Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

20 de moduri prin care Organic India face lumea mai bună

Miercuri, 28.11.2018

Sunt voci sceptice care consideră că este imposibil să ai și profit și să faci și lumea mai bună, dar Organic India demonstrează din plin că nu e cazul. În urmă cu peste 20 de ani, brandul a pornit la drum cu o viziune clară: „să fim vehiculul conştiinţei prin crearea unei afaceri holistice, sustenabile, care să inspire, să promoveze și să sprijine Adevărata Stare de Bine, precum și să promoveze respectul pentru toate fiinţele vii și pentru Natura Mamă”.

De atunci, afacerea a prosperat, abundența a fost creată fără compromisuri, prin respectarea propriilor valori. Organic India ne inspiră pe toți cu realizările impresionante: protejează mediul și societatea, depune eforturi pentru regenerarea Pământului, susține bunăstarea și demnitatea fermierilor și ne aduce nouă produse organice excepționale. Descoperă în rândurile de mai jos care sunt cele 20 de moduri prin care Organic India a schimbat lumea!

Organic India face diferența: 20 de modalități prin care ne inspiră

Modelul și viziunea sustenabilă nu sunt un concept idealist, așa cum susțin unii, ci cât se poate de practic, fiind soluția pentru toate problemele lumii actuale. Află cum le pune Organic India în valoare!

 1. Un model unic de afaceri

Organic India colaborează direct cu mii de familii marginalizate de fermieri indieni săraci, ale căror produse le cumpără la un preț premium. Mai mult, brandul le oferă acces la servicii de sănătate, educație și la programe de dezvoltare profesională.

Fermierii sunt de asemenea susținuți de echipa de experți în a-și însuși toate practicile agricole ecologice. Organic India procură și plătește pentru ei certificatele organice, iar fermierii se îngrijesc să rotească cu înțelepciune culturile, astfel încât să prospere vânzând mereu numai alimente organice, dar să contribuie și la regenerarea pământului.

 1. Accent pe regenerarea pământului

Nu putem continua să ducem stilul de viață actual, bazat numai pe consumerism lipsit de responsabilitate. Practicile Organic India pun accent pe agricultura regenerativă, ecologică, ce contribuie la îmbogățirea solului și la creșterea valorii nutriționale a alimentelor. Organic India cere de la fermieri să respecte standarde internaționale stricte, iar culturile nu conțin substanțe toxice, metale grele, ierbicide sau pesticide care să afecteze sănătatea consumatorului, să contamineze alimentele și sursele de apă, să distrugă solul, să rănească animalele și fauna sălbatică sau să devasteze sistemele naturale.

Planul de certificări Organic India se întinde de-a lungul unei mari părți din regiunile Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Rajasthan, Himachal Pradesh, Uttarakhand, Jammu si Kashmir și Andhra Pradesh, fiind cel mai extins deținut de vreo societate din India.

Astfel, mii de familii sau fost ajutate direct sau indirect, iar mii de hectare de teren au fost transformate din sol plin de chimicale în pământ „care serveşte, onorează și protejează biodiversitatea Pământului.”.

 1. Sprijinirea sustenabilă a recoltării plantelor din mediul natural

Nu poți recolta plantele din mediul lor natural lipsind populațiile băștinașe de resurse sau distrugând habitatul, așa cum s-a tot întâmplat până acum. Organic India obține pentru fermieri certificate organice și îi instruiește cum să recolteze plantele cu respect pentru mediul înconjurător, prin metode igienice și sustenabile. Astfel, peste 200.000 de ha de păduri au fost salvate și certificate organic.

 1. Darul Tulsi pentru întreaga omenire

Organic India se mândrește că este prima companie care a intuit potențialul Busuiocului sfânt, Tulsi, cultivându-l organic și valorificându-l într-un ceai organic pe care l-a pus la dispoziția întregii lumi. Virtuțile vindecătoare ale Tulsi erau cunoscute în India de mii de ani și elogiate în textele sacre, iar cercetările actuale au demonstrat potențialul lor adaptogen, de diminuare a stresului, susținere a sistemului imunitar, echilibrare a corpului și minții și pentru longevitate. În urma a zeci de ani de studii riguroase și a ajustărilor necesare pentru a valorifica pe deplin Tulsi și alte plante ayurvedice medicale, Organic India se poate mândri cu mii de pacienți fericiți și sănătoși.

 1. Colaborarea cu Dr. Narendra Singh

Un reputat medic și cercetător cu o activitate de peste 40 de ani, Dr Narendra Singh a demonstrat prin intermediul metodelor științifice moderne proprietățile de vindecare ale plantelor medicinale din India. Principiul său, conform căruia plantele sunt eficiente doar atunci când sunt utilizate în integralitate, nu pe bucăți, a fost adoptat și pus în practică de Organic India, fiind cu atât mai important cu cât vorbim despre plante ecologice, ce trebuie manevrate cu atenție pentru a-și păstra structura fitochimică internă intactă.

 1. Tot mai multe produse din plante integrale.

Portofoliul de acum al Organic India conține peste 100 de plante integrale organice: de la ceaiurile Tulsi la formule Ayurvedice din plante medicinale, suplimente nutriționale, tărâțe integrale de Psyllium și altele, cultivate, colectate, produse și comercializate cu succes.

 1. Tehnici avansate de procesare a produselor ecologice

Organic India preamărește natura, protejând-o și cu tehnologii avansate. Printre acestea se numără deshidratarea ce asigură prospețime, savoare, beneficii, menținerea vitalității și fitochimiei plantei, chiar și atunci când aceasta ajunge în casa ta de la mii de kilometri depărtare.

De asemenea, plantele sunt cultivate cu tehnologii ecologice, sunt mărunțite cu delicatețe, pentru a rămâne biodisponibile, și sunt apoi așezate în capsule 100% vegetale, fără  substanţe chimice toxice, solvenţi sau alcool.

Nu în ultimul rând, Organic India are grijă să excludă complet din produsele sale orice urmă de agenţi patogeni, bacterii, virusuri, pesticide, hormoni artificiali, compuşi toxici, radiere, organisme modificate genetic, pentru a atinge Adevărata Stare de Bine.

 1. Calitate certificată la standarde internaţionale

Integritate, răspundere și responsabilitate pentru asigurarea calităţii holistice”: aceste principii sunt respectate de Organic India în toate stadiile producției, de la păstrarea semințelor în cele mai bune condiții la semănare, cultivare și recoltare, dar și în vânzări și marketing.

De asemenea, compania a obținut toate certificările internaționale importante, numărându-se printre primele care au primit HACCP, GMP, ISO 9001-2008, Halal si Kosher. Organic India deține și atestarea din partea Control Union pentru USDA-NOP, EU, JAS & NPOP și din partea SGS pentru USDA-NOP and NPOP Organic Standards. E prima companie ce se poate mândri cu certificarea Non-GMO (fără organisme modificate genetic), iar produsele Tulsi, Tulsi Ceai Verde și Tulsi Ghimber sunt și certificate Fairtrade.

 1. Implementarea Standardelor EARTH SEER

Pe lângă toate atestările de mai sus, Organic India se poate lăuda și cu faptul că a impus propriul standard de calitate și exemplu. E vorba despre EARTH SEER, care se referă la îngrijirea, protejarea, servirea Pământului și a tuturor ființelor vii, prin acțiuni, produse și servicii.

Ce înseamnă? EARTH SEER e reprezentat de o serie de inițiale ce pot fi traduse astfel:

 • EARTH = Ethical, Accountable, Reliable, Trustworthy, Holistic (în traducere – Etică, Îngrijire, Fiabilitate, De încredere, Holistic)
 • SEER = Socially, Environmentally, Economically Responsible (în traducere – Social, Mediu, Responsabil din punct de vedere economic).
 1. Angajament pentru un ambalaj responsabil

Adevărata Stare de Bine este realizată și prin intermediul unui ambalaj conceput în mod conștient. La Organic India, produsele vin în cutii din carton 100% reciclat, cu un minimum de 30% content post consum, pliculețele de ceai sunt realizate din fibre biodegradabile, fără conţinut de substanţe chimice, nealbite, și până și cerneala e pe bază de soia.

 1. Fundația și clinicile Organic India

Organic India își lasă amprenta asupra lumii și prin intermediul Fundației ce oferă servicii medicale prin două clinici situate în Rath și Azamgarh din statul Uttar Pradesh, acolo unde sunt tratați toți fermierii ce au nevoie de îngrijire medicală.

O comunitate puternică e formată prin educație, așa că specialiștii Organic India îi vizitează pe acești oameni defavorizați și îi instruiesc despre sănătatea femeii și a bebelușului, precum și despre importanța igienei. Astfel, fermierii și familiile lor sunt încurajate să devină independente.

Iar numerele vorbesc de la sine: în perioada 2014-2015 au fost tratați 10.500 de pacienți în Azamgarh și 6000 în Rath, iar la sesiunile de instructaj au participat peste 22.000 de oameni. Fundația Organic India a oferit servicii de sănătate la peste 500 de agricultori și a desfășurat 25 de programe de instruire prin intermediul Community Health Educators, Outreach Workers & Community Peer Educators.

 1. Proiecte inovatoare pentru energie solară, apă și salubrizare

Organic India crede foarte mult în responsabilitatea socială, așa că a dezvoltat o serie de programe ce se bazează pe aceasta. Cele trei arii de interes sunt salubrizarea și aprovizionarea cu apă și energie solară a comunităților.

Astfel, a fost concepută o pompă solară de apă în Bundelkhand, 3 pompe de mână în Azamgarh și filtre de apă ce vor fi folosite de 100 de familii în Jalore. Acestora li se adaugă 100 de sisteme de iluminat solar în casă în Rath, 100 în Tikamgarh și Madhya Pradesh, 105 toalete cu bazin de apă și fose septice (65 in Rath si 40 in Azamgarh) și canalizare în Tikamgarh, Madhya Pradesh (2015) si Chittoor, Andhra Pradesh (2016). Nu ai cum să negi că Organic India chiar schimbă lumea.

 1. Inaugurarea magazinelor proprii

Chiar și magazinele Organic India sunt premium, ecologice, o casă perfectă pentru produsele de calitate. Primul magazin al companiei a fost deschis în 2012 în Lucknow, iar rețeaua s-a îmbogățit cu încă trei în Lucknow, două în Kanpur, în Gaziabad, Allahabad și Varanasi. Cele mai recente adiții sunt magazinele din New Delhi și Noida.

 1. Parteneriatul cu FABINDIA

Globalizarea și tehnologia avansată amenință să distrugă comunitățile rurale, de aceea Organic India s-a implicat în acest proces alarmant și colaborează cu FABINDIA, cea mai mare platformă privată de retail pentru produsele fabricate, care oferă consumatorilor din întreaga lume acces la produse diverse de lifestyle realizate de artizani din zonele rurale ale Indiei.

Cum Organic India face același lucru pentru agricultorii locali, acest parteneriat cu FABINDIA a fost de la sine înțeles. Peste 55.000 de producători rurali au astfel acces pe piețele moderne datorită FABINDIA, astfel încât acești oameni pot supraviețui și trece din generație în generație prețioasele tradiții artizanale. Prin urmare, cei doi parteneri, Organic India și FABINDIA, conlucrează pentru susținerea comunităților locale indiene și pentru a se asigura de păstrarea culturii și a obiceiurilor lor.

 1. Prețuirea angajaților.

Nu poți deveni o companie care să schimbe lumea dacă nu recunoști contribuția pe care angajații tăi o au la acest fenomen. Este motivul pentru care Organic India își tratează cu respect, corectitudine și demnitate fermierii cu care colaborează, dar și angajații direcți. Devine astfel un model holistic de abundență și demonstrează că poți face profit pentru acționari, societate, economie și mediu.

 1. Extinderea familiei ORGANIC INDIA la nivel global

Organic India e prezent în farmacii, cafenele, magazine din peste 50 de țări din întreaga lume, ceea ce îi demonstrează uluitorul potențial. E astfel recunoscută global drept cel mai mare furnizor de produse ecologice de cea mai înaltă calitate.

 1. Recunoașterea și suportul sunt înmulțite

Organic India nu doar oferă, dar îi încurajează și pe ceilalți să o facă, astfel că lumea devine continuu un loc mai bun. Compania e permanent recunoscătoare colaboratorilor, prietenilor, asociațiilor partenere, clienților, care le-au recunoscut meritele cu cuvinte pline de laudă. Îți lăsăm în următoarele rânduri părerile exprimate de Joseph Mercola, medic, activist în domeniul sănătății și autor de succes din America: „Mulţumim ORGANIC INDIA pentru angajamentul vostru în îmbunătățirea integrităţii societății și a mediului, pentru facilitarea dezvoltării holistice sustenabile a tuturor fiinţelor grație promovării agriculturii organice, indiferent de obstacolele masive apărute în cale. Sunteţi . un model fenomenal de urmat”. Mărturisim că suntem întrutotul de acord cu specialistul!

 1. Adevărata Stare de Bine pentru tine și familia ta.

Organic India caută și oferă constant soluții și produse care să îți creeze o Adevărată Stare de Bine, atât pentru tine, dar și pentru cei dragi. Printre aceste resurse se numără produsele puternice și pure ce te ajută să reduci stresul, să ai o abordare holistică asupra sănătății, să îți întărești sistemul imunitar și să furnizezi constant energie organismului.

Organic India știe că tu ești o parte importantă din misiunea sa de a salva planeta: fiind fericită și sănătoasă, vei împrăștia aceleași daruri în jurul tău.

 1. Contribuţia la cercetare în domeniul medicinii naturiste

Organic India preamărește natura și înțelepciunea antică, ceea ce nu înseamnă că ignoră știința. Nu există deloc o contradicție între acestea, așa cum pare să creadă multă lume. Compania investește în programe de cercetare și dezvoltare, colaborează cu cei mai renumiți cercetători pe plan mondial, studiind continuu efectele plantelor medicinale și ale soluțiilor holistice. Organic India sprijină industria de Wellness din întreaga lume, asigurându-se că promovează constant Adevărata Stare de Bine.

 1. Promovarea viziunii ORGANIC INDIA

Revoluția Organic India a început acum 20 de ani în India și continuă în întreaga lume, dar mai important ca orice este că a inspirat și alte companii să procedeze la fel. Sustenabilitatea holistică pentru toate ființele, agricultura ecologică, regenerarea pământului, susținerea comunităților locale sunt lecții pe care compania le predă cu suflet, ceea ce va promulga Adevărata Stare de Bine la nivelul întregii umanități. Tot mai multe afaceri, instituții, clienții Organic India s-au molipsit de la această politică și pun umăr la umăr pentru o lume mai bună.

Iubire și conștiință: acestea sunt cele două chei cu care Organic India speră să transforme lumea. Celebrând natura și obținând succesul într-un mod etic, Organic India ne invită să de bucurăm de calitatea excepțională a produselor sale și de o sănătate înfloritoare, dar să ducem și noi mai departe misiunea, propunându-ne să oferim Adevărata Stare de Bine tuturor.

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!