7 uleiuri esentiale care previn gripa si raceala

7 uleiuri esentiale care previn gripa si raceala

Lorena Teacă

Aromaterapia este o tehnică utilizată de sute de ani datorită efectelor benefice pentru o serie variată de afecțiuni. Din fericire, aromaterapia cu uleiuri esențiale este și o terapie extrem de eficientă împotriva gripei și a răcelii. Iată ce uleiuri esențiale trebuie să încerci!

7 Uleiuri esențiale recomandate împotriva gripei și răcelii

După cum le spune și denumirea, uleiurile esențiale sunt făcute din esența plantelor și au puterea de a vindeca o serie de afecțiuni. Pot influența starea de sănătate, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic datorită acțiunii profunde. Pentru a preveni și trata gripa și răceala, află ce uleiuri esențiale să folosești! Găsești o gamă variată de uleiuri esențiale la Prăvălia Naturistă, așa că iată ce să cauți!

Ulei esențial de scorțișoară - Datorită proprietăților antiinflamatorii, antivirale, antimicrobiene și antibacteriene, uleiul esențial de scorțișoară te poate ajută să tratezi virozele respiratorii, dar și bronșitele.

Ulei esențial de oregano - Este un produs care conține o serie de substanțe active care inhibă dezvoltarea bacteriilor. Uleiul de oregano poate fi un tratament recomandat de către medicii specialiști pentru a trata giardia. De asemenea, este recomandat și pentru tusea ocazională, pentru a elimina impuritățile branhiale și pentru a restabili fluxul pulmonar.

Ulei esential de mentă - Aroma puternică a uleiului esențial de mentă poate ajuta să scapi de simptome precum: nas înfundat, sinuzită, astm, bronșită cronică și bronșită cronică.

Frunze de mentă și o sticlă cu ulei

Ulei esențial de eucalipt - Este recomandat pentru o serie de afecțiuni ale căilor respiratorii precum: bronșite acute și cronice, dar și pentru simptomele gripei, pentru tuberculoză pulmonară, cangrenă, astm, tuse, afecțiuni ale căilor urinare, infecții, diabet, paraziți intestinali, dar și în cazul migrenei.

Ulei esential de arbore de ceai - Are o gamă variată de beneficii asupra unui spectru variat de bacteriii și viruși. Uleiul esențial de arbore de ceai este recunoscut datorită rezultatelor benefice în ceea ce privește infecțiile virale, bacteriene și fungice, dar este și un adjuvant natural pentru creșterea imunității. Poate fi folosit și pentru afecțiuni precum: astm, tuse, tuse convulsivă și tuberculoză, sinuzită, boli ale apratului genito-urinar, cistită, infecții genitale.

Ulei esențial de cuișoare - Este un antibacterian, antiviral, antifungic, antiinflamator si antihelmintic. Este recomandat pentru tratarea problemelor respiratorii precum răceala, bronșita, astmul, tuberculoza deoarece are acțiuni dezinfectante.

Ulei esențial de cimbru - Are un spectru variat de beneficii mai ales în sfera pulmonară și digestivă. Uleiul esențial de cimbru este folosit pentru tusea convulsivă, afecțiuni pulmonare, tuberculoză, infecții intestinale, gripă, răgușeală, frisoane, dureri de spate, boli infecțioase, paraziți intestinali.

Toate aceste uleiuri pot fi folosite atât intern, cât și extern, dar și în combinație. Pentru uz intern se pun 1-2 picături de ulei într-o linguriță de miere de 3-4 ori pe zi sau pe o bucățică de pâine.
Pentru uz intern se folosesc inhalații, difuzoare de aromaterapie ori se aplică local prin masaj.

Articolul urmator
Sirop de brad: beneficii și proprietăți
Sirop de brad: beneficii și proprietăți
Cat de pasionala esti?
Incepe quiz
Cat de pasionala esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.