Și-a prezentat iubita bunicii sale iar tânăra s-a așezat în genunchi, la picioarele bătrânei. Surpriza totală ce a urmat

Și-a prezentat iubita bunicii sale iar tânăra s-a așezat în genunchi, la picioarele bătrânei. Surpriza totală ce a urmat

Redactor Divahair.ro

După ce i-a vorbit urât unei bătrâne în avion, o tânără a crezut că relația sa este compromisă pentru vecie. De ce? Ei bine, străina era, de fapt, bunica logodnicului ei și avea să afle acest lucru în scurt timp. Ceea ce se întâmplă după ce face cunoștință în mod oficial cu bătrâna e greu de închipuit. Află povestea din rândurile de mai jos! 

"Doamnelor și domnilor, vă rog să luați loc. Suntem gata de plecare", a zis una dintre însoțitoarele de bord.

Atunci, Gracie, și-a aranjat centura de siguranță și s-a gândit să își pună căștile. Totuși, o femeie mai în vârstă, care stătea chiar lângă ea, a întrerupt-o.

"Plecările sunt întotdeauna cea mai proastă parte a zborurilor, nu-i așa?", a zis doamna, în timp ce o privea pe Gracie.

"Da, pot fi înfricoșătoare la început", a răspuns ea.

"Totuși, aceasta este o companie aeriană bună", a continuat femeia mai în vârstă.

"Ah, sigur. Cred că da", a răspuns Gracie, politicos.

"Nu prea îmi place să călătoresc, dar mă duc la o persoană importantă pentru mine. Nu am mai văzut-o de ceva vreme, dar m-a invitat special, așa că trebuie să mă duc, știi?", a mai zis femeia mai în vârstă.

"Da, sigur", a răspuns Gracie, neștiind ce altceva să spună.

În mod clar, femeia respectivă avea nevoie să vorbească cu cineva. Totuși, Gracie nu era deloc vorbăreață și, în plus de asta, nu avea obiceiul de a face o primă impresie bună.

Imagine cu o femeie care se uită pe geam

"Urăsc să zbor atât de mult timp, dar nici nu-mi plac zborurile cu escală. Ați avut vreodată zboruri mai lungi?", a mai zis doamna.

"Uhhh, ei bine, am fost în Europa cu ani în urmă, așa că da, am avut și zboruri lungi", a răspuns Gracie, în timp ce avionul începuse să prindă viteză. Din fericire, acest lucru i-a distras atenția femeii mai în vârstă pentru o vreme.

Atunci, Gracie și-a luat telefonul și a început să se uite la fotografiile din galerie. Nu putea folosi internetul, căci mobilul ei era setat pe mod avion pentru siguranță. Imediat după, a descoperit o imagine simpatică cu ea și cu Mark, logodnicul ei. Tânărul primise o ofertă de muncă fantastică în urmă cu câteva luni și a fost nevoit să se mute departe de iubita sa, în Orlando. Până când tânăra și-ar fi găsit și ea un job acolo, cei doi ai hotărât să aibă o relație la distanță. Totuși, se descurcau destul de greu cu asta.

"La ce te uiți?", îi zice bătrânica, oprind-o din visare.

"Hmmm. Acesta este logodnicul meu. Mă duc să-l văd în Orlando", a răspuns ea.

"Aww, ce drăguț. Îmi place să văd tineri care își planifică viitorul. O să aveți copii?", a mai întrebat bătrânica.

Gracie a fost extrem de deranjată de întrebarea atât de personală pe care a primit-o, dar, în cele din urmă, a răspuns: "Poate, nu știu".

"Desigur, sunt multe lucruri la care trebuie să te gândești acum când vine vorba de a avea copii. Nu mai este la fel ca atunci când eram mai tânără. Toată lumea făcea copii după ce se căsătorea. Era singura opțiune. Acum există inflația și schimbările climatice care afectează această decizie. Deși, dacă vreți părerea mea: ....", a început să zică bătrânica.

"Chiar nu vreau", s-a gândit Gracie să spună, însă nu a avut curajul să o facă.

"... Chiar ar trebui să încerci. Nimic nu se compară cu a crește copii, iar apoi, nepoții... Așa că, promite-mi că te vei gândi la asta.", a mai adăugat femeia.

"Cine se crede femeia asta de îmi vorbește în felul ăsta? Chiar crede că vreau să vorbesc despre asta? Este ridicol", s-a gândit Gracie și a tăcut în continuare.

"Sper că nu ești una dintre acele femei care se gândesc doar la slujba lor. Asta nu este bine. Să ai o carieră este bine, dar familia trebuie să fie pe primul loc. Să te ocupi de soțul și de copiii tăi. Să gătești...", a continuat doamna, iar în cele din urmă, Gracie a început să-și piardă răbdarea.

Pur și simplu nu mai suporta să audă părerile femeii. Până la urmă, nu era treaba nimănui că făcea ea.

"Deci, crezi că femeile nu ar trebui să fie la fel de motivate ca bărbații și să se concentreze pe a fi casnice?", a răbufnit Gracie.

"Nu, nu. Dar totuși, la sfârșitul zilei, cariera nu este atât de importantă. Banii vin și pleacă. Dumnezeu va oferi întotdeauna. Și crede-mă, domnișoară, odată ce îți vei întemeia o familie, îți vei da seama că o slujbă nu înseamnă nimic pe lângă ea.", a mai zis bătrâna.

În acel moment, Gracie s-a înfuriat.

"Orice aș alege, este alegerea mea și trebuie respectată. Logodnicul meu trebuie să înțeleagă asta", a răspuns ea, încet totuși și cu mare grijă.

"Majoritatea bărbaților spun că nu au nimic împotrivă să aibă o soție care se axează pe carieră, dar nu este deloc adevărat. În adâncul sufletului, ei vor ca o femeie să stea acasă, să aibă grijă de casă și de copii și, în general, să fie punctul lor de sprijin.", a mai spus bătrânica.

"Logodnicul meu nu este așa. El mă iubește pentru ceea ce sunt. Dacă vom avea copii, s-ar putea să devină un soț casnic!", a zis Gracie și a început să ridice tonul.

Bineînțeles, mințea. Ea și Mark își doreau să avanseze în carieră, nicidecum să ia o pauză de la evoluția lor profesională pentru a sta acasă, să îngrijească un copil.

"Este absurd! Nu poți face asta!", a mai spus doamna, în timp ce Gracie simțea că ia foc de nervi.

"Cum? Asta nu e problema dumneavoastră, doamnă. Nu mai vorbiți cu mine pentru tot restul zborului, vă rog. Nu tolerez astfel de discuții. Aici nu suntem în anii 1950.", a replicat Gracie, nervoasă.

Bătrânica și-ar fi dorit să răspundă, fiind foarte furioasă dintr-un motiv nebunesc pe care Gracie nu-l putea înțelege. Dar, deodată, a început să tușească și să tușească... și să tușească. Situația a devenit atât de rea, încât tânăra a fost nevoită să cheme o însoțitoare de bord care să-i ofere ajutor femeii. Ulterior, bătrâna a plecat cu stewardesa.

Imagine cu o însoțitoare de bord într-un avion

Gracie a început să se îngrijoreze, crezând că femeia respectivă a început să se simtă rău din vina ei. Chiar îi părea rău pentru că ridicase tonul la ea, deși nu mai suporta să îi audă părerile. La un moment dat, a întrebat-o pe însoțitoarea de bord despre ea.

"Oh, am așezat-o pe un loc liber la clasa întâi. Este bine și doarme acum", i-a răspuns stewardesa.

Gracie a fost fericită să afle că bătrâna se simțea bine. În plus de asta, avea un loc liber lângă ea, nu o mai înghesuia nimeni și nici nu mai era nevoită să asculte discursuri interminabile. Totul era, în sfârșit, bine. Nu a mai durat mult timp până să ajungă la destinație și, imediat cum avionul a aterizat, și-a verificat telefonul. Mark îi trimisese un mesaj.

"Te aștept chiar afară. Am și o surpriză pentru tine", a scris el, iar asta a făcut-o pe Gracie să zâmbească.

Tânăra a fost nevoită să aștepte foarte mult timp până să-și primească bagajul și, pur și simplu, murea de nerăbdare să își vadă logodnicul. Într-un final, a reușit să-și recupereze geamantanul, iar apoi s-a grăbit să treacă de restul protocolului de la aeroport. Atunci când a intrat pe ușa de sosire, a început să se uite în stânga și în dreapta de Mark.

Și dintr-o dată l-a zărit. Era chiar el. Marea sa dragoste. Frumosul ei logodnic care, cu siguranță, nu avea nici cea mai mică intenție de a o transforma într-o mămică casnică. Grecie a început să zâmbească. Era atât de fericită să-l vadă.

Dar, în mod surprinzător, Mark nu era singur. Cine stătea chiar în dreapta sa? Ei bine, bătrânica enervantă din avion. Lui Gracie nu i-a venit să creadă. Ce făcea acea femeie lângă logodnicul ei mult iubit? Ei bine, asta era surpriza...

"Gracie! Vreau să ți-o prezint pe minunata femeie care m-a crescut, bunica mea Barbara Rodkin. Deși eu îi spun Nana", a spus Mark, atât de entuziasmat, în timp ce logodnica sa se apropia de el.

Gracie începuse să transpire de rușine.

"Îmi pare atât de bine să vă cunosc, doamnă Rodkin. Sunt Gracie Burton", a spus ea, timidă. Se pregătea să fie mustrată, iar tensiunea dintre ea și bătrână era tot mai evidentă. Totuși, Mark nu avea nici cea mai mică idee ce se întâmpla.

Într-un final, Barbara și-a întins mâna: "Mă bucur să te cunosc, dragă", a spus ea zâmbind.

Apoi, Mark le-a condus pe amândouă la mașină, iar Barbara s-a așezat în față, lângă nepotul ei. Pe tot parcursul călătoriei, Gracie s-a întrebat cum să-și ceară scuze de la bătrânică pentru felul în care reacționase în avion. În plus de asta, nu înțelege de ce Barbara nu a zis nimic despre întâlnirea lor de mai devreme.

Apoi, și-a adus aminte că logodnicul ei a fost crescut de bunica sa deoarece părinții lui muriseră când el avea 10 ani. Tânărul i-a povestit, în trecut, că femeia care l-a crescut nu a fost o gospodină. În tinerețe, ea nu a stat acasă să-și crească copiii și nici nu s-a căsătorit cu bunicul lui Mark. Prelegerea ei din avion nu avea niciun sens. Oare se răzgândise dintr-o dată?

În cele din urmă, au ajuns la apartamentul lui Mark, iar acesta le-a luat bagajele. Au fost cu toții tăcuți în lift, iar imediat cum au ajuns în locuință, Barbara și Gracie au început să de instaleze.

"Mă duc să fac un duș, dragă. Poți să stai cu bunica mea câteva minute?", a întrebat tânărul, după ce le-a făcut un tur al casei.

"Sigur", a spus ea.

Apoi, Gracie s-a întors și a văzut-o pe Barbara stând pe canapea. Pentru că nu mai suporta situația, s-a apropiat de bătrâna, a căzut în genunchi și a plecat capul, rușinată.

"Doamnă Rodkin, habar nu aveam că sunteți bunica lui Mark. Îmi pare atât de rău! Nu-mi vine să cred că am vorbit cu cineva în felul acesta. Ar fi trebuit să vă respect opiniile. V-am provocat criza de tuse. Vă rog, iertați-mă!", a implorat Gracie.

"Oh, dragă, ridică-te", a spus femeia mai în vârstă, șocând-o pe tânără.

 Imagine cu o femeie bătrână care stă pe canapea

"Nu trebuie să-ți ceri scuze deloc", a mai zis ea.

"Ce?", a întrebat Gracie, confuză.

"Am făcut asta intenționat. Vino, stai cu mine", a zis Barbara și a început să chicotească.

"Ce vrei să spui cu "intenționat"?", a întrebat tânăra.

"Te-am văzut uitându-te la pozele cu Mark pe telefon. La început nu știam cine ești, dar apoi am văzut pozele și m-am gândit... să te cunosc mai bine", a început Barbara să zică, zâmbind.

"Deci, a fost un test?", a mai întrebat logodnica lui Mark.

"Nu a fost chiar așa. Doar că așa a ieșit în cele din urmă. Urăsc femeile fără ambiție. Știu că nu ar trebui să judec, dar o fac. Eu am fost o femeie muncitoare, chiar și atunci când a trebuit să cresc, din nou, un copil, având o vârstă înaintată. Vreau Mark să se căsătorească cu o femeie care își dorește un viitor pentru ea, nu să trăiască pentru el. Iar tu, dragă, ai trecut testul și ai bifat toate căsuțele. Ești o persoană cu păreri, pasională și un pic mai energică. Nu-i vei lăsa pe alții să te calce în picioare pe tine și vei lupta pentru ceea ce-ți dorești. Eu respect asta. Iubesc asta. Așa că trebuie să-mi cer și eu scuze pentru că am fost atât de dură. Oh, și criza de tuse, ei bine, asta a fost neașteptată.", a explicat bătrâna.

În cele din urmă, Gracie s-a relaxat și a început să râdă.

"Oh, Doamne. Dar ești bine? Eram îngrijorată, dar însoțitoarea de zbor mi-a spus că ești bine.", a mai zis tânăra.

"Da, sunt bine. Este doar o tuse. Când îmbătrânești, totul se înrăutățește și prea multă lume își face griji. Dar nu a fost nimic. Bineînțeles, nu am vrut să spun nimic. Am fost trimisă la clasa întâi, așa că ar trebui chiar să-ți mulțumesc pentru asta", a adăugat Barbara și amândouă au început să râdă.

Ulterior, cele două s-au simțit fantastic alături de Mark. Ele nu i-au spus niciodată despre prima lor întâlnire oficială. Era secretul lor.

Câteva luni mai târziu, Gracie s-a mutat definitiv în Orlando și s-a căsătorit cu Mark. Barbara și-a condus, cu mândrie, nepotul la altar și l-a privit cum i-a jurat iubire veșnică unei femei pe care și ea o adora.

Ce părere ai despre această poveste?

Citește și: Un băiat i-a cedat scaunul în autobuz unei bătrâne. A primit o recompensă de milioane

Surse foto: Pexels, Unsplash, iStock

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
Un om al străzii a reușit să-i ofere fiicei sale un cadou nesperat, cu ajutorul unui străin cu inimă bună
Un om al străzii a reușit să-i ofere fiicei sale un cadou nesperat, cu ajutorul unui străin cu inimă bună
Ce cred barbatii despre picioarele tale?
Incepe quiz
Ce cred barbatii despre picioarele tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.