: Un bărbat singur adoptă trei copii săraci și găsește un cec de 250.000 de dolari în căruciorul celui mai mic

Surse foto: InstagramInstagramInstagramInstagramInstagramInstagram, Instagram

Surse articol: Brightside, Neotizen

Articolul urmator
I-a promis regretatei lui mame că va avea grijă de casă. Află la 60 de ani că, de fapt, a fost adoptat
I-a promis regretatei lui mame că va avea grijă de casă. Află la 60 de ani că, de fapt, a fost adoptat
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.