7 beneficii mai puțin cunoscute ale uleiului de tămâie

7 beneficii mai puțin cunoscute ale uleiului de tămâie

Redactor Andreea Baluteanu

Nu degeaba este numit „regele uleiurilor esențiale”: vei vedea că uleiul de tămâie are beneficii atât de prețioase. Îl vei regăsi în dispozitivele de aromaterapie, calmând, cu notele sale lemnoase, dulci și terpenice, mintea obosită și sufletul răvășit, dar are numeroase alte efecte pozitive care au primit și validarea științei.

Află din rândurile de mai jos care sunt beneficiile mai puțin cunoscute ale uleiului esențial de tămâie! Te invităm să parcurgi universul de o uluitoare profunzime al acestui magic ulei și al întrebuințărilor sale!

Uleiul esențial de tămâie: efecte pozitive mai puțin cunoscute

Dacă intenționezi vreodată să contrazici extraordinarul potențial al uleiului esențial de tămâie, află că în timpurile străvechi era utilizat ca monedă de schimb alături de mir, unul dintre faptele care îi atestă cu cea mai mare siguranță eficacitatea. Uleiul esențial de tămâie făcea parte și din darurile pe care Iisus Hristos le-a primit în seara nașterii sale, dar a fost integrat în practici ceremoniale și în rugăciuni în nenumărate culte și religii, ceea ce îi reflectă universalitatea.

difuzor de aromaterapie pornit dimineata in dormitor

Până și metoda sa de extracție arată cât de deosebit e. Dacă majoritatea uleiurilor esențiale sunt obținute prin distilare sau prin presare la rece, uleiul esențial de tămâie e creat din rășina copacului Boswellia neglecta, astfel că va cuceri cu notele sale profunde, de o misterioasă complexitate, ce se împletesc atât de armonios cu alte arome.

Dar, trecând la ceea ce ne interesează, respectiv efectele mai puțin obișnuite ale uleiului esențial de tămâie, ne pregătim să ți-l ilustrăm așa cum este perceput de o lume întreagă: drept regele uleiurilor esențiale.

Reduce simptomele artritei

Cunoscut drept un excelent agent antiinflamator, uleiul esențial de tămâie poate să calmeze disconfortul și durerea provocate articulațiilor de artrită. Explicația este aceea că acest ulei, numit și ulei de olibanum, reduce producția de leucotriene, responsabile cu inflamația. Inclusiv studiile au demonstrat această capacitate: o cercetare realizată pe șoareci arăta cum uleiul esențial de tămâie diminua atât pierderea cartilagiului, dar și inflamația din articulații.

Susține funcționarea sistemului digestiv

Un alt argument pentru care uleiul esențial de tămâie face parte din regalitatea extractelor naturale este grija cu care apără sistemul digestiv. Din nou, studiile au fost la datorie, o cercetare din 2017 subliniind că reduce balonarea, durerile abdominale și chiar și depresia și anxietatea asociate cu sindromul de intestin iritabil.

Îmbunătățește starea pacienților diagnosticați cu astm

O altă calitate a uleiului esențial de tămâie este aceea că stimulează funcționarea căilor respiratorii, fiind unul dintre „supereroii” bolnavilor de astm. Mai mult, a fost utilizat din cele mai vechi timpuri pentru tratarea bronșitelor, reducând inflamația și supraproducția de humus.

Ameliorează sănătatea orală

Poți preveni apariția cariilor și a tartrului datorită acestui ulei de excepție. De data aceasta, proprietățile antibacteriene sunt cele care inhibă dezvoltarea infecțiilor ce atacă dintele sau gingia.

Poate avea proprietăți anticancer

Există și studii care atestă proprietățile antitumorale ale uleiului esențial de tămâie, deși cercetările cu pacienți umani nu au atins însă amploarea relevantă pentru a ajunge la o concluzie temeinică. Dar oamenii de știință au afirmat că acest dar al naturii poate limita răspândirea celulelor canceroase și poate afecta formarea ADN-ului în cadrul acestora, putându-se astfel transforma într-un aliat contra a numeroase tipuri de cancer.

Hidratează și previne îmbătrânirea pielii.

Înainte de a da întâietate uleiului esențial de tămâie în regimul tău de skincare, amintește-ți că are nevoie să fie diluat de un ulei hidratant, precum cel de cocos sau de jojoba. Uleiul esențial de tămâie te va surprinde atunci cu beneficiile sale: hrănește pielea, previne deshidratarea, uniformizează nuanța tenului, reduce inflamația, deci poate atenua acneea, combate roșeața pielii, și, fiind astringent, stimulează cicatrizarea și vindecarea.

Cum îl poți utiliza? Amestecă trei picături de ulei esențial de tămâie cu două picături de ulei esențial de mușcată într-o lingură de ulei esențial de jojoba și aplică masând pe pomeți, în zona din jurul ochilor, presând apoi gentil în spațiile de presopunctură dintre sprâncene și de pe ambele părți ale punții nasului.

Contribuie la sănătatea părului.

Suntem recunoscătoare uleiului esențial de tămâie și pentru că reduce mătreața și stimulează creșterea părului. Ca să te bucuri de aceste atribute pur și simplu masează scalpul diluând uleiul nostru magic în ulei de cocos.

Alte proprietăți mai cunoscute ale uleiului esențial de tămâie: antiseptic, curățând spațiul casei tale atunci când e folosit în aromaterapie, stimulează centrul emoțional al creierului, inducând o stare de liniște și calm, întărește sistemul imunitar și contribuie la regenerarea cutanată.

Există de asemenea efecte pozitive pe care uleiul esențial de tămâie le-a demonstrat în studiile realizate pe șoareci, dar care nu au fost încă cercetate și pe subiecți umani. Dintre acestea îți reamintim îmbunătățirea memoriei, stimularea fertilității sau alinarea depresiei.

Uleiul esențial de tămâie de la Esentia, regele casei tale: cum îl folosești

Adorăm Uleiul esențial FRANKINCENSE de la Esentia, unul dintre cele mai apreciate și mai bine vândute. Un lichid cu nuanțe palide, gălbui-verzui, originar din Kenya, acest ingredient natural a devenit regele casei noastre.

Uleiul esențial FRANKINCENSE de la Esentia

Cum îl folosim? Preamărim virtuțile sale de calmare și de liniștire, adăugând 7 picături de ulei esențial de tămâie în difuzorul de aromaterapie și lăsând camera noastră să fie scăldată de un parfum difuz și pașnic înainte de culcare. Poți amesteca cu lavandă sau cu ulei esențial de bergamotă. De asemenea, uleiul esențial de tămâie este, prin definiție, un companion apreciat al sesiunilor de meditație sau al rugăciunilor. Toarnă în palmă câteva picături și masează-le pe cristale, brățări pentru aromaterapie și meditație sau rozarii. Uleiul va intensifica senzația de pace, va relaxa în profunzime și va încuraja gândurile pozitive.

Uleiul esențial de tămâie te așteaptă să îți dezvăluie beneficiile sale! Purifică-ți casa, mintea, corpul și sufletul cu ajutorul său și descoperă și întreaga gamă de uleiuri vegetale și esențiale marca Esentia!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Milgamma: ce este și ce beneficii are
Milgamma: ce este și ce beneficii are
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.