Alegeri sănătoase pentru a aduce mai mult echilibru în viața ta

Alegeri sănătoase pentru a aduce mai mult echilibru în viața ta

Redactor Divahair.ro

Echilibrul este ceea ce căutăm multe dintre noi. Știm că nu este suficient să fim împlinite pe plan profesional, de exemplu, dacă în viața de cuplu suntem nefericite. Degeaba avem toți banii din lume, dacă sănătatea ne este afectată. Fiecare domeniu este important în egală măsură. Însă, cum găsim echilibrul necesar dintre ele? Iată, în continuare, câteva răspunsuri:

Fă-ți timp pentru tine și acordă atenție sănătății

Starea de sănătate este temelia pe care putem sau nu să construim lucruri noi în continuare. Atunci când avem grijă de corpul nostru, automat se schimbă atât starea mentală, dar și cea emoțională. Astfel putem găsi un echilibru între corp - minte - emoții. Tocmai din acest motiv se pune mult accent pe adoptarea unui stil de viață în care primează obiceiurile bune. O nutriţie adecvată, exerciţiile fizice regulate, odihna suficietă, o atitudine mentală bună sunt câteva dintre alegerile pe care le putem face zi de zi.

femeie zambitoare cu floare la ochi

Însă, stilul de viață sănătos nu este singurul mod prin care poți îmbunătăți calitatea vieții. Grija față de sănătatea ta înseamnă și vizite regulate la medic. Există o serie de analize medicale importante pentru orice femeie, indiferent de vârstă. Respectarea lor te ajută să fii mai relaxată (știi că totul este în ordine) sau îți dă posibilitatea să faci tratamentele necesare din timp, fără să intervină alte complicații. Pe lângă analizele de sânge, testul Babeş-

Papanicolau, ecografia transvaginală, recomandate anual, orice femeie peste 40 de ani este bine să facă și o mamografie digitala. Cele mai multe tipuri de cancer mamar pot fi tratate cu succes atunci când sunt depistate în faza incipientă. Pentru programare alege clinicile care dispun de un mamograf digital și de o echipă de medici dedicați, cu supraspecializare în depistarea și tratarea cancerului de sân, dar și de un laborator unde poți face analizele și investigațiile necesare. Detalii aici!

Prioritizează

Unul dintre motivele pentru care nu ne găsim întotdeauna echilibrul este că avem de jonglat cu prea multe obiective și activități. Cerințele de la muncă, nevoile relațiilor, viața socială, hobby-urile, familia pot fi greu de mulțumit în același timp și în aceeași măsură, motiv pentru care este bine să prioritizezi. Fă-ți o listă cu lucrurile importante pentru tine și concentrează-ți atenția în direcția lor. De asemenea, învață să spui nu lucrurilor care îți consumă timp și energie fără rezultat. În felul acesta vei putea spune da experiențelor care te împlinesc.

Organizează

Pe lângă prioritizare, un rol important în găsirea echilibrului îl joacă disciplina. Este una dintre cheile care ne ajută să găsim timp pentru toate și să respectăm stilul de viață pe care ni-l dorim sau spre care tindem. De aceea, odată ce ai început să prioritizezi lucrurile, următorul pas este să îți organizezi programul în funcție de ele. Pentru asta poți aplica un exercițiu simplu. Începe ziua făcând o listă cu trei lucruri importante pe care vrei să le realizezi până la finalul ei. Notează-le pe cele mai importante și bifează-le pe parcurs ce le îndeplinești. În felul acesta îți vei organiza timpul mult mai bine.

Măsoară-ți realizările

Dacă ziua o începi cu o listă cu ce ai de făcut, o poți încheia cu o listă cu ce realizări ai avut. În fiecare seară, scrie pe hârtie trei lucruri care au decurs bine pentru tine în acea zi, indiferent de cât de minore par. Le poți nota sub forma unui jurnal, scriind în câteva fraze modul în care te simți, motivele pentru care ești recunoscătoare sau ce îți dorești să îmbunătățești în perioada următoare. De multe ori suntem atât de concentrate pe ceea ce avem de făcut, încât uităm să ne bucurăm de rezultate și de proces în sine. Monitorizarea reușitelor și a eforturilor noastre ne poate îmbunătăţi starea de spirit și ne poate ajuta să conștientizăm că noi suntem la cârma „vasului” pe care îl conducem.

Așa cum știm, echilibrul joacă un rol important în calitatea vieții noastre. De asemenea, el se construiește și se menține prin ceea ce facem zilnic. Alegerile făcute zi de zi sunt cheia bunăstării de mâine.

Sursa foto: Shutterstock

Articolul urmator
Ce spune doctorul Virgiliu Stroescu despre un stil de viață sănătos. „Cine mănâncă dimineața slăbește."
Ce spune doctorul Virgiliu Stroescu despre un stil de viață sănătos. „Cine mănâncă dimineața slăbește."
Ce trebuie sa schimbi la stilul tau de viata?
Incepe quiz
Ce trebuie sa schimbi la stilul tau de viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.