Un străin generos a văzut o fetiță de 6 ani făcându-și temele pe stradă, lângă tatăl ei care muncea. Viața li s-a schimbat radical din acel moment

Un străin generos a văzut o fetiță de 6 ani făcându-și temele pe stradă, lângă tatăl ei care muncea. Viața li s-a schimbat radical din acel moment

Redactor Divahair.ro

Mauro, din San Miguel de Tucumán, Argentina, muncea pe stradă pentru a-și putea întreține familia. La 21 de ani are deja doi copii pentru care este responsabil. Ce crezi că făcea pentru a le asigura cele necesare? Ștergea parbrizele mașinilor care opreau la semafor și câștiga astfel un ban cinstit pentru a-și hrăni copiii. În fiecare zi era însoțit la colț de stradă de fiica lui în vârstă de 6 ani. Dar, la un moment dat, toată viața lor s-a schimbat într-un mod neașteptat.

Fetița lui Mauro este o elevă silitoare, așa că profita de timpul petrecut în aer liber alături de tatăl său și își făcea temele. În timp ce el muncea pentru un viitor mai bun, ea se străduia să-i arate că merită orice efort. Dar care să fie motivul pentru care fata nu făcea temele acasă, în liniște?

Din nefericire, socrul lui Mauro este un om dependent de alcool, ce le făcea probleme lui și soției. Femeia de 28 de ani, pe nume Ruth, mai avea în grijă un bebeluș de aproape 2 ani, așa că nu își putea proteja ambii copii de comportamentul toxic al tatălui ei, în casa căruia locuiau.

Multă vreme, tânărul de 21 de ani a făcut ce știa el mai bine – a spălat parbrize într-o intersecție. Nu conta că era ploaie sau caniculă, el era mereu acolo. Dar într-o zi, un bărbat a fost impresionat de situația lor și a făcut povestea publică în mediul online.

„M-am gândit că o să mor la semafor.”, a mărturisit tatăl celor doi copii într-un interviu.

Alvaro Romero era în trecere prin cartier când l-a văzut pe Mauro muncind și pe micuța Guadalupe făcându-și temele. A văzut că tatăl era descumpănit și părea că a ajuns la capătul puterilor, așa că s-a gândit să le facă un bine. A surprins totul într-o fotografie pe care a publicat-o pe Facebook. Ba mai mult, a însoțit imaginea de o descriere emoționantă:

„Nu știu cum îl cheamă, îl cunosc pentru că l-am văzut pe stradă lucrând, făcând treburi mărunte. Ea este fetița lui, în plus are o soție și un copil mai mic. Aici este văzut lucrând în timp ce fiica lui își face temele. Această fetiță merită să aibă toate condițiile. Haideți să o ajutăm, vă mulțumesc.”, a scris Alvaro Romero pe Facebook.

Această postare a devenit virală pe Internet și, într-un final, a ajuns la un om binevoitor. Augustin a aflat despre situația în care se afla familia lui Mauro și a mers imediat la acel colț de stradă pentru a-l întâlni pe el și pe Guadalupe.

Îi mai văzuse înainte, pentru că trecea pe acolo în drum spre serviciu, dar nu știa povestea lor. De această dată, a făcut cunoștință cu ei și le-a dat cea mai bună veste pe care au primit-o vreodată. I-a oferit tânărului tătic un loc de muncă permanent ca ajutor de zugrav la o companie de construcții și asta nu a fost tot. Pentru a-l ajuta până la capăt, i-a oferit și un avans din salariu, astfel încât să se poată muta din casa în care locuia cu socrul.

Cu noul loc de muncă și cu banii pe care i-a primit de la Augustin, argentinianul a putut să-și caute o nouă locuință și să-și întrețină familia. Acum are o sursă stabilă de venit și trăiește fără griji pentru că are un șef generos. Datorită lui și a celui care i-a făcut povestea publică, acum se poate considera un bărbat împlinit. De ce? Le poate oferi copiilor săi ce nici nu visa vreodată, mai ales că a înscris-o pe Guadalupe la o nouă școală și pe cel mic la creșă.

În plus, la scurt timp s-a angajat și soția sa Ruth. Este menajeră la trei case din noul lor cartier și împreună se descurcă de minune. Ba mai mult, bărbatul are și alte planuri de viitor pentru a se asigura că familia sa duce o viață ușoară. Are de gând să cumpere o motocicletă, cu ajutorul căreia să-și ducă soția la muncă și copiii la școală.

După o lungă perioadă de agonie, a ieșit soarele și pe strada lor, iar acum trăiesc așa cum o face orice familie fericită și unită. Cel mai mult contează că fetița de 6 ani nu mai este nevoită să își facă temele în soare sau în ploaie. Acum, are deasupra capului un acoperiș stabil și se poate bucura de liniștea și confortul căminului său.

Ce putem învăța din această poveste? De multe ori, ajutorul vine de unde ne așteptăm mai puțin și trebuie să fim încrezători pentru a primi acea rază de speranță de care avem nevoie. Mauro nu se gândea că viața lui și a familiei se mai poate schimba în bine, dar doi necunoscuți l-au făcut să creadă în miracole.

Citește și: Și-a aruncat viitoarea noră în stradă, fără motiv, iar iubitul ei n-a mișcat un deget să o ajute

Surse foto: iStock

Surse articol: AmomamaFlipboardYoutube

Articolul urmator
Un bărbat a avut parte de șocul vieții lui când, la înmormântarea soției lui, a văzut-o pe femeia iubită lângă sicriu
Un bărbat a avut parte de șocul vieții lui când, la înmormântarea soției lui, a văzut-o pe femeia iubită lângă sicriu

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.