Un bărbat s-a trezit din comă după 19 ani și a aflat ca soția și copilul său au ajuns în stradă, după ce au fost îndepărtate de familie

Un bărbat s-a trezit din comă după 19 ani și a aflat ca soția și copilul său au ajuns în stradă, după ce au fost îndepărtate de familie

Redactor Divahair.ro

Un bărbat „s-a trezit” din starea sa vegetativă la aproape 20 de ani după ce a avut un accident cumplit și a aflat cu stupoare că viața lui a fost total dată peste cap de tragicul incident. S-a trezit fără soție, fără fiica sa și cu foarte multe întrebări.

Terry Wallis, un tânăr de doar 19 ani se afla pe bancheta din spate a unei mașini, împreună cu alți doi prieteni buni, când șoferul a pierdut controlul volanului, iar mașina a căzut de pe un pod în Munții Ozark, din nordul statului Arkansas, Statele Unite ale Americii. Camionul a aterizat cu roțile în sus, iar tânărul Terry a fost singurul supraviețuitor al accidentului. Însă, în urma impactului, acesta a intrat în comă, rămânând în stare vegetativă ani buni.

Terry a intrat în comă în anul 1984, dar abia în 2003 a început să dea semne de progres. După mai bine de 19 ani de la incidentul nefericit, bărbatul începea să aibă contact din ce în ce mai mult cu mediul înconjurător. Asistentele medicale au declarat atunci că acesta putea urmări obiecte cu privirea și clipea ori de câte ori i se cerea, folosind această tehnică pentru a comunica. Însă, cele mai reale semne de speranță le-a dat atunci când, de nicăieri, în timp ce stătea lângă mama sa, Angilee, Terry a reușit să vorbească. „Mama” a fost primul cuvânt pe care bărbatul l-a rostit după 19 ani de liniște totală.

O mireasă a murit la doar câteva ore de la rostirea jurămintelor. Soțul ei a ajuns în stare gravă la spital

După ce a început să fie din ce în ce mai conștient și să dea semne că înțelege ce se întâmplă în jurul său, mama sa l-a informat că trecuseră 19 ani de când a fost imobilizat și că are o fiică pe nume Amber, care avea abia șase săptămâni atunci când avusese loc accidentul cumplit.

Confruntarea cu o realitate dureroasă

Starea de „revenire” subită a lui Terry i-a făcut pe foarte mulți medici și cercetători extrem de interesați de activitatea cerebrală a bărbatului. Cum putea un om care a stat 19 ani închis în propria sa minte să dea semne de revenire? Părea imposibil! Nu numai că reușise să comunice prin semne cu cei dragi, dar la doar trei zile după ce a scos primul cuvânt, Terry a început să vorbească din nou fluent, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Dr. Nicholas Schiff, profesor de neurologie și neuroștiințe la Weill Cornell Medicine din Manhattan, a fost unul dintre medicii care au condus studiile imagistice ale creierului lui Terry Wallis și chiar a publicat rezultatele într-o revistă medicală. Schiff a dezvăluit că Wallis a fost confuz și dezorientat când „s-a trezit” prima dată; atât de confuz era încât a crezut că încă trăiește în 1984. Cu toate acestea, partea bună a fost că își amintea încă de familia sa și vorbea perfect.

Pe măsură ce starea lui Terry se îmbunătățea, apăreau și noi detalii despre familia sa. Detalii care l-au marcat pe bărbatul greu încercat de soartă, care deja era destul de confuz. La câteva zile după ce a început să vorbească, și-a amintit și că era căsătorit cu o tânără pe nume Sandi și că avea o fiica nou-născută.

Era adevărat, însă, Sandi lăsase povestea de dragoste cu Terry în urma ei și se recăsătorise. Aflase mai târziu, când deja avea alți trei copii pe lângă Amber, că Terry se trezise din starea sa vegetativă și putea să comunice cu cei din jur. Între timp, bărbatul a aflat că fiica sa, pe care abia o văzuse după ce se născuse, era în prezent dansatoare într-un club din suburbiile orașului și, din cauză că nu a avut nimeni grijă de ea, a ajuns în cel mai degradant punct al societății.

Mama lui i-a dat afară soția și copilul

Sandi a recunoscut că Angilee și soțul ei, Jerry, au îndepărtat-o din familie. La momentul accidentului, Sandi avea doar 17 ani și a suferit o cădere psihică după ce a aflat că soțul ei s-ar putea să nu trăiască.

Cu toate acestea, ea a mărturisit că socrii ei i-au trimis o scrisoare și i-au spus că trebuie să meargă mai departe cu viața ei. Tânără, singură și cu un copil de crescut, s-a luptat ani de-a rândul să proceseze incidentul și să rămână responsabilă pentru viața fiicei ei. În plus, Sandi nu știa că lucrurile vor ajunge atât de grave încât să fie complet izolată de familie.

Femeia a mai declarat că viața ei continua să fie un haos. „Oricât de mult mi-ar plăcea să merg mai departe și să îmi văd de viață, nu pot! Nu pot să mă căsătoresc legal cu tatăl celorlalți copii ai ei pentru că nu am divorțat legal de Terry”, a spus aceasta. 

Amber, fiica lui Terry, a început să lucreze ca dansatoare la bară când avea doar 20 de ani. Până la vârsta aceea nu știa prea multe despre tatăl său, însă, după ce acesta și-a recăpătat cunoștința, ea, împreună cu bunica sa, au decis să meargă să îl viziteze cât mai des posibil pentru a prinde din urmă momentele pierdute. Terry a fost uimit de frumusețea fiicei lui spunând că are de gând să se recupereze cât de mult putea pentru a reuși să-și întrețină fiica.

Un băiat de 13 ani a crezut că a rămas singur pe lume după ce bunica lui a dispărut fără urmă. Ce gest incredibil a făcut bătrâna

În tot acest timp Angilee (mama lui Terry) a refuzat să vorbească despre relația pe care a avut-o, și încă o are cu nora sa, dar un medic a confirmat faptul că Angilee a reușit să obțină actele pentru a deveni tutorele legal al fiului său, reușind în timp să o îndepărteze pe Sandi. După ce a aflat că soțul său și-a revenit, Sandi și-a dorit să fie din nou inclusă în familia lui, însă lucrurile nu s-au schimbat, ea rămânând o necunoscută pentru cel care i-a fost odată partener de viață.

Terry Wallis a pierdut lupta cu propriul său corp

Deși bărbatul a arătat semne promițătoare de recuperare și a putut face parte dintr-un studiu cerebral care a indicat că părți ale creierului au puterea de a se vindeca singure, corpul lui a cedat. A pierdut lupta cu viața la vârsta de 57 de ani, când a decedat după ce dezvoltase probleme cardiace și pneumonie.

Povestea lui nu numai că demonstrează cât de drastic se poate schimba viața unui om în câteva secunde, ci și că uneori, oricât de grea ar fi situația, lucrurile pot reveni la normal. Cel puțin în cazul de față, la un nou normal. 

Surse foto: iStock

Surse articol: Amo Mama

Articolul urmator
Eroii există printre noi! Un bărbat a devenit salvatorul familiei după ce i-a donat un rinichi tatălui și o parte din ficat tatălui vitreg
Eroii există printre noi! Un bărbat a devenit salvatorul familiei după ce i-a donat un rinichi tatălui și o parte din ficat tatălui vitreg
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?
Incepe quiz
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.