Și-au dat nepoata adolescentă gravidă afară din casă, câțiva ani mai târziu imploră ajutorul ei

Redactor Divahair.ro

Beatrice a rămas însărcinată pe când era doar o adolescentă, iar bunicii săi au hotărât să o dea afară din casă. A reușit, totuși, să se descurce fără ei, doar cu ajutorul iubitului ei John, iar timp de foarte mulți ani nu a mai știut nimic despre familia sa. Ceva ani mai târziu de la incident, partenerul ei a apărut într-o reclamă extrem de popoulară, moment în care, brusc, bunicii săi au apărut din nou în peisaj. Ce a decis să facă și cum a reacționat Beatrice la reapariția lor este absolut surprinzător. Karma chiar există!

Totul a început pe când Beatrice avea doar 16 ani...

 Imagine cu o femeie și un bărbat în vârstă foarte triști

„Nu pot să cred că ai putut fi atât de proastă, Beatrice!”, a strigat Jim la nepoata lui, Beatrice, care tocmai îi spusese că este însărcinată.

Bunica fetei, Gabriela, a început să plângă pe canapea, în timp ce Jim și Beatrice se certau în fața televizorului.

„Nu am plănuit asta, bunicule!”, i-a spus Beatrice lui Jim, terifiată de reacția lui.

„Cu siguranță că nu ai făcut asta! Ești mult prea tânără pentru a deveni mamă! Acum trebuie să suporți consecințele!”, a țipat bunicul Jim

„Ok, recunosc că a fost vina mea și a lui John. Dar asta este. Trebuie să înfrunt această situație acum”, a mai adăugat Beatrice.

„Vei face avort imediat!”, a mai adăugat bătrânul, în timp ce soția sa a tresărit.

„Jim! Este groaznic! Nu poate face asta!”, a țipat Gabriela la soțul ei.

„Ce altceva ar trebui să facă? Nu are studiile terminate. Are doar 16 ani, pentru numele lui Dumnezeu! Nu putem crește un alt copil la vârsta noastră. Vrei să pună această grijă pe umerii noștri?”, a strigat Jim către soția sa.

„Ei bine...”, a spus bătrâna.

Imagine cu o femeie în vârstă tristă care se uită în josSursa foto: Pexels

„Bunico, nu voi pierde acest copil, indiferent ce se va întâmpla. John îmi este aproape vom trece împreună peste asta. Îmi doresc foarte mult sprijinul tău...”, a spus adolescenta.

„Oh, deci ai decis deja ce se va întâmpla cu el. Ei bine, domnișoară, este timpul să suporți consecințele faptelor tale. Nu mai poți locui în această casă. Nu vreau să am o mamă adolescentă sub acoperișul meu. Nu vreau să mă fac de rușine!”, i-a spus bunicul Jim nepoate sale.

„JIM!”, a exclamat șocată soția lui.

Beatrice s-a uitat terifiată în ochii bunicului ei. Nu-i venea să creadă că el, cel mai dulce și blând om pe care îl cunoscuse, tocmai o aruncase afară din casă. Atunci când și-a pierdut părinții la doar 5 ani, ea a rămas în grija bunicilor ei, care au crescut-o și au sprijinit-o cu toată dragostea și puterea lor... până în acea zi. Beatrice credea că ei îi vor rămâne aproape chiar și după ce vor afla despre sarcină. Din păcate, realitatea a fost alta.

Adolescenta și-a strâns lucrurile și a plecat. De atunci, nu a mai știut nimic despre bunicii ei. Din fericire, John și părinții săi au primit-o pe Beatrice în casa lor cu brațele deschise. Cu toții aveau să muncească din greu pentru a-i oferi bebelușului un viitor strălucit. Adolescenta nu s-ar fi așteptat la vremea aceea ca lucrurile să ia o astfel de întorsătură, dar își dorea cu adevărat să devină mamă și se simțea mai pregătită ca oricând, în ciuda vârstei sale fragede.

Creșterea unui copil la 16 ani a fost extrem de dificilă, dar Beatrice și John au reușit să o scoată la capăt, într-un final. Fata a născut un băiețel pe nume Walter, iar părinții lui John, Sylvia și Marlon, au ajutat-o să îl crească și s-au comportat ca niște bunici exemplari.

Imagine cu un bebeluș care mănâncă un croissantSursa foto: Pexels

Imediat după ce au terminat liceul, Beatrice și John au intrat la universități de prestigiu din Washington D.C, iar mai apoi s-au căsătorit. Au locuit în casa bunicilor lui Walter până când au absolvit facultatea și au reușit să se pună pe picioare. De îndată ce au obținut locuri de muncă plătite decent, aceștia au închiriat un apartament și s-au mutat acolo cu micuțul lor. 

Câțiva ani mai târziu, John a devenit un antreprenor de succes și a deschis mai multe restaurante, iar Beatrice s-a angajat ca profesoară. La momentul acela, Walter avea 10 ani, era un copil fericit, crescut cu foarte multă dragoste de părinții lui.

Din păcate, în tot acest răstimp, Beatrice nu a mai vorbit cu bunicii ei. A încercat să îi sune de mai multe ori, însă ei îi închideau de fiecare dată când îi auzeau vocea. La un moment dat, Jim chiar a strigat la ea în telefon „Nu vă dăm bani!”, crezând că nepoata lor îi sună pentru că nu s-ar fi putut întreține. Eu nu știau că John câștiga foarte mulți bani.

În schimb, Beatrice știa că bunicii săi aveau probleme cu banii. Ea aflase de la niște vecini de-ai lor că Jim devenise dependent de jocurile de noroc și că pierduse o sumă considerabilă din cauza situației sale. Femeia a încercat de multe ori să le ofere acestora ajutorul ei, însă niciodată nu și-au dorit să vorbească cu ea. Mai mult, aceasta ar fi vrut ca bunicii ei să-l fi cunoscut pe Walter, să vadă ce copil fantastic este.

„Nu pot să cred că sunt atât de încăpățânați”, i-a spus Beatrice soțului ei într-o noapte, în timp ce se pregăteau de culcare.

"Știu, dragă. Dar la ce te așteptai? Nu ați mai vorbit de 10 ani. Nici măcar eu nu credeam că vor fi atât de încăpățânați.”, i-a răspuns John.

Peste doar câteva zile, John a primit o ofertă incredibilă de a juca într-o reclamă. Atât Beatrice, cât și Walter au fost foarte încântați de parcursul profesional al acestuia. Tânăra, care ajunsese o femeie în toată firea, se mândrea cu soțul ei și era foarte recunoscătoare pentru felul în care a gestionat situația atunci când a rămas însărcinată. Mulți adolescenți nu ar fi acceptat să devină tați la 16 ani, dar John a preferat să înfrunte problemele decât să încerce să fugă de ele.

Imagine cu o femeie blondă care stă în pat într-un halat albSursa foto: Pexels

Câteva luni mai târziu, după ce reclama lui John a devenit foarte cunoscută, atât Beatrice, cât și soțul ei au început să se bucure de și mai mult succes. Cei doi urmau să deschidă alte două restaurante în Maryland și Virginia. Toți oamenii îi cunoșteau și îi salutau atunci când îi vedeau pe stradă.

Între timp, Jim și Gabriela s-au hotărât să reia legătura cu nepoata lor și au sunat-o.

„Draga mea, a trecut atât de mult. Trebuie să lăsăm totul în trecut și să ne revedem”, a spus bunica Gabriela la telefon.

"De ce acum? Am încercat de ani de zile, bunico...”, a răspuns, bănuitoare, Beatrice.

„Ei bine, nu știu. Îmbătrânim și vrem să ne cunoaștem strănepotul... Vreți să ne întâlnim la o cafea?”, a spus Gabriela

„Vrea să vină și bunicul Jim?”, a mai întrebat Beatrice

"Desigur! Abia așteaptă să-ți cunoască copilul.”, a răspuns Gabriela.

"În regulă. Ne întâlnim mâine.", a concluzionat tânăra.

În aceea seară, John a sfătuit-o pe Beatrice să fie atentă cu bunicii ei, mai ales că știa că au probleme cu banii. De asemenea, el i-a mai sugerat să nu îi ia pe Walter cu ea la întâlnire.

Femeia l-a ascultat, iar a doua zi s-a dus de una singură la întâlnirea cu bunicii ei. Cei doi o așteptau deja la cafenea. Eram zâmbăreți și foarte drăgăstoși, fapt care a pus-o pe Beatrice pe gânduri.

"Dragă! Ce mai faci? Arăți grozav! Ce vrei să bei?", a întrebat Gabriela cu o voce veselă.

Imagine cu interiorul unui restaurantSursa foto: Pexels

Bunicul Jim era mai smerit, dar încă blând: „Hei, Beatrice. Mi-ai lipsit."

Se comportau exact ca acei bunici minunați de dinainte de a rămâne însărcinată. Revederea cu ei a fost un moment oarecum dulce, dar și amar. Beatrice s-a așezat la masa lor, iar ei au început să-i pună tot felul de întrebări... despre viață, despre Walter și, bineînțeles, despre John.

„Oh, l-am văzut recent într-o reclamă. Nu este incitant? El este imaginea acelei francize și o și deține, nu?”, a întrebat Gabriela cu un zâmbet imens pe buze.

„Da, noi o deținem. Suntem căsătoriți. Am construit totul împreună, deși eu lucrez ca profesoară.”, a răspuns Beatrice.

„Este grozav, Beatrice. Aceasta este cea mai nobilă profesie din lume”, a adăugat bunicul Jim, privind-o cu ochii săi calzi.

"Bine, dragii mei. Să trecem la lucrurile importante. Am încercat să comunic cu voi timp de 10 ani. Voiam să-l cunoașteți pe Walter. Mereu mi-ați închis. Deci de ce m-ați sunat acum?”, a întrebat Beatrice, supărată.

Jim ar fi vrut să țipe la ea, însă nu a apucat. Gabriela a respirat adânc înainte de a-i răspunde: „Dragă, am vrut doar să te vedem.”

„Nu, nu de asta m-ați căutat. Ori îmi spuneți adevărul, ori plec.”, a spus Beatrice.

„Bine... avem nevoie de ajutorul tău.", a răspuns Jim.

„De ce te-aș ajuta?”, l-a întrebat Beatrice.

„Beatrice! Nu răspunde așa!”, a intervenit Gabriela.

„Bunico, te rog. Nu sunt un copil. Vorbesc cum vreau. Acum spune-mi ce ai nevoie de la mine și de ce te-aș ajuta.”, a adăugat Beatrice.

„Nu știu dacă ai aflat, dar ne-am ales cu multe datorii pe parcursul timpului și am vrea să ne ajuți cu bani.”, i-a răspuns Jim, călcându-și peste orgoliu.

„Ok, știu că aveți probleme cu banii. De ce mi-ar păsa? Adică... m-ați dat afară din casă când aveam cea mai mare nevoie de voi. De ce să nu vă abandonez așa cum ați făcut voi cu mine?”, le-a zis Beatrice, supărată, cu brațele încrucișate.

„Te rog, scumpo. Am putea pierde totul...”, a implorat Gabriela.

Imagine cu o femeie în vârstă care este supărată și ține mâna la ochiSursa foto: Pexels

Beatrice s-a uitat dezamăgită spre bunica sa, iar apoi a luat decizia: „Câți bani vă trebuie?”

Gabriela i-a comunicat nepoatei sale suma de care are nevoie, iar Beatrice i-a spus că trebuie să se gândească dacă îi poate ajuta sau nu. Imediat după, aceasta a părăsit cafeneaua și a plecat spre casă. Era conștientă că John îi va spune să-și urmeze inima. Chiar dacă își permitea să le ofere acei bani, nu știa dacă este corect să facă asta. Prin urmare, femeia a sunat-o pe Sylvia, soacra sa. După ce i-a explicat tot ce s-a întâmplat soacrei sale, Sylvia i-a dat un sfat prețios.

„Draga mea, tu ce voiai de la ei acum zece ani? Ai avut nevoie de ajutor, i-ai implorat și ei au spus că nu ți-l pot oferi. Acum te confrunți cu aceeași dilemă. Vrei să fii ca ei? Vrei să îi lași baltă la nevoie? Nu cred că te definește asta. Trebuie să iei o decizie.”, a spus Sylvia.

Imediat după, Beatrice și-a dat seama că trebuie să-și ajute bunicii, chiar dacă ei nu au făcut-o. I-a sunat, le-a cerut toate informațiile de care avea nevoie pentru a le pune banii în cont și le-a transferat suma respectivă.

„Mulțumesc mult, draga mea! Este uimitor!”, i-a zis Gabriela, extrem de fericită, la telefon.

„Bunico, aceasta este ultima oară când mai vorbim. Nu vreau să fac parte din viața voastră. V-am ajutat doar pentru că mi-aș fi dorit același lucru din partea voastră în urmă cu 10 ani. Și pentru că m-ai îngrijit după ce părinții mei au murit. Dar nu pot ierta ultimii zece ani și consider că nu meriți să-l cunoști pe Walter. La revedere și vă urez noroc!”, a spus Beatrice, iar apoi închis telefonul.

Aceasta nu a mai vorbit niciodată cu bunicii săi. În schimb, și-a continuat minunata viață alături de adevărata sa familie iubitoare care nu a lăsat-o niciodată la greu...

Ce putem învăța din această poveste?

Nu este necesar să uiți și să ierți pentru a face ceea ce trebuie. Beatrice a fost nevoită să lase în urmă furia pe care o strânsese față de bunicii ei pe parcursul anilor pentru a-i putea ajuta. Dar asta nu înseamnă că i-a iertat și nici că a uitat cum au lăsat-o baltă. Ea a făcut exact ceea ce trebuia să facă. În schimb, bunicii ei, deși nu au recunoscut asta niciodată, au ajuns să își regrete faptele. Într-un final, karma i-a ajuns din urmă și au fost nevoiți să trăiască în regret pentru tot restul vieții.

Citește și: O bătrână se duce să stea cu fiul și familia acestuia, după ce soțul ei moare, iar fiul o obligă să locuiască în hambar

Sursă articol: Amomama

Surse foto: Pexels, iStock

Articolul urmator Și-a dat afară din casă fiica însărcinată și după 38 de ani a fost vizitat la azil de nepotul lui

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (22)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.