Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Ai ciclu de două ori pe lună? Află de ce!

Nicoleta Soare

Un ciclu menstrual normal, adică distanţa dintre prima zi a menstruaţie dintr-o lună până la prima zi a următoarei mestruații, ar trebui să dureze între 21 şi 35 de zile. În funcţie de fiecare femeie, menstruaţia poate ţine între două şi șapte zile, fiind însoțită uneori de simptome neplăcute, precum dureri de burtă, migrene, indispoziţie şi un flux de sânge abundent, pe când alte femei nu prezintă niciun fel de disconfort în această perioadă.

Orice neregularitate care nu se încadrează în cele de mai sus este considerată o tulburare hormonală, care poate avea mai multe cauze. Dacă, de exemplu, te confrunţi cu ciclu de două ori pe lună, poate fi vorba despre un dezechilibru hormonal, o infecţie sau o problemă medicală care necesită un control de specialitate.

Ciclu de două ori pe lună: posibile cauze

Dacă ai ciclu de două ori pe lună, adică menstruaţia apare la mai puţin de 21 de zile, acest fenomen se numeşte polimenoree. Descoperă cauzele care pot cauza acest dezechilibru!

Fiecare organism este diferit şi reacţionează ca atare, mai ales în funcție de vârstă. Astfel, la adolescente este mai probabil ca mentruația să fie neregulată, fără a exista vreun motiv de îngrijorare. În timp, odată ce organismul se adaptează la schimbările hormonale, aceasta se reglează.

La femeile apropiate de vârsta menopauzei, menstruaţia se manifestă diferit, cu perioade mai lungi de ciclu, până când acesta dispare.

Polimenoreea se manifestă în două faze şi poate fi cauzată de:

- stres emoţional sau fizic; 
- o infecţie genitală;
- sindromul ovarelor polichistice;
- anumite medicamente sau boli cu transmitere sexuală;
- congestie pelvină;
- endometrioză;
- tumori ovariene.

Trebuie să ştii că şi pilulele contraceptive pot fi o cauză a apariţiei ciclului de două ori pe lună. Majoritatea contraceptivelor conţin estrogen şi progesteron, hormoni care au rolul de a împiedica eliberarea ovulelor. Când începi, iei o pauză sau întrerupi tratamentul cu pilule contraceptive, pot apărea dereglări hormonale.

Alte cauze ale polimenoreei pot fi: cancerul uterin sau cervical, administrarea de steroizi sau anticoagulante, glanda tiroidă hiper sau hipoactivă, anemia, afecţiuni ale glandei pituitare etc.

Oricare are fi cauza existenţei unui ciclu de două ori pe lună, trebuie să mergi la un medic specialist, care îţi va stabili un tratament adecvat, în urma unor teste specifice.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (147)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!