4 greşeli care îţi strică bronzul

4 greşeli care îţi strică bronzul

Ionelia Olteanu

Vara este anotimpul în care soarele străluceşte la putere maximă. Beneficiul de care se bucură orice femeie este, bineînţeles bronzul. Culoarea arămie a pielii devine un ingredient esenţial pentru frumuseţea femeilor în perioada estivală.

Există totuşi o serie de greşeli care sunt făcute atunci când se doreşte obţinerea unui bronz perfect uniform şi sănătos.

femeie la plaja

  1. Expunerea la soare

Primul nostru gând când plecăm în vacanță este, pe lângă relaxare... cât cuprinde, și bronzul cel de toate verile. Ne dorim, dacă se poate, să ne întoarcem cu o piele cât mai cafenie, de aceea avem tendința să ne tolănim cât e ziua de lungă pe șezlong sau pe cearșaf, chiar și în intervalul în care medicii interzic cu vehemență expunerea la razele UV. Rezultatul? Arsuri la nivelul pielii care îi pot dăuna grav, uneori chiar pe o perioadă îndelungată. Conform specialiștilor, încă din primăvară este recomandat să stăm la soare, pentru că atunci se creează ceea ce ei numesc bronzul de protecţie. În acest fel, melanina, pigmentul pe care pielea produce căldură, împiedică razele UV să ne distrugă celulele epidermei.

Așadar, nu sta toată ziua în arșiță, pentru că îți vei face mai mult rău, decât bine.

Cum trebuie să procedezi?

Cel mai bun moment al zilei pentru bronz este dimineaţa devreme până la prânz, cel mai târziu ora 11.00. Expune-ți braţele şi picioarele între 15 și 45 de minute, fără cremă de protecţie. Temperatura prea ridicată şi culoarea pe care o capeți sub razele UV trebuie să fie principalii factori care să te ajute să-ți dai seama când trebuie să te acoperi. Fugi de soare cât poți, după ora 11.00, iar dacă vrei să ieși de sub umbrelă să îți iei o gustare, folosește o loțiune protectoare.

  1. Utilizarea necorespunzătoare a cremei de protecţie

Unele produse de protecţie solară pot bloca efectele benefice ale soarelui, dar ele sunt şi absorbite în piele, putând crea o serie de probleme de sănătate. Este vorba despre acele loțiuni care conțin octinoxat, retinil palmitat, octocrilen, parabeni. Acestea creează un fals sentiment de securitate, duce la supraexpunerea la radiaţiile UV, anulând beneficiile vindecătoare şi creând probleme de sănătate.

Cum trebuie să procedezi?

Se recomandă folosirea produselor de protecţie solară non-toxice sau a celor care conțin ingrediente naturale, mai ales atunci când stai prea mult la soare şi ai nevoie de o protecţie suplimentară.

  1. Ochelari de soare purtaţi greşit

Ochelarii de soare au devenit în mare parte doar o modă, mulți trecând peste faptul că scopul lor principal este să ne protejeze. În momentul în care o rază de lumină ajunge la nivelul retinei, creierul codifică informația, activând producţia de hormoni şi substanţe care menţin oamenii fericiţi şi sănătoşi.

Cum trebuie să procedezi?

Purtarea ochelarilor de soare blochează receptarea luminii albastre şi reduce beneficiile pe care le au razele UV asupra sistemului imunitar. Din aceste motive, purtarea ochelarilor de soare se recomandă doar în cazurile în care lumina soarelui este mai intensă.

fata cu placa

  1. Alimentaţia necorespunzătoare

Conţinutul antioxidant din alimente are efect asupra reducerii arsurilor provocate de soare. Radiaţiile solare dăunează pielii prin radicalii liberi, care sunt responsabile de îmbătrânirea prematură şi unele forme de cancer. Combaterea acestor radicali liberi cu antioxidanţi este importantă în prevenirea arsurilor şi a oricăror boli conexe pe care le pot dezvolta.

O dietă bogată în antioxidanţi este cea mai bună formă de protecţie solară şi ar trebui să fie considerată ca parte a unei relaţii benefice cu soarele.

Este important să ţii cont de aceste greşeli pe care le faci frecvent pentru a avea parte un bronz uniform şi sănătos.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce sunt radicalii liberi și cum îți influențează sănătatea
Ce sunt radicalii liberi și cum îți influențează sănătatea
Ce greseli faci in pat?
Incepe quiz
Ce greseli faci in pat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.