11 remedii naturiste eficiente impotriva durerilor menstruale!

Cuprins
- 1. Ceaiul de coada soricelului
- 2. Ceaiul de busuioc sau cimbru
- 3. Ceaiul de scortisoara
- 4. Uleiul de ciubotica cucului
- 5. Cataplasme calde
- 6. Magneziul
- 7. Vitamina D
- 8. Vitamina B6
- 9. Calciul
- 10. Taurina
- 11. Evitarea alimentatiei nesanatoase
Crampele, balonarile, durerile abdominale, schimbarile bruste de dispozitie - pot fi inlaturate cu remedii naturiste. Remediile naturiste sunt mai ales preparate din plante sau suplimente alimentare care iti vor aduce relaxarea mult dorita. Afla care sunt cele 11 remedii naturiste eficiente impotriva durerilor menstruale!
|
![]() |
In cazul menstruatiei, ceaiul de coada soricelului reduce crampele, amelioreaza durerea si regleaza fluxul, frecventa si durata menstruatiei. Tot ceaiul de coada soricelului iti vine in ajutor pentru tratarea infectiilor ovariene si infectiilor vaginale, prin spalaturi locale.
2. Ceaiul de busuioc sau cimbru
La fel ca si scortisoara, nu trebuie sa consideri busuiocul sau cimbrul simple condimente ci si un mare ajutor impotriva durerilor menstruale. Busuiocul si cimbrul contin acid cafeic, cu efect de calmare a durerilor si crampelor.
Prepara-ti un ceai de busuioc sau cimbru, din 2 linguri de planta si 300ml de apa. Consuma o jumatate de cana de ceai la fiecare 2-3 ore pentru a scapa de dureri.3. Ceaiul de scortisoaraMinunata si aromata scortisoara poate fi mai mult decat un condiment! Afla ca are proprietati antiinflamatorii si antispasmodice, asa ca poti spune adio durerii si crampelor abdominale daca iti prepari un ceai de scortisoara cu o zi inainte de menstruatie, dar si in primele zile. In plus, ceaiul de scortisoara iti aduce si un somn bun si relaxant. Daca iti place scortisoara, o poti presara pe painea prajita sau pe prajituri, insa evita vinul rosu fiert cu scortisoara, deoarece vinul rosu intensifica fluxul abundent al menstruatiei. |
![]() |
4. Uleiul de ciubotica cucului
Uleiul de ciubotica-cucului si uleiul de coacaze negre sunt o sursa naturala de acizi grasi santosi numiti acizi gama linoleici. Specialistii au stabilit ca acidul gama linoleic, combinat cu un supliment alimentar, lupta eficient impotriva durerilor menstruale. De ce? Pentru ca acidul gama linoleic este un antiinflamator natural.
Cum trebuie sa folosesti uleiurile esentiale pentru a calma durerea? Amesteca 10 picaturi de ulei esential (ciubotica cucului, salvie, maghiran sau melisa) cu o cantitate dubla de ulei de masline, pentru ca uleiul foarte concentrat sa nu iti irite pielea, apoi maseaza cu acest amestec toata zona osului sacral si zona pelvina.
5. Cataplasme caldeBunica mea foloseste un remediu impotriva durerilor ce functioneaza de zeci de ani: cataplasmele calde. Cataplasmele calde constau in aplicarea de caldura asociata cu alte plante si uleiuri medicament: ulei de maghiran, ulei de salvie, ulei de melisa sau foi de varza. Inmoaie comprese in apa calda, incalzeste cateva picaturi de ulei esential amestecat cu masline sau cateva foi de varza, apoi pune-le pe partea inferioara a abdomenului. Vei simti in scurt timp cum durerile sunt tot mai putin intense. Poti folosi si remediul rapid al sticlei umplute cu apa fierbinte. |
![]() |
6. Magneziul
Suplimentele cu magneziu par sa amelioreze simptomele SPM (Sindrom premenstrual ) si durerile din timpul menstruatiei. De asemenea, magneziul imbunatateste starea de spirit si reduce fluxul abundent al menstruatiei.
Majoritatea femeilor care sufera de SPM descopera, in urma analizelor, de sange ca au foarte putin magneziu in organism. Medicii iti recomanda sa iei un supliment alimentar pe baza de magneziu, o tableta de 3 ori pe zi. In scurt timp vei observa ca durerile menstruale s-au redus, iar tu esti mai mult cu zambetul pe buze.
Sursele naturale de magneziu sunt: cerealele integrale, nucile, alunele, migdalele, smochinele, merele , laptele, ouale, ciocolata, etc.
7. Vitamina D
Un studiu recent al specialistilor in medicina interna din America a descoperit ca riscul de a suferi de SPM este cu 50% mai mic daca iei un supliment cu vitamina D si calciu. Astfel, nu te vei scuti doar de niste dureri care efectiv te blocheaza, ci vei preveni cancerul osos si osteoporoza.
Sursele naturale de vitamina D sunt: produsele lactate, galbenusul de ou, tonul, sardinele, somonul, etc.
8. Vitamina B6De mult timp specialistii incearca sa atraga atentia asupra vitaminei B6 si a suplimentelor alimentare care o contin in cantitate mai mare. Principalul motiv este acela ca organismul are nevoie de vitamina B6 pentru a transforma triptofanul in serotonina. Doar stii ca serotonina este hormonul fericirii! Medicii considera ca, macar o tableta pe zi cu vitamina B6 poate ajuta la ameliorarea depresiei premenstruale si a simptomelor menstruale. Sursa naturala de triptofan, adica aminoacidul din care organismul prepara serotonina, este broccoli! Sursele naturale de vitamina B6 sunt: taratele de grau, soia, varza, ouale, alunele, nucile, patrunjelul, iaurtul, tonul, etc. |
![]() |
9. Calciul
1 gram de calciu in fiecare zi te va ajuta cu siguranta sa te simti mai puternica, sa reduci durerile menstruale si, in plus, sa previi osteoporoza!
Daca vrei sa maresti doza de calciu, atunci ciuleste urechea la toate reclamele cu lactate, care iti vorbesc despre cat de bine este sa consumi produse pe baza de lapte. Dar daca vrei sa auzi si altceva, afla ca poti lua calciu si din alte surse naturale la indemana: legume verzi proaspete, sardine, seminte de susan, seminte de dovleac. Poti incerca si suplimentele alimentare, insa doar acelea care prespun o combinatie calciu-magneziu-zinc.
10. Taurina
Contrar informatiilor gresite pe care unii dintre noi se poate sa le fi primit in urma consumului unei bauturi energizante, afla ca taurina este in primul rand un aminoacid si un diuretic natural care reduce balonarea.
Atunci cand esti balonata, cand ai nevoie de putere sau de mai multa bunadispozitie, cauta la farmacie suplimentele cu taurina, poate chiar in combinatie cu vitamina B6.
11. Evitarea alimentatiei nesanatoase
Specialistii au ajuns la concluzia ferma ca simptomele menstruatiei sunt direct influentate de alimentatie.
Ce alimente intensifica durerile menstruale? In primul rand, cafeaua si alcoolul, iar zaharul este aproape la fel de vinovat pentru acutizarea durerii. De vina pentru durerile menstruale pot fi si lactatele sau sarea. Ce alimente calmeaza durerile menstruale? In primul rand, fructele si legumele proaspete, mai ales salata, patrunjelul si mararul. In ajutor iti vin si cerealele integrale, nucile, semintele si pestele. Nu uita! In perioadele sensibile pentru organismul tau, incearca sa te menajezi! Evita oboseala, aglomeratia, statul pentru mult timp in picioare si mersul pe tocuri. |
![]() |
Te confrunti si tu cu durerile menstruale? Cum scapi de ele? Cititoarele Diva Hair asteapta si remediul tau!
Articole care te-ar putea interesa: Durerile de spate - afectiuni ascunse, cauze si tratament Oboseala cronica - cauze, simptome si tratament Alimentele care te feresc de boli! Subiecte de pe forum: Ce facem cu durerile de spate? Sindromul Oboselii Cronice Menstruatia |


