Dă un restart sistemului imunitar! Află totul despre Moringa sau „Arborele vieții”

Dă un restart sistemului imunitar! Află totul despre Moringa sau „Arborele vieții”

Redactor Andreea Baluteanu

Baza întregii noastre viețuiri, sistemul imunitar reprezintă o „încrengătură” de țesuturi, celule și organe care au drept scop să te apere de agresorii străini, fie că vorbim despre toxine, microorganisme periculoase sau substanțe artificiale. Din fericire, există numeroase plante care susțin sistemul imunitar în atât de delicata sa activitate, iar Moringa este una dintre cele mai importante.

Află de mai jos tot ce trebuie să știi despre „Arborele vieții”, de la formula sa la numeroasele beneficii care au fost constatate de către oamenii de știință! Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Moringa: ce conține planta-minune?

Moringa are numeroase utilizări, fiind considerată practic o minune de către adepții medicinii naturiste. Numită și „arborele cu tambur”, „arborele magic”, „arborele uleiului ben”, „arborele-hrean” sau „arborele vieții”, Moringa este iubită pretutindeni. Planta crește în Afganistan, în India, în Bangladesh și în Pakistan, dar și în regiunile tropicale și în zona Munților Himalaya.

Moringa

Moringa impresionează de-a dreptul atunci când este vorba despre conținutul său nutrițional. Planta include mai multe substanțe benefice chiar decât atât de apreciata kale, având peste 90 de nutrienți în plus și 40 de antioxidanți. De asemenea, Moringa deține de 4 ori mai mult calciu decât laptele, mai multă vitamina C decât în 7 portocale, de două pri mai multe proteine și de trei ori mai mult potasiu decât într-o banană. Nici concentrația de fier nu dezamăgește, Moringa bifând 28 de mg de fier, mai mult ca spanacul și carnea de vită, motiv pentru care a fost folosită în tratarea anemiei.

Această extraordinară compoziție nutrițională este motivul pentru care cercetătorii spun că Moringa e un superaliment. Dar planta are și proprietăți antiinflamatorii, antivirale și antibacteriene, fiind chiar un „rival” al turmericului, atât de apreciat și el de terapeuții naturiști din India. Ce e și mai important este că biochimicalele vindecătoare sunt incluse în toate părțile componente ale Moringa, de la rădăcină până la semințe.

Cum ajută Moringa sistemul imunitar

Rolul pe care Moringa îl are în întărirea sistemului imunitar este binecunoscut în Ayurveda. Astfel, conform publicației The Central European Journal of Immunology, Moringa ne apără în fața agenților patogeni și a bolilor ca nimeni alta. Este de asemenea de remarcat faptul că planta acționează ca un agent imunomodelator, ceea ce înseamnă că susține nu numai sistemul imunitar, dar și răspunsurile imunitare adaptive.

Ce mai face? Moringa susține formarea globulelor albe (luptă cu infecția și boala) și nivelul de imunoglobulină (anticorpi produși de globulele albe). Astfel, sunt eliminate anumite bacterii și virusuri, distruse direct.

De asemenea, Moringa influențează în mod direct două componente de bază ale imunității. Este vorba în primul rând despre CD4, glicoproteina din învelișul extern al unor celule din sistemul imunitar. Mai departe, Moringa are efecte pozitive asupra celulelor T sau a limfocitelor T, un tip de globule albe care determină modul în care sistemul imunitar reacționează în fața patogenilor.

Oamenii de știință subliniază tot mai mult importanța bunei funcționări a tuturor organelor pentru a face față patogenilor, nu numai a sistemului imunitar. Atunci când există acest echilibru în fiecare sistem al trupului, ne bucurăm de o stare înfloritoare de sănătate și facem față mai ușor agenților microbieni și invadatorilor. Când între minte, emoții și trup există armonie, starea de bine abundă, iar marele merit al Moringa este că e capabilă să susțină acest echilibru. Astfel, protejează nu numai celulele, dar luptă și cu radicalii liberi, potențează activitatea globulelor albe și susține buna funcționare a tuturor organelor sistemului imunitar.

Moringa, planta-miracol cu proprietăți curative

Moringa este considerată, pe bună dreptate, un adevărat miracol și printre plantele cu proprietăți curative. Experții de la Colegiul Ayurvedic Sai din Florida afirmă că Moringa a fost folosită în sistemul de vindecare indiană încă din anii 800 î.Hr., de pe vremea „Tatălui Medicinii Indiene”, Sushruta.

De asemenea, Moringa nu numai că te apără de boli, dar este benefică și pacienților care suferă de malnutriție sau care au o stare generală de slăbiciune în urma unei boli.

Și ce este încă și mai miraculos este faptul că știința încă mai analizează proprietățile extraordinare ale Moringa. Sunt luate în considerare astfel nu numai utilizările tradiționale ale arborelui și părților sale, dar și efectul său holistic. Cu alte cuvinte, viitorul sună bine.

Fii activă în protejarea sănătăţii tale și a celor dragi ţie și vei descoperi puterea de a aduce un impact pozitiv atât în viața ta, cât și în jurul tău! Intră în Comunitatea #AdevarataStareDeBine și descoperă beneficiile celor mai renumite plante medicinale ayurvedice, 100% certificate organic, oferite cu iubire și conştiinţă de ORGANIC INDIA.

Pentru detalii, vizitează www.organicindia.ro.

Surse foto: iStock, Organic India

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.