A slăbit 30 de kilograme într-un timp foarte scurt. Iată cum a reușit!

A slăbit 30 de kilograme într-un timp foarte scurt. Iată cum a reușit!

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Cum ar fi să nu te recunoști într-o poză? Să fii atât de schimbată față de cum te știai, încât să ți se pară că privești o străină? Atunci când păstrezi o imagine de sine idealizată, realitatea poarte fi un adevărat șoc. Un astfel de șoc a trăit o tânără din Marea Britanie, Brittany Barott, în 2015, când a văzut poza cu ea, cântărind aproape 90 de kilograme la 1,63 metri. Acela a fost momentul „de trezire”, când a înțeles că trebuie să facă ceva pentru sănătatea ei și pentru a-și recăpăta respectul de sine.

slabit 1

Sursa foto: Instagram

Brittany: „Am ținut tot felul de diete, dar efectul era temporar”

Fără să-și dea seama, Brittany, mama a doi copii, devenise supraponderală și se îngrășase mai ales după ultima sarcină. Deși avea doar 26 de ani, suferea de hipertensiune arterială, nu făcea deloc exerciții fizice și mânca dulciuri în fiecare zi. „Am hotărât că trebuie să slăbesc 20 de kilograme, dar acel obiectiv era copleșitor. Deja mă resemnasem că nu voi mai purta niciodată hainele de dinainte de sarcină. Dar îmi doream să slăbesc și să-mi recapăt sănătatea”, mărturisește Brittany.

„Am ținut tot felul de diete, dar efectul era temporar. Am descoperit că pot să slăbesc aproximativ 10-12 kilograme pe cont propriu, dar imediat ce mă apropiam de greutatea dorită, renunțam la dietă și, în scurtă vreme, recâștigam kilogramele pierdute cu atât de mult efort”, adaugă femeia.

slabit 2

Sursa foto: Instagram

Dieta Weight Watchers a ajutat-o să slăbească 30 de kilograme

Dându-și seama că nu se va descurca singură pe termen lung, Brittany s-a înscris în programul online Weight Watchers („Paznicii Greutății”).

Femeia a început să-și măsoare constant cantitatea de hrană consumată și să țină evidența punctelor acumulate. „După prima săptămână, știam că trebuie să încep să fac câteva schimbări și să consum alimente mai hrănitoare, deoarece punctele mele dispăreau până la ora prânzului”, spune ea.

Programul Weight Watchers te încurajează să consumi mai multe fructe, legume, proteine de calitate și mai puțin zahăr și grăsimi nesănătoase. La baza acestui program este un sistem inteligent numit SmartPoints System, în care fiecărui aliment sau fiecărei băutură îi corespunde o anumită valoare numerică.

Persoanele înscrise în program primesc un „buget” personalizat de puncte, în funcție de greutatea și înălțimea lor, pe care le pot repartiza cum doresc pe parcursul săptămânii. În funcție de ce tip de hrană consumă, pot economisi sau pierde un număr de puncte. În medie, numărul de puncte zilnice repartizate unei persoane este de 35-45, în funcție de greutatea actuală și de cât își stabilește să slăbească. Punctele neconsumate într-o zi se returnează în ziua următoare, astfel încât îți poți permite din când în când mici plăceri „vinovate”, fără să faci totuși excese. 

Fiecare aliment are un număr de puncte, în funcție de 4 componente: calorii, grăsimi saturate, zahăr și proteine. Trebuie să monitorizezi zilnic numărul de puncte consumate, în funcție de alimentele pe care le alegi cu ajutorul unei aplicații. Regula de bază este simplă: alimentele sănătoase „te costă” mai puține puncte, pe când cele nesănătoase sunt mai costisitoare. De exemplu, somonul la grătar cu cartof copt și legume ar putea costa doar 7 puncte, în vreme ce un hamburger cu cartofi prăjiți te poate costa 25 de puncte. 

Există și așa-numitele „Zero Point Foods”, adică alimente care nu te costă niciun punct, cum ar fi: vegetale, fructe, iaurturi, tofu, carne slabă la grătar, pește. De asemenea, există o listă de alimente „One Point Foods”, care poate fi consultată aici

Obiceiurile care au ajutat-o pe Brittany să slăbească

„Împărțeam mesele la restaurant cu un prieten pentru a-mi micșora porția. Evitam chiflele ori de câte ori mâncam un burger.” Într-o zi, Brittany consuma un meniu precum acesta:

• Mic dejun: ouă fierte tari sau iaurt și fructe (afine, căpșune și zmeură), plus cafea.
• Prânz: puțină carne de curcan sub formă de burger, salată cu dressing de brânză cu mucegai sau chiftele de curcan cu salată alături.
• Gustări: prăjituri de orez cu caramel și ciocolată cu unt de arahide și o banană feliată deasupra.

Brittany a hotărât să nu mai mănânce deloc seara. Ea considera că mâncarea de seară îngrașă cel mai mult.

„Când mi-am început călătoria pentru o viață sănătoasă, am cumpărat și un DVD Body Revolution, cu Jillian Michaels. Am modificat aproape fiecare mișcare, dar eram atât de mândră că am încercat și am făcut tot ce am putut. Am ținut pasul cu DVD-urile de antrenament ale lui Jillian timp de peste doi ani. După aceea, am avut nevoie de o schimbare, așa că am creat programe de antrenament speciale pentru mine”, spune Brittany.

slabit 4

Sursa foto: Pinterest

Antrenamente și dificultăți în cursa pentru slăbit

„În acest moment sunt foarte activă, dar nu am o rutină anume de antrenament. Sar pe trambulină cu copiii mei, merg în parc, la pescuit și fac proiecte pentru amenajări interioare. Totul este să fii activă prin intermediul hobby-urilor pe care le iubești”, declară femeie.

„Călătoria mea nu a fost perfectă. Aproape că am renunțat după ce am pierdut 9 kilograme, pentru că ajunsesem în faza de platou, nu mai slăbeam deloc. Am încercat să mă conving că nu a fost vina mea; programul nu a mai funcționat pentru mine, mi-am spus. Adevărul? Mă lenevisem în privința urmăririi și măsurării cantităților ingerate și a mâncării sănătoase în general. Acceptasem unde mă aflam și mă hotărâsem să mă opresc. Mi s-a părut prea greu să continui.”

Când era pe punctul de a renunța la dietă, Brittany și-a dat seama că această decizie nu o face fericită.

Nu căuta soluții rapide, schimbă-ți stilul de viață

slabit 5

Sursa foto: Instagram

„Îmi făcusem o promisiune: voi participa la programul Weight Watchers pentru a-mi schimba complet stilul de viață, nu pentru a slăbi rapid. Mi-a luat aproape doi ani să pierd peste 28 de kilograme și sunt foarte mulțumită de asta. Am pierdut aproape 1 kilogram în prima săptămână, 4,5 kilograme în prima lună, 15 kilograme în primul an și încă 10 kilograme în al doilea an. Am un stil de viață sănătos, activ. Îmi vin toate hainele pe care le-am purtat înainte de a avea copii. Am întâmpinat și obstacole, e adevărat, dar le-am depășit.”

Brittany este membră a programului Weight Watchers de peste 4 ani și e hotărâtă să respecte toată viața obiceiurile alimentare sănătoase pe care le-a deprins. Nu este vorba despre o dietă, spune ea, ci despre un stil de viață sănătos.

slabit 6

Sursa foto: Instagram

„Această călătorie necesită timp, forță, perseverență și răbdare. Greutatea fluctuează tot timpul, uneori sari peste antrenamente și mănânci ce nu trebuie. Câteodată pierzi puncte. Dar, datorită WW, am căpătat încrederea că voi reuși și puterea de a-mi trăi viața într-un mod sănătos.”

Avantaje și dezavantaje ale dietei Weight Watchers

Avantajele dietei Weight Watchers sunt multiple:

  • un stil de viață mai sănătos
  • un program coerent, bazat pe date științifice, pentru a atinge greutatea ideală
  • un sistem inteligent de puncte, pentru a monitoriza cu exactitate progresele făcute
  • posibilitatea de a slăbi încă din prima săptămână de program
  • educarea conduitei alimentare

Dintre dezavantaje menționăm costul destul de ridicat al programului (trebuie să achiți o taxă pentru a deveni membru Weight Watchers) și faptul că, pentru a-ți menține greutatea, trebuie să urmezi această așa-zisă dietă pe termen lung. Înarmează-te cu răbdare și motivație, pentru că rezultatele spectaculoase nu se văd imediat, ci abia în 1-2 ani, în funcție de greutatea la care vrei să ajungi. 

Surse foto: Instagram

Articolul urmator
Polifenolii: ce sunt și cum acționează
Polifenolii: ce sunt și cum acționează
Ce antrenament de slabit ar trebui sa incerci dupa sarbatori?
Incepe quiz
Ce antrenament de slabit ar trebui sa incerci dupa sarbatori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.