Există alergia la apă! O femeie mărturisește cum este viața ei cu acestă afecțiune

Există alergia la apă! O femeie mărturisește cum este viața ei cu acestă afecțiune

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Urticaria acvagenică este o formă rară de urticarie ce provoacă apariția unei erupții pe piele, după ce bolnavul ia contact cu orice formă de substanță lichidă. Există mai puțin de 100 de cazuri în întreaga lume de persoane care suferă de această afecțiune extrem de rară.

Niah Selway, o femeie în vârstă de 23 de ani din Hastings, Marea Britanie, este una dintre acești pacienți. Tânăra nu poate duce o viață obișnuită din cauza acestei afecțiuni și este nevoită să își petreacă majoritatea timpului în casă, fiindu-i imposibil să desfășoare activități pe care alți oameni le consideră normale. 

niah selway, femeia cu alergie la apa

Sursa foto: Instagram

Alergie la transpirație, urină și lacrimi

Urticaria severă se declanșează atunci când Niah ia contact cu picături de transpirație, cu urină sau chiar cu lacrimile sale. Erupția cutanată este foarte dureroasă și aproape imposibil de suportat. Tânăra poate consuma lichide, fără ca organele sale să fie efectate. Durerile apar când apa îi atinge pielea.

"Alergia îmi controlează viața. Nu pot trăi ca un om normal. Ploaia reprezintă o problemă uriașă pentru mine, mai ales că locuiesc în Marea Britanie, unde plouă foarte mult. Oamenii presupun că eu abia aștept să se termine sezonul rece pentru ca vremea să fie ceva mai prietenoasă, însă din cauza căldurii transpir, iar transpirația îmi provoacă o reacție alergică severă. Nu pot să trăiesc normal. Nu există o perioadă mai bună sau mai rea, este insuportabil pe tot parcursul anului", a povestit Niah Selway, conform Tyla.com.

pielea lui niah selway, femeia cu alergie la apa, dupa ce ia contact cu apa

Sursa foto: Imgur

Tânăra nu poate pleca în vacanță și nici măcar nu se poate bucura de o plimbare prin parc. Ea a explicat că nu poate petrece timpul la soare și este mereu îngrijorată că cineva o va stropi accidental cu apă sau alt lichid. Niah Selway are o relație cu Mark de aproximativ cinci ani și, deși afecțiunea sa le afectează viața de cuplu, Mark este cel mai mare sprijin al său. 

"Sunt norocoasă că îl am alături de mine. Nu știu cum aș putea să o iau de la zero cu altcineva și să îi explic modul meu de viață. Mark are mereu grijă de mine și mă susține. Este un preț mare pe care trebuie să îl plătesc. Eu nu ies în oraș sau la petreceri, nu vreau să intru în contact cu nimic ce mi-ar putea provoca urticaria. Prietenii mei au înțeles acest lucru și vin ei să mă viziteze acasă. Este mai ușor pentru mine", a mai spus tânăra.

niah selway, femeia cu alergie la apa si iubitul ei, mark

Sursa foto: Imgur

Cum face baie sau duș

Urticarea începe inițial ca o senzație de furnicături sub piele, apoi în cinci minute se transformă într-o mâncărime și, în cele din urmă, într-o erupție dureroasă. Niah descrie sentimentul ca și cum pielea sa ar arde din interior. Reacția alergică la apă durează între una și patru ore și nu are legătură cu timpul în care Niah a luat contact cu apa. 

"Aș putea să mă stropesc cu un strop minuscul și să am urticarie timp de patru ore. Nu pot face multe lucruri pentru a ameliora acea senzație. Trebuie doar să mă întind pe pat și să aștept să treacă. Mă străduiesc foarte mult să nu mă scarpin pentru că nu vreau să-mi lezez și mai mult pielea", a mai spus Niah Selway.

niah selway, femeia cu alergie la apa, in timp ce face baie in cada

Sursa foto: Imgur

În ceea ce privește dușul sau baia în cadă, Niah încearcă să facă doar o dată pe săptămână. Ea a descoperit recent un gel de curățare care nu necesită clătire, folosit de astronauții NASA în spațiu. Acesta o ajută să își îngrijească pielea fără să intre în contact cu apa.

Citește și: Alergia la metale: cum se manifestă și ce trebuie să faci

Tânăra a fost consultată de mai mulți medici, însă niciunul nu a reușit să găsească un tratament. Din fericire, Niah Selway a găsit o clinică în Germania specializată pe aceste tipuri de afecțiuni ale pielii, însă mai întâi trebuie să strângă banii necesari pentru toate procedurile. Programarea inițială costă 800 de lire, dar Niah Selway este încrezătoare că va găsi oameni care vor dori să doneze pentru a o ajuta să ducă, în sfârșit, o viață normală. 

Surse articol: Tyla / Mirror.co.uk / Storytrender

Surse foto: Imgur

Articolul urmator
Apa cu electroliți: ce beneficii are și cum o faci acasă?
Apa cu electroliți: ce beneficii are și cum o faci acasă?
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.