4 gesturi care îți afectează sănătatea urechilor

4 gesturi care îți afectează sănătatea urechilor

Sorina Corneanu

Urechile sunt, cel mai adesea, ignorate. Nu li se acordă atenție așa cum se acordă ochilor, tenului sau culorilor hainelor pe care le porți zilnic, nu-i așa? Din păcate, lipsa de atenție oferită îngrijirii urechilor se leagă exclusiv de apariția unor probleme cu adevărat deranjante. Cu toate acestea, e foarte posibil ca zilnic să faci anumite gesturi, fără ca măcar să știi asta , care afectează serios sănătatea urechilor

Iată care sunt acestea, pentru a le putea evita pe viitor

Gesturi care afectează sănătatea urechilor

Folosirea bețișoarelor pentru urechi. Sunt comune, toată lumea le folosește, le găsești utile, dar nu cred că știai că sunt nocive și afectează sănătatea urechii tale. Bețișoarele pentru urechi, pe lângă faptul că nu sunt soluția optimă de curățare a posibilelor depuneri de ceară din canalul auditiv, ating și anumite puncte care îți pot sparge timpanul cu ușurință. În plus, ele nu fac decât să împingă mizeria și ceara din ureche, în loc să o curețe, iar cazurile de infecții și probleme de auz sunt deseori legate de folosirea acestora. Înlocuiește-le cu o curățare ușoară a urechii cu ajutorul colţului unui prosop fin.

Atunci când asculți muzică în căști, fă-o la un volum potrivit. Alege să asculți doar tu muzica preferată, iar căștile să nu fie difuzoare pentru toți cei din jurul tău. Pierderea auzului este deseori legată de volumul prea ridicat din căști. Poate nu-ți vine să crezi, dar atunci când celulele mici ale părului din ureche, care transformă undele sonore în semnale electrice, se deteriorează sau mor, se produce surzirea.  Iar acest lucru se poate produce la orice vârstă, așa că nu te baza pe ideea că doar bătrânii sunt supuși surzirii Există multe dovezi care arată că muzica la volum mare ascultată în căști prezintă un risc semnificativ de surzire.  

  

Expunerea la medii în care zgomotul puternic este ceva firesc conduce treptat către slăbirea și chiar pierderea auzului. Poate un concert are alt impact atunci când ești aproape de difuzoare și auzi fiecare decibel însutit. Totuși acesta este unul dintre cele mai nocive obiceiuri care afectează serios urechile. Sunt recomandate dopurile pentru urechi, care protejează canalul auditiv. Acestea reduc sunetul doar atât cât e nevoie pentru a-ți proteja auzul. Există mai multe tipuri de dopuri pentru urechi, fiecare potrivite pentru un anumit tip de ureche, astfel încât să nu simți că le porți. 

Iată cum îți îngrijești corect urechile!

Piercing homemade. Pare banal, toată lumea o face, dacă ai dezinfecta acul nu e nicio problemă, nu? Ba da, este! Dacă în urma unei banale găuri realizate în mușchiul urechii se produce o inflamație cât de mică, zona fiind foarte sensibilă, aceasta s-ar putea extinde și te vei alege cu o surpriză neplăcută: intervenția chirurgicală. În plus, pentru piercing e nevoie să cunoști zonele puternic vascularizate ale urechii, pentru a le putea evita! Alege un salon specializat. Economisești și bani, scapi și de complicații și de vizite neașteptate la spital.

Igiena urechii este importantă pentru menținerea echilibrului natural al acesteia și, implicit, pentru a evita apariția dopurilor de ceară și intervenția de eliminare a acestora.

Docuspray este o soluție ușoară ce conține oligoelemente de origine marină pentru întreținerea regulată și non-traumatică a urechilor. Docuspray se poate folosi după o zi la plajă pentru îndepărtarea nisipului și a sării și de către persoanele purtătoare de proteze auditive. Nu conține gaz propulsor, este sigur pentru suprafața delicată a canalului auditiv și a timpanului, poate face parte din rutina zilnică de îngrijire a urechilor și poate fi folosit de întreaga familie, indiferent de vârstă, fiind eficient și sigur și pentru copiii peste 3 ani.
DOCUSPRAY - spray auricular bazat pe elemente marine x 100 ml, preț 52,12 lei. Produs disponibil pe VavianPharma.ro

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.