Nu Skin

10 alimente care îți dau o dispoziție proastă

Lorena Teacă

După cum deja știi, ești ceea ce mănânci. Astfel, în momentul în care optezi pentru carbohidrați și dulciuri în mod constant, să nu te mire faptul că te îngrași sau că te simți mereu tristă.

La fel cum alimentele pot provoca poftă, în același mod ele pot schimba stări și moduri de viață. Prin urmare, trebuie să ai foarte mare grijă la ceea ce mănânci, pentru a nu ajunge pe mâna medicilor din cauza kilogramelor în plus sau a depresiei.

Iată care sunt cele 10 alimente pe care trebuie să le eviți, dacă vrei să nu ai o dispoziție proastă!

Nectar de agave

Nectar de agave

Nectarul de agave este bogat în fructoză, motiv pentru care poate provoca oscilații ale glicemiei și, prin urmare, o stare proastă de dispoziție. Se consideră că acest aliment are mai multă fructoză decât un îndulcitor comercial, motiv pentru care poate fi greu pentru ficat. Cantitatea mare de fructoză afectează starea de spirit deoarece crește riscul de sindrom metabolic (un grup de afecțiuni care pot include hipertensiune arterială, colesterol crescut, exces de grăsime corporală și boli cardiace sau accident vascular cerebral).

Alcool

Alcool

Pentru unii oameni, alcoolul poate reprezenta scăparea de grijile și de problemele de zi cu zi, oferindu-le entuziasmul și fericirea care le lipsește. Pe cealaltă parte, există oameni care consideră că alcoolul poate avea chiar efectele opuse, aducându-le o stare proastă. Astfel, de fiecare dată când îți dorești să bei, adu-ți aminte că alcoolul îți poate afecta sentimentele, acțiunile și gândurile.

Alimente procesate

Alimente procesate

Alimentele procesate acoperă rafturi întregi ale marilor magazine. Câteva exemple sunt batoanele de ciocolată, gogoșile, bomboanele, chipsurile din cartofi și cerealele. Aceste alimente pot provoca însă o stare proastă de dispoziție din cauza grăsimilor trans conținute, care în cantități mari provoacă iritabilitate și nervozitate. 

Sucuri naturale

Sucuri naturale

Dacă îți dorești să bei un fresh natural din fructe, optează pentru cel făcut în casă, deoarece cele cumpărate sunt pline de zaharuri adăugate și conțin arome artificiale. Cantitatea mare de zahăr poate provoca o stare proastă de spirit, lăsându-te obosită, irascibilă și deprimată. Înlocuiește sucurile preambalate cu cele din fructe proaspăt presate.

Surse foto: iStock, Unsplash, Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta