7 secrete care te vor convinge să încerci Tulsi

7 secrete care te vor convinge să încerci Tulsi

Redactor Andreea Baluteanu

Cu siguranță, și tu ai avut de suferit de pe urma stresului și te-ai întrebat ce anume poți face pentru a scăpa de el. Însă războiul cu stresul pare a fi o luptă de dinainte pierdută, o misiune imposibilă.

Nu mai e cazul, dacă accepți ajutorul pe care ți-l oferă Ayurveda, prin intermediul Tulsi. Cunoscută și sub numele de Busuioc sfânt, această plantă se numără printre cei mai puternici adaptogeni cunoscuți, care ajută corpul să facă față așa cum trebuie stresului. Noi ți-am pregătit în rândurile de mai jos 7 secrete despre Tulsi, care te vor ajuta să „îl cunoști” mai bine! Vezi despre ce e vorba!

7 informații pe care trebuie să le știi despre Tulsi

În cazul în care până acum nu erai convinsă să testezi puterea extraordinară a acestei plante adaptogene, după ce vei descoperi secretele de mai jos, îți vei schimba părerea.

Tulsi are mai multe nume, ceea ce denotă cât de puternic e.

Atunci când oamenii l-au denumit în feluri diferite fiindcă nu se puteau hotărî care dintre virtuțile sale e cea mai importantă, e clar că un lucru e cu totul și cu totul special. „Busuioc sfânt”, „Regina plantelor medicinale”, „Medicamentul naturii mamă” sau „Cel incomparabil”: iată numai câteva dintre numele sub care Tulsi este cunoscut. În India se regăsește în aproape fiecare casă, fiind considerat un ingredient sacru, cu o mulțime de beneficii pentru sănătate, un inamic al stresului. În Ayurveda, Tulsi e utilizat de mai bine de 5000 de ani, fiind prezent în textele vedice și ocupând un loc de bază în tradiția hindusă.

Tulsi face parte din aceeași familie cu busuiocul, dar e foarte diferit de el.

Ambele plante aparțin familiei Lamiacae, dar, așa cum vei vedea, între ele există extrem de multe diferențe.

Tulsi e unul dintre cei mai puternici adaptogeni.

Studiind etimologia cuvântului „adaptogen” vom realiza cât de puternic e. Termenul provine de la verbul „a adapta” (a se acomoda, a se transforma pentru a rezista condițiilor de mediu), căruia i se alătură sufixul „gen”(a se comporta, a acționa, a genera). Împreună exprimă întreaga putere a adaptogenilor care, precum un antrenor personal, susțin corpul în a face față stresului, îi favorizează longevitatea, intensifică concentrarea și îl fortifică din toate punctele de vedere. Tulsi posedă proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii cu totul și cu totul extraordinare.

În mod tradițional, Tulsi era folosit pentru protecție.

Azi, Tulsi e minunat pentru a contracara efectele negative ale stresului, dar în India din trecut impresiona în tratamentul unor probleme de sănătate precum astmul, tusea, diareea, indigestia, infecțiile respiratorii, răcelile și stările de vomă. Ca să te convingi și mai tare de puterea sa, află că grădinarii de la Taj Mahal îl plantau în jurul palatului pentru a-l proteja de efectele poluării.

Tulsi e un tovarăș perfect în călătorii.

Adorăm să descoperim locuri noi, dar trebuie să recunoaștem că putem experimenta un stres emoțional, mental și fizic chiar și în toiul celor mai plăcute călătorii. Grație atributelor sale antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii, Tulsi reprezintă un aliat de bază pentru a te putea bucura doar de partea pozitivă a oricărei expediții. În plus, planta te scapă de oboseala inerentă călătoriilor: vei  vedea cum un ceai aburind îți va induce cea mai bună dispoziție.

Nu există problemă pe care Tulsi să nu o rezolve.

Nu e ideal doar împotriva stresului! Un studiu desfășurat pe o perioadă de 6 săptămâni, pe un grup de 150 de oameni, a dovedit că Tulsi e benefic și pentru îmbunătățirea memoriei, eliminarea senzației de epuizare, depășirea problemelor pe plan sexual și împotriva insomniilor.

Tulsi îndepărtează respirația urât mirositoare.

O adevărată sursă de jenă, respirația urât mirositoare e remediată de un ceai de Tulsi. Clătește-ți gura cu el și vei scăpa de acest miros neplăcut!

Cele 7 secrete de mai sus ne-au demonstrat faptul că Tulsi e soluția împotriva stresului. Busuiocul sfânt a fost încadrat în categoria adaptogenilor în urma studiilor moderne, susținând corpul în a reacționa potrivit la efectele devastatoare ale stresului. Optează pentru Tulsi de la Organic India, obținut prin practici agricole organice și regenerative, care îi păstrează toate proprietățile excepţionale!

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
62 de întrebări pentru prieteni care vor întări relația
62 de întrebări pentru prieteni care vor întări relația
Câți bărbați vor plânge după tine?
Incepe quiz
Câți bărbați vor plânge după tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.