A învins moartea! Șefa ATI de la Gerota, infectată cu COVID-19 de fostul ofiţer MAI, continuă să salveze vieți

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Spitalul Gerota a reprezentat primul focar de coronavirus din România, din cauza comportamentului iresponsabil al fostului ofițer MAI, Nelu Lupu, care a infectat o serie de pacienți și medici din spital. Acesta ar fi ascuns faptul că a fost plecat în Israel în luna februarie, fiind infectat cu noul coronavirus și intrând în contact cu o mulțime de persoane. 

Printre medicii eroi de la spitalul Gerota, Alida Moise, actualul director al spitalului este cea care a văzut moartea cu ochii. Infectată cu COVID-19, săptămâni la rând a fost într-o situație de risc maxim, iar viața i-a atârnat de un fir de ață.

Alida Moise

Sursa foto: Pinterest

Acum, după aproape două luni de zile de la evenimentele dramatice din martie, medicul ATI este în afara oricărui pericol și continuă să salveze vieți. 

Ajungi să pui preț pe fiecare clipă

Zeci de medici și asistente de la Spitalul Gerota au devenit, la rândul lor, pacienți. Alida Moise își amintește de experiența cumplită prin care a trecut.

”Trăind atât de mult în apropierea morţii, ajungi să pui mai mare preţ pe clipă şi trăieşti fiecare clipă. La orice boală, în general, durerea fizică este umilitoare şi este greu de suportat. Mie mi-a fost greu să suport singurătatea. E o boală în care eşti izolat de cei dragi, cei apropiaţi nu îţi sunt aproape. Deci pe lângă suferinţa bolii care este cumplită, nu ai aer, este foarte greu de suportat. Dar la asta se adaugă şi singurătatea care e la fel de cumplită ca şi suferinţa în sine.”

Medicii s-au sacrificat, efectiv, pentru a avea grijă de bolnavii infectați din spital, în condițiile în care nu erau încă prea multe cunoștințe despre coronavirus, acesta fiind primul eveniment major din țară.

”A fost dificil pentru că a fost începutul. Noi, aici, în terapie, când totul s-a declanşat am avut pacienţi, pacienţi de terapie pe ventilator, am rămas şi i-am îngrijit. Au fost colegi care au fost contacţi cu acel pacient în perioada în care nu s-a ştiut că are afecţiunea pe care o are.”, a arătat Alida Moise. 

O luptă pe viață și pe moarte

După ce s-a îmbolnăvit, șefa ATI de la Gerota a trecut prin clipe de coșmar. A ajuns la Matei Balș, intubată și ventilată mecanic.  Dar nu a încetat nici o clipă să lupte. Dramatic a fost când s-a răspândit vestea că ar fi murit, iar familia sa a  trecut printr-o adevărată traumă. 

”Cel mai greu le-a fost copiilor. Soțul sunase către cei din Ministerul de Interne, întrebând ce se întâmplă cu mine. A fost foarte greu. Nu a reuşit să contacteze spitalul sau cei de la spital nu au reuşit să-l contacteze. Starea mea era una critică, dar din fericire eram în viaţă. A fost un moment neplăcut, dar l-am depăşit. Anesteziştii sunt, în general, optimişti. Sperăm că ne-am vindecat în perioada asta de recuperare. A fost recuperarea mea fizică, dar a fost şi recuperarea emoţională a întregii mele familii.”, își amintește Alida Moise. 

”Foarte mulţi pacienţi m-au însoţit în acea perioadă cu rugăciunile lor şi probabil toate astea au contat undeva acolo sus şi am reuşit să depăşesc momentul şi să mă întorc...Sunt vie, sunt alături de colegii mei, alături de familie, sunt în mare parte recuperată. Am trăit o experienţă unică, pentru care nu am fost nici pregătiţi, nici instruiţi înainte. A fost o perioadă dificilă pentru toţi.”, a mai spus medicul. 

alida moise si echipa

Sursa foto: Pinterest

Alida Moise a fost numită directorul Spitalului Gerota

După ce ”a învins moartea”, șefa ATI a fost numită de Ministrul Sănătății, Marcel Vela, director general al Spitalului Gerota. 

„Începând de astăzi, medicul șef al Secției ATI a Spitalului de Urgență București, doamna Moise Alida, cea care a învins moartea printr-o luptă crâncenă cu acest virus, și care va continua să salveze vieți, a fost împuternicită să îndeplinească funcția de director general al acestei unități”, a informat ministrul la data de 8 mai, potrivit Mediafax.

”Niciodată nu m-am gândit că e posibil să nu mă mai întorc. Nici unul dintre colegii mei nu au avut asemenea sentimente. Rămânem ceea ce suntem: medici. Suntem nişte lucrători, până la urmă, care salvează vieţi. Dar asta e partea frumoasă a meseriei noastre.”, a declarat Alida Moise, privind înainte cu încredere și optimism, după ce a depășit una dintre cele mai negre perioade ale vieții sale.  

Surse foto: Pinterest

Articolul urmator Poate că depresia nu încearcă să te rănească, ci să te salveze

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.