Un băiețel își face temele la lumina slabă a unui felinar de pe stradă, ce face un milionar inimos când îl observă

Un băiețel își face temele la lumina slabă a unui felinar de pe stradă, ce face un milionar inimos când îl observă

Redactor Divahair.ro

Viața de zi cu zi este, cu adevărat, o provocare pentru mulți dintre noi, mai ales atunci când destinul nu ni se arată prea fericit. Uneori, fără ajutorul semenilor noștri, îngeri deghizați în oameni, nu ne-am putea ridica de la pământ. Dar uite că printre noi se mai plimbă și persoane cu suflet mare, care zi de zi aduc bucurie în jurul lor.

Existența unui băiețel sărac a luat cu totul o altă întorsătură într-o noapte oarecare, în timp ce încerca să își facă temele la lumina unei lămpi stradale. S-ar putea spune că se afla în locul potrivit la momentul potrivit, căci soarta chiar i-a zâmbit în acea clipă. Un străin inimos i-a întins o mână de ajutor, asigurându-i micuțului un trai liniștit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Metrópoles (@metropoles)

Totul se întâmplă în anul 2019. Un băiețel de 12 ani din Peru, Víctor Martín Angulo Córdoba, a fost nevoit să găsească o cale de a-și face temele noaptea, pe întuneric, deoarece mama sa nu își permitea să plătească facturile la electricitate. Și uite așa, a ajuns el în fața casei sale, sub iluminatorul stradal.

Ce făcea acolo? Ei bine, se pregătea, conștiincios, pentru ziua care urma să vină. În timp ce mulți alți copii s-ar fi oprit din studiat pentru că nu aveau condițiile necesare, copilașul din Peru ne-a oferit tuturor o importantă lecție despre motivație. El era foarte hotărât să obțină note mari la școală, știind că doar așa își va putea asigura un viitor strălucit. Visa să devină ofițer de poliție, căci avea în plan să elimine definitiv corupția din țara sa.

În timp ce își făcea temele pe drumul prăfuit și plin de smoală, fără ca măcar să știe, un străin foarte bogat îl privea atent. Micuțul apărea în înregistrările camerelor de supraveghere de pe strada pe care locuia, iar filmările cu acesta au devenit, în scurt timp, virale.

Yaqoob Yusuf Ahmed Mubarak, un om de afaceri, a fost foarte emoționat să observe că Angulo Córdoba își dădea silința să învețe chiar și în condiții nefavorabile. Milionarul și-a dat seama în acel moment că este responsabilitatea lui să îl ajute cu tot ceea ce poate el pe băiat.

Acesta a călătorit în Peru, a ajutat la reconstruirea casei micuțului, a renovat-o și, bineînțeles, i-a plătit facturile la electricitate. Însă bărbatul nu s-a oprit aici. Tocmai pentru că și el crescuse în astfel de condiții și înțelegea atât de bine situația sa, își dorea să îi poată oferi băiatului mult mai mult de atât. Mubarak i-a dăruit mamei sale fonduri pentru a începe o mică afacere pentru că doar în felul acesta femeia și-ar fi putut întreține constant fiul.

Mai mult de atât, el a hotărât să ofere și o sumă de bani școlii în care învăța Angulo Córdoba. Astfel, instituția va putea îndeplini nevoile tuturor elevilor care studiază acolo.

Băiețelul din Peru a fost uimit de gestul milionarului. Nu s-ar fi așteptat vreodată că un necunoscut să-și dorească să facă atât de multe pentru el. I-a mulțumit acestuia constant pentru că i-a oferit o minunată șansă la viață. Chiar a scăpat și de problemele pe care le avea cu spatele din cauza că își făcea temele pe jos, afară.

În schimb, mama lui Angulo Córdoba a fost neîncrezătoare și nu a putut înțelege de unde a venit actul de bunătate al lui Yaqoob Yusuf Ahmed Mubarak. Dar chiar și așa, gestul făcut de milionar a avut un efect extraordinar asupra băiatului, familiei sale și comunității în care trăiește.

Fie că suntem putred de bogați sau niște simpli cetățeni, cu toții putem întinde o mână de ajutor celor bătuți de soartă, în felul nostruu. Până la urmă, un gest de bunătate, oricât de mic și neînsemnat ar fi el, ar putea însenina ziua cuiva.

Tu ce crezi despre această poveste?

Citește și: Mama vede o femeie lângă copiii ei pe monitorul pentru bebeluși, dă buzna în camera lor și nu găsește pe nimeni

Surse articol: Amomama, IndianwomensworldGoodnewsnetwork

Surse foto: Youtube

Articolul urmator
O tânără strânge bagajele bunicii și face o descoperire șocantă în subsolul casei...
O tânără strânge bagajele bunicii și face o descoperire șocantă în subsolul casei...
Ce te face speciala?
Incepe quiz
Ce te face speciala?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.