Un tată i-a permis fiicei adolescente să fumeze și să bea după diagnostic de cancer terminal

Un tată i-a permis fiicei adolescente să fumeze și să bea după diagnostic de cancer terminal

Redactor Divahair.ro

Un tată de 42 de ani a realizat cât este de greu să ai în grijă o fată de 16 ani, în momentul în care a văzut că nu știe cum ar fi mai bine să procedeze într-o situație delicată. El și soția nu s-au putut pune de acord în legătură cu o anumită decizie, așa că a cerut sfatul utilizatorilor Reddit. I-a rugat pe aceștia să se pună în locul lui și să îi sugereze idei pentru soluționarea problemei.

Fiica lui are cancer în fază terminală, așa că i-a permis să bea și să fumeze, după ce mama ei a găsit substanțe stupefiante în camera sa. Pe de altă parte, femeia nu a fost de acord ca fata de 16 ani să își petreacă ultimele zile din viață sub influența acestor „pericole”, chiar dacă în țara lor nu erau interzise.

Trebuie să citești întreaga poveste scrisă de bărbat pe Reddit, astfel încât să îți dai seama care dintre părinți are dreptate:

„Bună ziua, sunt tatăl (42 de ani) unei fete de 16 ani.
În urmă cu aproximativ 3 luni am aflat, în urma unei vizite la spital, că fiica noastră are o formă de cancer cerebral în stadiu avansat și ni s-a spus că șansele de supraviețuire sunt foarte mici. Am încercat să o salvăm, dar, în ciuda eforturilor noastre, nu am constatat nicio ameliorare a cancerului. Fiica mea este conștientă de acest lucru.

Ei bine, recent, soția mea a căutat o placă de păr în camera ei și a găsit acolo câteva grame de marijuana, o țigară electronică și alcool. Când a fost confruntată, fiica noastră a mărturisit că, la acel moment, consuma aceste substanțe de aproximativ o lună. A spus că, din moment ce știa că s-ar putea să nu supraviețuiască după 18 ani, a vrut să încerce aceste lucruri și ne-a asigurat că este cât se poate de responsabilă.

Eu nu sunt împotriva drogurilor, având în vedere că trăim într-un stat în care acest lucru nu este ilegal. Fumez, dar nu electronice, beau și, ocazional, îmi rulez câte un joint. În mod normal, nu aș vrea să-mi văd copiii inhalând sau înghițind așa ceva, dar am crezut că pot face o excepție, ținând cont de circumstanțe. Soția mea nu este de acord. Ea bea doar un pahar de vin din când în când și nu-i place nicotina sau marijuana.

După o conversație, am decis să îi permit să consume ce vrea sub supravegherea mea, dar am pus o condiție: să cumpere stupefiantele din magazine și nu de la dealeri de stradă. În continuare, soția mea rămâne categorică și spune că fata noastră nu ar trebui să facă așa ceva.”

Femeie blondă care privește peisajul de la apus.

Postarea a strâns aproape 2.000 de comentarii, fiindcă oamenii au fost extrem de săritori și au vrut să ofere un sfat acestui tată disperat. Evident, povestea lui a stârnit controverse, iar părerile au fost împărțite. Totuși, cei mai mulți au fost de acord cu el și i-au sugerat să o convingă și pe soția lui să i se alăture.

Iată câteva dintre sfaturile pe care le-a primit bărbatul:

 • „Las-o să experimenteze tot ce poate cât încă se mai poate bucura. Presupun că are fie DIPG, fie Glio - ambele devastatoare. Aveți grijă și vedeți dacă ia narcotice pentru durere sau benzos pentru somn/anxietate. Combinația în depresie sistemică a acestor medicamente amestecate cu alcoolul poate fi într-adevăr o combinație mortală. În al doilea rând, încercați, în limita posibilităților, să bifați lucruri de pe lista ei de dorințe. Îi oferă obiective și motive să se ridice din pat dimineața.”, a scris sub anonimat o asistentă de la ospiciu.
 • „Asistenta medicală a oferit toate sfaturile necesare. Am vrut doar să vă spun că îmi pare rău pentru situația prin care treceți cu toții. Nu am cuvinte.”
 • „De acord. Eu sunt total împotriva fumatului, a consumului de droguri sau de alcool și, în majoritatea situațiilor, aș fi de acord cu soția ta din cauza efectelor pe termen lung pe care le pot avea anumite substanțe asupra sănătății. În această situație, cred că e mai important confortul decât aproape orice altceva. Îmi pare atât de rău că tu și familia treceți prin această situație. Sper ca timpul pe care îl mai aveți împreună să fie plin de dragoste și pace.”
 • „Am renunțat la consumul de alcool în 1993, nu-mi mai făcea bine. Am un cancer incurabil și, când voi ajunge în punctul în care nu mai există tratament pentru mine, mă voi bucura de câteva beri și câteva cocktailuri.”
 • „ Asigurați-vă că medicii care se ocupă de ea știu că încearcă aceste lucruri, fiindcă vor ajusta probabil dozele și vor ține cont de ele atunci când prescriu alte lucruri.”
 • „ E pe moarte. Las-o să aibă un pic de libertate de acțiune și nu-i mai controla alegerile în acest fel. Sprijiniți-o și gândiți-vă ce experiențe ar dori cel mai mult să bifeze, cât timp mai are energie.”
 • „O să moară tânără? Las-o să facă tot ce vrea. Pe bune.”
 • „Aș lăsa-o să ia heroină dacă ar suferi de cancer și ar fi pe moarte.”
 • „De acord! Fiica vrea să își trăiască viața la maxim și mama ei ar trebui să o lase!!!”
 • „ Nu e nimic greșit să vrei să încerci niște vicii. Biata mamă probabil că se chinuie. Să sperăm că puteți face niște amintiri amuzante de durată și să evitați alte conflicte.”
 • „ Îmi pare atât de rău pentru starea și diagnosticul fiicei tale. Trebuie să fie incredibil de greu pentru tine. Cred că ești un tată foarte înțelegător.”

Tu ce ai face dacă, din nefericire, ai fi în locul acestui părinte încercat de soartă? Sau ce sfat i-ai oferi dacă ai avea ocazia să interacționezi cu el?

Citește și: Mama a fost sfătuită de medici să renunțe la fetița diagnosticată la naștere cu Down. Ani mai târziu, aceasta devine celebră

Surse foto: iStock, Unsplash

Surse articol: RedditYourtangoFlipboard

Articolul urmator
Un bărbat a fost părăsit de soție după ce unul din copii lor a fost diagnosticat cu cancer. Bărbatul își crește singur cei 7 copii
Un bărbat a fost părăsit de soție după ce unul din copii lor a fost diagnosticat cu cancer. Bărbatul își crește singur cei 7 copii
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?
Incepe quiz
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (23)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.