Faptul că am fost crescută de doi tați nu m-a făcut să fiu gay - așa că hai să încetăm cu concepțiile greșite

Faptul că am fost crescută de doi tați nu m-a făcut să fiu gay - așa că hai să încetăm cu concepțiile greșite

Redactor Divahair.ro

Unii oameni au tendința de a judeca ceea ce nu înțeleg și tocmai de aceea, cu timpul, s-au strâns numeroase concepții greșite în ceea ce privește comunitatea LGBTQIA+. O tânără care a fost crescută de doi tați gay a vrut să-și expună povestea de viață în fața lumii-ntregi tocmai pentru a demonstra publicului că presupunerile, în general, nu fac decât să rănească și nu își au scopul. Află ce a avut de zis despre modul în care a crescut într-o astfel de familie din rândurile de mai jos!

"Majoritatea persoanelor care fac parte din colectivitatea LGBTQIA+ (acronim care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală, transsexuală, transgen, queer, persoanele intersex, persoanele asexuale, aromantice, demisexuale, autosexuale, abrosexuale, pansexuale, trisexuale, sapiosexuale, polisexuale, poligame, poliamoroase, persoanele non-binare, persoanele care practică travesti, BDSM, fetișisme, swing, persoanele bi-curioase, non-heterosexuale, persoanele heterosexuale care practică sex cu persoane de același sex, persoanele care practică munca sexuală dar și alte minorități care nu sunt minorități sexuale) sunt crescute de părinți heterosexuali. Totuși, atunci când vine vorba despre mine, oamenii presupun că sunt gay. Dar nu, chiar nu sunt.

Sunt Chelsea, fiica heterosexuală a doi bărbați gay, cu care sunt și rudă biologică. Am fost întrebată de nenumărate ori dacă și eu sunt gay, deoarece părinții mei sunt astfel și, deseori, oamenii chiar presupuneau cum stau lucrurile fără ca măcar să asculte ce am de zis. Presupunerile sunt întotdeauna problematice, dar, în fond, nu mă deranjează prea tare, pentru că nu-mi pasă ce crede altcineva despre sexualitatea mea.

Este minunat să fii gay, sunt sigură, dar eu nu sunt. Dar acum, mai mult ca oricând, simt că astfel de concepții greșite vin, mai degrabă, ca o nevoie de a judeca, ci nicidecum din confuzie sau dezinformare.

Să cresc cu doi tați homosexuali a fost grozav. Părinții mei m-au încurajat să fiu eu însumi întotdeauna. În plus de asta, mi-a plăcut să am o familie unică. A fost chiar revelator să cresc astfel, pentru că am avut o altă viziune asupra lumii. M-am obișnuit cu faptul că alții, pur și simplu, nu m-au considerat normală și nu am simțit nevoia de a mă integra. Dar nu, nici măcar asta nu m-a transformat într-o persoană gay.

Nici măcar nu am știut ce înseamnă cuvântul până la șapte ani. Eram într-o vacanță cu familia la plajă atunci când am aflat. Am început să mă joc cu o altă fetiță și, după ce i-am spus că am doi tați, a strigat la mine și mi-a spus: "TATĂL TĂU ESTE GAY!".

Era prima dată când auzeam acest cuvânt și a fost folosit pe un ton negativ, deci am început să mă cert cu ea. Am încercat să îi explic că se înșela, tocmai pentru că nu mi se părea că tații mei ar putea fi numiți "gay". Nu simțeam nevoia să-i etichetez pe ei sau familia noastră, dar societatea vrea asta. Și vreau să fie clar: doar pentru că nu știam ce înseamnă acest cuvânt nu înseamnă că "gay" este un cuvânt cu conotație negativă. "Gay" este un cuvânt frumos, care descrie o colectivitate de oameni pe care îi iubesc. Este derivat dintr-un cuvânt care înseamnă vesel.

Am știut încă de când eram mică că sunt atrasă de persoane de sex opus. M-am născut heterosexuală, așa cum părinții mei s-au născut homosexuali. Dar asta nu a schimbat niciodată modul în care tații mei m-au iubit.

Dar oamenii continuă să facă presiuni pentru o legislație care devalorizează și limitează viețile celor din comunitatea LGBTQIA+ și de aceea este important să acționăm și să ne arătăm sprijinul pentru acești oameni, indiferent dacă îi înțelegem sau nu.

Imagine cu două fete la o paradă LGBTQIA+

Dacă aș fi crescut într-un mediu în care să mă simt rușinată în loc să fiu mândră de familia mea, viața mea ar fi fost diferită acum. Nu aș fi început să lupt public în numele familiei mele la o vârstă atât de fragedă. Aș fi simțit nevoia de a mă ascunde. Aș fi crezut că fac ceva de-a dreptul rușinos.

Să învățăm despre și să înțelegem diferitele orientări sexuale și identități de gen de la o vârstă fragedă ne ajută să fim mai deschiși, dar și să iubim mai mult, poate chiar și pe acei oameni cu care nu ne identificăm. Adică cine nu și-ar dori ca această lume să abunde în iubire?

Faptul că te implici și înveți despre diferite tipuri de familii, iubire și atracție nu te face să devii homosexual, bi sau trans sau nonconformist. Ești gay sau bi sau trans sau nonconformist pentru că asta reprezintă o parte din ceea ce ești. Este o parte din tine, din esența ta, la fel cum faptul că mie îmi plac băieții este o parte din ceea ce sunt eu, în esența mea. Nu pot face nimic, și nici nu aș vrea să fac, pentru a schimba asta.

Dar faptul că am crescut într-o astfel de familie mi-a permis să accept și să iubesc mai mult oamenii care mă înconjoară, chiar dacă nu împărtășim aceleași experiențe de viață și interese, chiar dacă nu îi înțeleg pe deplin.

Faptul că am avut doi tați homosexuali m-a făcut să fiu deschisă la minte, amabilă, iubitoare și dornică să învăț despre oamenii diferiți de mine. Dar nu, doar pentru că am fost crescută de doi bărbați gay nu înseamnă că am devenit și eu astfel."

Citește și: Diagnosticul cu HIV mi-a salvat viața. Da, ați citit bine

Surse foto: Unsplash, Unsplash Unsplash

Surse articol: Collective.world

Articolul urmator
Când eram adolescentă mi-au extirpat o tumoare la sân. Asta m-a făcut mai responsabilă la 30 de ani
Când eram adolescentă mi-au extirpat o tumoare la sân. Asta m-a făcut mai responsabilă la 30 de ani
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
Quiz: Din ce "aluat" este făcut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.