O femeie își abandonează soțul, copilul nou-născut și fiica, se întoarce 16 ani mai târziu

Redactor Divahair.ro

Lisa, o tânără de doar 24 de ani, a fost părăsită de mama sa pe când era doar un copil. Aceasta a rămas în grija tatălui ei, iar ea, la rândul său, și-a crescut fratele mai mic. Rănile din copilărie care au apărut în urma abandonului nu s-au vindecat niciodată, iar, din nefericire, adolescenta nu a găsit vreodată puterea de a-și ierta mama. 

Aceasta este povestea ei...

Părinții Lisei au început o relație încă de când erau în liceu. La doar o lună după balul de absolvire, a venit pe lume și micuța lor. Imediat după ce și-au terminat studiile, s-au mutat într-un orășel micuț pentru a-și începe noua viață de familie. De asemenea, se pregăteau deja să devină părinți pentru a doua oară.

Imagine cu o fetiță care plânge pe podea

Într-o dimineață oarecare, pe când avea doar șapte ani, Lisa se pregătea să plece la școală. Fetița a început să-și caute mama prin casă, tocmai pentru că nu era obișnuită cu absența sa. La doar câteva minute după, l-a zărit pe tatăl său. Era ghemuit într-un colț al camerei și plângea, în timp ce ținea un caiet în mână. Pentru o fetiță de doar șapte ani, o astfel de imagine este absolut sfâșietoare. Micuța a început să plângă imediat cum și-a văzut părintele, chiar dacă nu înțelegea ce se petrecea în acel moment.

După ce s-a liniștit, a chemat-o pe aceasta să discute cu ea, însă nu i-a zis că mama ei plecase. Fata avea să afle asta abia un an mai târziu, după ce a găsit caietul și a citit ce scria în el. Mama ei hotărâse să își abandoneze familia chiar dacă fiul ei mai mic era doar un bebeluș de o lună.

După ce a fost părăsit de soție, tatăl Lisei și-a pierdut motivația de a-și mai trăi viața. A încetat să mai aibă grijă de el și și-a petrecut tot timpul suferind după ea. Chiar și așa, mătușa și unchiul fetei au încercat să le sprijine familia așa cum au putut mai bine și l-au convins pe bărbat că merită să trăiască pentru copiii săi.

Imagine cu un bărbat tristSursa foto: Unsplash

La vremea aceea, el lucra toată ziua la fermă, iar Lisa avea grijă de fratele ei și de casă. Aceștia au reușit să strângă împreună o sumă considerabilă, pe care mai apoi au folosit-o pentru a plăti facultatea băiatului. Din păcate, nu a avut niciodată timp să se ocupe și de studiile ei din cauza responsabilităților pe care le avea la o vârstă foarte fragedă.

La 16 ani după ce și-a abandonat familia, mama s-a întors în orașul ei natal pentru a se stabili definitiv acolo. După ce a lucrat mai bine de 10 ani ca model, ea strânsese suficienți bani pentru a-și cumpăra o casă și un teren acolo. Femeia a încercat să vorbească cu ea, însă a refuzat-o, pentru că nu o putea ierta pentru ceea ce îi făcuse în copilărie. Atunci când femeia a vizitat-o, fratele și tatăl ei erau plecați.

Imagine cu o femeie care ține în mână o valiză

Lisa a știut dintotdeauna că tatăl său era îndrăgostit în continuare de mama ei, chiar dacă aceasta îi părăsise fără remușcare. Tânăra a încercat să-i aranjeze mai multe întâlniri amoroase de-a lungul timpului, însă toate eforturile sale au fost în zadar. În aceea vară, după ce mama sa s-a întors în oraș, tatăl ei a început să se vadă din nou cu ea. Adolescenta nu a fost deloc încântată să afle asta, însă fratele ei s-a bucurat enorm.

În vacanța de vară a aceluiași an, tânărul s-a întors acasă, iar tatăl ei a organizat o cină de familie. Bineînțeles, și mama a fost invitată. Fata s-a comportat extrem de ciudat în aceea seară. A doua zi, fratele său a încercat să afle de la ea de ce aceasta nu se bucura de revenirea  mamei în viața lor. Pe de altă parte, Lisa nu putea înțelege de ce el era atât de fericit că o vede. Doar îi abandonase, până la urmă, nu?

„De ce n-aș fi fericit, am în sfârșit o mamă. NOI avem în sfârșit o mamă.”, a exclamat băiatul.

Imagine cu un băiat care zâmbeșteSursa foto: Unsplash

Lisa s-a înfuriat și a început să strige la fratele ei. Aceasta i-a amintit că nu mama lor îl crescuse și că ea a fost nevoită să facă multe sacrificii pentru familia lor. Mai mult, se simțea și vinovată pentru că nu îi putea povesti acestuia despre biletul lăsat de femeie atunci când a plecat. Nu voia să îi fure fericirea, mai ales că el se simțea atât de bine în prezența femeii.

Nu puține au fost dățile în care tânăra se enerva și începea să îi reproșeze mamei sale că i-a abandonat... Dar chiar și așa, mama nu reacționa urât niciodată. Tot că făcea era să își ceară scuze, fără încetare. În ciuda scuzelor ei repetate, Lisa, din păcate, nu a putut trece niciodată peste abandon. Până la urmă, e de înțeles, danu a putut să urmeze o facultate și să își pună bazele unui viitor frumos și liniștit.

Tu ce crezi despre această poveste? Consideri că Lisa va putea depăși vreodată trauma copilăriei care i-a fost provocată chiar de mama sa?

Citește și: Și-au dat nepoata adolescentă gravidă afară din casă, câțiva ani mai târziu imploră ajutorul ei

Sursă articol: Amomama

Surse foto: Unsplash, iStock

Articolul urmator Bărbatul își dă afară din casă soția și fiica de 3 ani și le abandonează într-o parcare

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (39)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.