Peste un an, vei avea sufletul recunoscător că ți-ai recăpătat viața, că ai scăpat din lanțurile unei iubiri toxice

Peste un an, vei avea sufletul recunoscător că ți-ai recăpătat viața, că ai scăpat din lanțurile unei iubiri toxice

Redactor Divahair.ro

Iubirea schimbă vieți și nu de fiecare dată în bine. În unele cazuri, persoanele foarte îndrăgostite sunt capabile să comită gesturi extreme, acceptând să își pună sănătatea fizică și psihică în pericol. Dacă lacrimile sunt mai multe decât zâmbetele, acea relație nu ar trebui să ne țină prizonieri la nesfârșit. Va trebui să găsim o cale prin care să rupem lanțurile și să ne eliberăm.

Din păcate, mulți nu vor să se îndepărteze de oamenii care le fac rău, fiindcă atașamentul pe care îl simt este prea puternic. În cele din urmă, ajung să aibă inima frântă și să creadă că nu se vor vindeca prea curând. Trebuie să recunoști că și tu ai trecut cel puțin printr-o experiență de acest gen. Știi cum e să începi o relație în care crezi că știi ce faci, iar la final să îți dai seama că ai fost păcălit, nu?

Femeie care privește în exteriorul curții în care este închisă de un gard metalic.

Poate credeai că vei fi o viață întreagă lângă persoana de care te-ai îndrăgostit... dar se dovedește a fi o persoană pe care vrei să o eviți pentru totdeauna. Dacă ești chiar acum în această situație, nu uita că timpul merge întotdeauna înainte. Peste un an, vei fi recunoscător că ți-ai recăpătat libertatea și viața pe care o aveai înainte de a te întâlni cu omul acela toxic.

Nu este exclus să îți amintești în continuare de el și să te întristeze uneori amintirile. Dar în timp vei realiza că nu te mai îneci în lacrimi și suspine. Va fi din ce în ce mai bine. Treptat, vei coase la loc bucățile inimii tale și ea va deveni întreagă din nou.

Trebuie să vezi partea pozitivă din orice ți se întâmplă și să realizezi că fiecare relație te schimbă și te învață câte ceva. Asta înseamnă că trebuie să fii recunoscător pentru această experiență și pentru că persoana cealaltă a contribuit cumva la schimbarea ta, apoi te-a eliberat.

Iată ce mesaj îi poți transmite la final, dacă totuși rămâne loc de „bună ziua” între voi:

„Mulțumesc că ai fost cândva lângă mine și că m-ai ajutat să învăț lecții importante. Îți mulțumesc pentru că ai plecat în cele din urmă, astfel încât să pot învăța cum să fac față singur fricii de abandon și să evoluez.

Îți mulțumesc pentru că m-ai învățat că viața este prea scurtă pentru a o irosi la un loc de muncă, sau pentru a investi în lucruri care nu îmi aduc niciun beneficiu. Viața înseamnă mai mult decât să fii bun la serviciu. Știu acum că trebuie să încerc să țintesc mereu spre mai mult, spre mai bine.

Vreau să îți mulțumesc și că ai plecat pentru ca eu să pot învăța să fiu un om puternic și să mă regăsesc. Fără ajutorul tău, nu mi-aș fi dat seama de profunzimea rezistenței mele și de cât de multe pot realiza. Sunt mai dur decât am crezut, asta fiindcă absența ta mi-a dat puterea de a mă ridica din nou.

Îți mulțumesc că mi-ai arătat că nu erai pregătit să fii ceea ce îmi doream. M-a orbit atât de mult dragostea, încât am ignorat ceea ce nu mergea bine între noi. Cei din jur vedeau că lucrurile nu erau tocmai așa cum ar fi trebuit să fie. Cu toate acestea, m-am lăsat orbit de dragostea pentru defectele și neajunsurile tale.

Îți mulțumesc că mi-ai arătat că nu eram persoana potrivită pentru a te ghida spre lucruri mai bune și că este în regulă așa. Nu trebuie să mă învinuiesc pentru nimic. Sunt convins acum că nu este vina mea și că așa a trebuit să se întâmple.

Îți mulțumesc și că mi-ai arătat că există mai mult în viață decât să fii într-o relație și să te așezi la casa ta. Tot datorită ție am ajuns să am speranța că voi găsi într-o zi pe cineva mai bun. Am greșit când m-am axat pe viața de familie înainte de a găsi omul alături de care să o pot forma.

Să sperăm că timpul pe care l-am petrecut departe de tine a contribuit la schimbarea mea în bine. Am învățat să nu mă învinovățesc pentru sfârșit și tu mi-ai dat capacitatea de a ierta.

Tu m-ai învățat să trec peste furtună și acum sunt gata de noi provocări. Pot trece peste orice și nimic nu mă va doborî, știu asta. Inima frântă nu mă mai ține pe loc acum, voi înainta spre cele mai înalte culmi și îmi voi găsi fericirea. Am libertatea de a alege pe cineva pentru mine.

Dacă ne vom revedea vreodată, mă vei vedea într-o altă lumină și vei observa că nu mă voi uita cu supărare la tine. Ba chiar îți voi întinde o mână și îți voi mulțumi pentru greutățile prin care am trecut împreună. Îți voi mulțumi și pentru durerea pe care am simțit-o când ai plecat din viața mea.”

Ți se pare o idee bună să le mulțumești întotdeauna oamenilor care au contribuit la evoluția ta? Nu merită să aduni frustrare și resentimente, căci îți vei face rău și vei rămâne pe loc. Dacă înveți să fii recunoscător pentru tot, o să trăiești mai conștient și o să te bucuri mai mult de viață. Recunoștința te va ajuta întotdeauna să treci peste cele mai grele momente.

Acest articol este o adaptare a articolului publicat pe Your Tango.

Citește și: Mesaj pentru persoana care iubește pe cineva care nu are încredere în ea

Surse foto: Pixabay

Surse articol: Yourtango 

Articolul urmator
Da, poți avea o viață împlinită și plină de iubire chiar și fără un partener
Da, poți avea o viață împlinită și plină de iubire chiar și fără un partener
Ce meserie vei avea in urmatoarea ta viata?
Incepe quiz
Ce meserie vei avea in urmatoarea ta viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.