Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Ceaiul cu TULSI – Busuioc sfânt. Magic. Cald sau cu gheață.

Miercuri, 16.05.2018
de Andreea Marinescu

Obiceiul de a bea ceai datează de mii de ani, cu mult înainte ca proprietățile plantelor să poată fi demonstrate prin studii elaborate. Și totuși ceaiul (de diverse tipuri) apare în tratatele vechi de medicină cu numeroase specificații, indicații și beneficii. Asta pentru că oamenii au avut dintotdeauna această intuiție puternică: suntem parte din natură și tot în natură putem găsi ceea ce ne trebuie pentru a fi sănătoși.

Indiferent de cât de mult am evoluat, gestul de a sorbi o cană de ceai are ceva primordial, surprinde unul dintre cele mai pure, mai de bază tipuri de interacțiune om-natură – transfomarea prin intervenție minimă a unor elemente complet naturale pentru a obține o băutură nutritivă, plăcută, caldă, cu gust savuros și beneficii pentru sănătate. Excelent și eficient atât cald cât și cu gheață!

cana cu ceai

Tulsi, planta ayurvedică pentru nevoile femeii moderne

Te întrebam, încă din titlu, ce-ți dorești de la un ceai. Dacă ești că cele mai multe dintre noi și viața ta este o fugă continuă, îți dorești, cu siguranță, să îți ofere posibilitatea de deconectare, să aibă un gust plăcut, să te ajute să te destinzi, să te revigoreze și să-ți ofere un sprijin pentru sănătate, atunci când organismul tău o cere. Dacă ar fi să alegi o singură plantă care să-ți ofere toate acestea, atunci ce alta decât Tulsi, plantă cu beneficii demonstrate în peste 5000 de ani de utilizare terapeutică și cea care a dobândit titulatura de „Regină a plantelor medicinale”?

Tulsi este menționat în scrieri vechi aparținând principalelor sisteme de medicină ale lumii antice – grecesc, roman, în Ayurveda, în Siddha (specific sudului Indiei) și în Unani (sistem de medicină greco-arab) pentru proprietățile sale benefice în diverse afecțiuni pornind de la bronșite și răceli, până la sănătatea inimii sau a pielii. De-a lungul istoriei, Tulsi a avut o influența extraordinară nu doar asupra medicinei, dar și a spiritualității – reușind să creeze o punte între hinduism și creștinism – și a felului în care lumea modernă acceptă puterea pe care o poate avea o singură plantă. Asta pentru că Tulsi este parte din revoluția ce a fost stârnită de descoperirea că există anumite ierburi cu proprietăți cu adevărat speciale: plantele adaptogene.

Ca plantă adaptogenă, Tulsi are o putere extraordinară: crește rezistentă organismului la o varietate mare de factori de stres – fizici, chimici, biologici – sporește abilitatea organismului de adaptare la mediu, îl protejează și încetinește procesele de îmbătrânire și deteriorare a organismului.

Tulsi a reușit să unifice credințele Ayurvedei, medicina tradițională indiană, cu cele ale medicinei occidentale, bazată pe criterii și metode riguroase, când cele mai semnificative proprietăți ale sale (menționate deja în scrierile ayurvedice vechi) au fost demonstrate cu ajutorul uneltelor medicinei moderne.

Există mai multe varietăți ale plantei Tulsi, dintre care cele mai cunoscute sunt Tulsi Krishna, Tulsi Vana și Tulsi Rama. Fiecare dintre acestea are un aspect, un gust și un miros diferite și cele trei sunt utilizate adesea împreună pentru maximizarea beneficiilor pentru care plantă Tulsi este recunoscută și apreciată:

 • Reducerea stresului;
 • Energizare;
 • Întărirea sistemului imunitar;
 • Creșterea vitalității și rezistenței organismului;
 • Protejarea împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi prin conținutul mare de antioxidanți;
 • Încetinirea proceselor de îmbătrânire a organismului;
 • Sprijinirea digestiei;
 • Reglarea metabolismului;
 • Menținerea sănătății tractului respirator;
 • Prevenirea și combaterea inflamațiilor;
 • Îmbunătățirea stării psihice;
 • Susținerea proceselor naturale de detoxifiere.

Pentru un ceai cu un gust desăvârșit și proprietăți benefice pentru sănătate, alege întotdeauna plante pure, curate, 100% Certificate Organic!

E nevoie doar de apă și de plantă pentru a crea un ceai perfect! Această simplitate, însă, impune necesitatea ca planta utilizată să fie recoltată din surse sigure, nepoluate chimic, și să fie culeasă la momentul optim, când nutrienții și compușii cu efect benefic pentru sănătate se găsesc în plantă în cantitate maximă.

ORGANIC INDIA, compania ce și-a setat o misiune din a răspândi în întreagă lume această plantă minunată, Tulsi, a desăvârșit gama de ceaiuri pe bază de Tulsi din plante 100% Certificate Organic, recoltate doar de pe soluri pe care nu se folosesc fertilizatori sau pesticide chimice. Tulsi este recoltat întotdeauna doar după ce a ajuns la maturitate (la 100-120 de zile), când planta are un nivel optim de ingrediente active. Plantele sunt culese cu mână de către agricultori și tăiate de la aproximativ șase centrimetri de la sol pentru a evita zonele de contact ale plantei cu pământul. După recoltare, sunt uscate la soare pe pânză albă și apoi sunt trimise la centrul de procesare în ambalaje sanitare. Pentru uniformizarea umidității, plantele sunt încălzite la o temperatură de 56 de grade Celsius, timp de două ore. Pliculețele de ceai ORGANIC INDIA sunt realizate din fibră de celuloză, sunt biodegradabile și nealbite, iar ambalajele sunt făcute 100% din hârtie reciclată.

De două ori pe an fiecare lot de ceaiuri este testat din punct de vedere chimic și organoleptic în laborator și de două ori pe an sunt prelevate probe de laborator pentru teste externe, în conformitate cu reglementările internaționale.

În gama de ceaiuri cu Tulsi de la ORGANIC INDIA vei găsi atât varianta Tulsi Original | Antistres Natural și Energizant, o combinație a trei tipuri de Tulsi – Krishna, Rama și Vana – ce reduce stresul și anxietatea și îmbunătățește starea psihică, cât și alte variante cu Tulsi și alte plante ayurvedice pentru sănătate și stare de bine:

Ceai Digestiv Tulsi (Busuioc Sfânt) Tummy cu Ghimbir, Plante Savuroase și Condimente – calmează stomacul și intestinele și susține echilibrarea acidității gastrice;
Ceai Tulsi (Busuioc Sfânt) cu Lămâie și Ghimbir | Antistres Natural & Reînsuflețire – reduce stresul, este bogat în antioxidanți;
Ceai Tulsi (Busuioc Sfânt) Ghimbir | Antistres Natural și Revigorant – sprijină digestia și echilibrează metabolismul;
Ceai Tulsi Lax (Busuioc Sfânt) | Laxativ Natural Blând și Eficient – facilitează tranzitul intestinal, are efect laxativ blând și eficient;
Ceai Tulsi Sleep cu Plante Relaxante, Reconfortante | Somn Calm, Odihnitor – liniștește organismul și asigură un somn odihnitor;
Ceai Verde Tulsi (Busuioc Sfânt) | Antistres Natural & Vitalizant – energizează și îmbunătățește starea psihică.

Gama de ceaiuri ORGANIC INDIA cu Tulsi este disponibilă în România prin INNOVORIS LABS, companie ce are misiunea de a îmbunătăți viețile oamenilor și de a proteja planeta prin furnizarea de produse naturale premium accesibile.

Află mai multe detalii despre produsele ORGANIC INDIA și pătrunde în lumea beneficiilor celor mai renumite plante medicinale ayurvedice pe site-ul www.organicindia.ro! Te invităm să devii parte din Comunitatea ORGANIC INDIA ROMANIA pentru a descoperi împreuna puterea transformatoare a celei mai bune alegeri: #AdevarataStareDeBine!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!