Alexandru Rafila ne dă o veste îngrijorătoare: a găsit vinovații cresterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus din România

Alexandru Rafila ne dă o veste îngrijorătoare: a găsit vinovații cresterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus din România

Cristina Gherghina

Așa cum era de așteptat, cazurile de înfectări cu noul coronavirus a crescut în urma relaxării restricțiilor date de autorități. Însă lucrurile nu stau deloc roz, având în vedere că ieri, 17 iunie, s-au înregistrat 345 de noi cazuri. Alexandru Rafila a declarat că nu doar relaxarea restricțiilor a dus la creșterea alarmantă a cazurilor, ci și relaxarea oamenilor, referindu-se la faptul că cetățenii nu mai respectă regulile de igienă așa cum o făceau în timpul stării de urgență.

alexandru rafila

Sursă foto: Imgur

Părerea reprezentantului României la OMS este că oamenii s-au relaxat mult prea mult, însă acesta susține că este extrem de important să continuăm să respectăm măsurile de igienă și de distanțare pentru ca lucrurile să poată fi ținute sub control. 

„Ajungem să avem o regularitate de a unui număr apropiat de 300 de cazuri zilnic și ce este la fel de important e că procentul acestor cazuri noi din totalul de teste este în jur de 3%, ceea ce înseamnă o creștere substanțială față de acum 3 săptămâni.

Concluzia pe care ar trebui să o tragem este că trebuie să avem grijă cum ne comportăm fiecare dintre noi, igiena este obligatorie când ajungem în locuință, în plus, în spații publice, la locul de muncă să încercam să limităm posibilitatea de transmitere a infecției. [...]

Sigur, impactul măsurilor de relaxare există, nu putem să îl considerăm neglijabil, dar mai degrabă relaxarea noastră ca indivizi este responsabilă de creșterea numărului de cazuri, pentru că dacă avem grijă acolo unde mergem, în spațiile publice, la mall, la sala de fitness, dacă avem grijă să respectăm lucruri simple atunci problema de sănătate publică ar fi sub control”, a spus Rafila la Digi24.

Totodată, creșterea numărului de cazuri din ultimele zile nu a fost cauzată de ultimele măsuri de relaxare luate de autorități, susține Rafila. 

„Situația de acum a fost influențată după data de 1 iunie, pentru că trebuie să calculăm minim 7-10 zile de la introducerea unor măsuri de relaxare și impactul evoluției infecției”, a adăuga Rafila. 

Pentru mai multe informații privind situația din România accesează site-ul datelazi.ro.

Surse foto: Imgur

Articolul urmator
Știința confirmă: oamenii mici de înălțime ar putea trăi mai mult
Știința confirmă: oamenii mici de înălțime ar putea trăi mai mult
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.