Toată copilăria i s-a spus că este o „maimuță”, din cauza semnului din naștere care-i acoperea 80% din corp. Cum arată acum, ajunsă la maturitate

Toată copilăria i s-a spus că este o „maimuță”, din cauza semnului din naștere care-i acoperea 80% din corp. Cum arată acum, ajunsă la maturitate

Redactor Divahair.ro

O femeie din Brazilia s-a confruntat toată viața cu respingerea socială din cauza înfățișării sale. Tânăra s-a născut cu o boală rară, dezvoltând „un semn din naștere” care îi acoperă mai bine de 80% din suprafața pielii. Vezi incredibila poveste de viață a acesteia și descoperă cum a reușit să treacă peste traumele din copilărie și să se iubească exact așa cum este.

Beatriz Pugliese, o femeie din São Paulo, Brazilia, s-a născut cu un semn din naștere de tip nevus (semn din naștere de culoare închisă -  negru, maro închis - forma fiind plată sau în relief, sunt cunoscute și sub numele de alunițe) care îi acoperă mai bine de 80% din suprafața corpului. Boala de care suferă brazilianca afectează una din 500.000 de persoane anual.

O femeie află de la o străină că mama sa vitregă plănuia să-i dea copilul spre adopție fără acordul ei

Acum, în vârstă de 25 de ani, Beatriz se gândește cu stupoare la trecutul ei, spunând că a avut mult de suferit din cauza aspectului său. „Nu a fost deloc ușor. Pe lângă problemele medicale trebuia să mă confrunt și cu privirile insolente ale oamenilor și cu răutățile spuse de copiii din cartier”, explică tânăra. „M-am născut așa, nu e vina mea că arăt în felul acesta”, a mai declarat.

Totul a început chiar din ziua în care s-a născut. Mama sa i-a povestit că, în ziua în care a venit pe lume, a avut un sentiment negativ ce îi dădea târcoale. Simțea că ceva nu e în regulă. Imediat după naștere, Beatriz a fost luată din sala de operații și dusă cât mai departe de ochii mamei, care aștepta cu nerăbdare să își vadă puiul. „Și-a dat seama (mama ei) că ceva nu e în regulă cu mine din momentul în care a văzut expresia de pe fața doctorului. Abia după ce mi s-au făcut câteva teste, am fost dusă în brațele mamei și de acolo a început chinul”, povestește îndurerată tânăra.

Beatriz în primii ei ani de viață.

Din acel moment, Beatriz a trecut prin 30 de operații de extirpare a nevilor și remodelare a pielii. A suferit prima procedură medicală când nu avea decât șase luni de viață, fiindu-i eliminate mai multe semne de pe mâini și picioare. Cu toate acestea, pe măsură ce creștea, semnele se înmulțeau, până ce au ajuns să îi acopere aproape tot corpul. „Chiar dacă apăreau constant, și mulți mi-au spus că nu merită să mă operez pentru că vor apărea din nou, am decis să mă supun procedurilor medicale. În mare parte pentru că cele mai afectate zone erau membrele și fața, de unde au fost eliminate cam toate petele”, explică ea. A fost nevoie de numeroase intervenții chirurgicale pentru a îndepărta nevii de pe zonele cele mai expuse luminii solare, razele UV fiind foarte periculoase pentru pielea ei.

Beatriz a fost supusă la câte două operații pe an, încă din primii ani ai vieții, iar singurul lucru pe care și-l amintește din copilăria timpurie este că avea mereu mâinile și picioarele bandajate. Perioadele de recuperare erau de-a dreptul chinuitoare pentru săraca fată, care nu avea voie să se miște deloc chiar și câte o lună.

Hărțuită din cauza pielii sale

După experiențele din spital, Beatriz a fost nevoită să înfrunte o altă lovitură din partea vieții: respingerea socială. Chiar și acum, după atâția ani de zile, tânăra își amintește cu groază de perioada în care mergea la școală. „Primeam remarci și priviri săgetătoare din partea copiilor și a părinților lor”.

Chiar dacă se confrunta zilnic cu respingerea colegilor săi de clasă, Beatriz își amintește un incident în special, care i-a rănit sufletul și care o apasă după tot acest timp. Unul dintre băieții din clasa sa a împins-o și a numit-o „maimuță” în fața tuturor colegilor care au început să râdă. Ceea ce a durut-o cel mai mult a fost faptul că i-a spus în față, declară, și că nimeni nu i-a luat apărarea. „Unii îmi spuneau Dalmațian din cauza modului în care sunt dispersate semnele pe corpul meu. Sunt conștientă că eram copii, dar râsetele lor mi-au rămas întipărite în minte. A fost dureros, dar am învățat să merg mai departe”, a afirmat femeia, cu lacrimi în ochi.

Tânăra din Brazilia într-o poză care o înfățișează pe ea la vârsta de 6 ani.

A descoperit apoi, în clasa a șasea, că prietenia există. Pe când avea doar 12 ani, a fost primită cu brațele deschise într-un grup de fete care nu numai că au acceptat-o, dar îi luau apărarea ori de câte ori era nevoie. „Prietenia lor m-a ajutat să îmi dau seama că trebuie să mă iubesc și să mă accept și eu, la rândul meu, Și așa am făcut”, a continuat brazilianca.

Uneori, din dorința de a se integra, se întreba cum ar fi fost viața ei dacă nu s-ar fi născut cu această anomalie genetică. Dar acum percepția ei s-a schimbat și se iubește mai mult ca niciodată.

A găsit dragostea adevărată după ce a învățat să se iubească pe sine

O parte din călătoria de acceptare de sine a început odată cu decizia de a nu mai urma tratamente sau operații pentru îndepărtarea semnelor. Pe lângă faptul că a învățat să își acorde înțelegere și dragoste nelimitată, Beatriz are parte și de susținerea celor dragi. Părinții ei nu au făcut-o niciodată să se simtă diferită și nici măcar nu i-au acordat un tratament special din cauza afecțiunii sale. Mai târziu în viață, a descoperit că mai există cineva care o vede așa cum este, dincolo de petele ce îi colorează pielea: soțul ei Felipe.

Sute de credincioși au asistat în Germania la o slujbă susținută de inteligența artificială. „Nu vă temeți de moarte”

Când avea 19 ani, Beatriz a asistat la un meci de fotbal la care participa, în tribune, și Felipe, „un tânăr încântător și chipeș”. „Ne-am întâlnit din pură întâmplare. Eu strigam pe cineva, iar Felipe s-a întors crezând că lui îi atrag atenția. Am început să zâmbim și am decis să stăm după terminarea meciului pe băncile de lângă stadion ca să povestim. De atunci și până acum am rămas inseparabili”, declară Beatriz.

Beatriz și soțul ei, Felipe, în prezent, în bucătăria casei lor.

Pentru bărbat, semnele din naștere ale soției sale sunt cel mai frumos lucru. Ba, mai mult, i-a spus la un moment dat că sunt motivul pentru care a remarcat-o în prima seară când s-au cunoscut, și dacă nu ar fi fost aspectul său ieșit din comun, probabil n-ar fi intrat niciodată în vorbă cu ea.

Aspectul ei ieșit din comun a făcut-o cunoscută printre internauți

Însă, de curând, Beatriz a descoperit că soțul său nu este singurul care îi admiră semnele din naștere, ci numeroși internauți au copleșit-o cu comentarii pozitive la adresa înfățișării sale. Un internaut a spus că este atât de frumoasă încât pielea ei arată ca și cum și-ar fi „procurat propriile tatuaje”. Aceleași sentimente au fost împărtășite de un alt utilizator, care a considerat că Beatriz arată ca un tablou. „Este artă vie”, a adăugat un alt fan, „80% acoperită de semne de naștere, 100% frumusețe pură”, a mai comentat cineva.

Acum, femeia își dorește să răspândească ideea iubirii de sine și îi sfătuiește pe oameni să se iubească așa cum sunt, căci unicitatea din ei le dă valoare.

Surse foto: Captură video - YouTube - Truly 

Surse articol: Amo Mama

Articolul urmator
Eroii există printre noi! Un bărbat a devenit salvatorul familiei după ce i-a donat un rinichi tatălui și o parte din ficat tatălui vitreg
Eroii există printre noi! Un bărbat a devenit salvatorul familiei după ce i-a donat un rinichi tatălui și o parte din ficat tatălui vitreg
Cum va arata sotul tau?
Incepe quiz
Cum va arata sotul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.