Nu Skin

Alimente care trebuie consumate pe stomacul gol

Joi, 20.07.2017
de Mihaela Onofrei

Tu ce mănânci dimineața, când te trezești? Adesea, oamenii nu aleg corect alimentele pe care să le consume la micul dejun și astfel pierd beneficiile mâncatului pe stomacul gol. Lipsa de timp ne determină de multe ori să ne mulțumim cu un covrig sau cu alte produse de patiserie, care nu sunt deloc indicate la primele ore ale zilei.

Acest obicei trebuie neapărat schimbat, deoarece consumarea alimentelor potrivite pe stomacul gol îți va oferi energia de care ai nevoie, dar și mineralele și vitaminele necesare unui organism sănătos. Dacă nu știi ce anume să consumi dimineața, chiar și atunci când ești pe fugă, verifică lista de mai jos.

bol cu cirese

Alimentele care trebuie consumate pe stomacul gol

Ouă

Omleta de dimineață este sfântă! Ouăle sunt o sursă importantă de proteine sănătoase și le poți mânca sub orice formă dorești. Dacă le preferi ochiuri, ai grijă la cantitatea de ulei pe care o folosești, dar și la tipul acestuia.

Afine

Afinele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe din lume. Acestea ajută memoria și îmbunătățesc circulația sângelui. De asemenea, afinele scad presiunea sângelui. Poți consuma afine la micul dejun fie într-o salată de fructe, fie cu iaurt sau cereale.

Nuci

Nucile sunt bogate în seleniu, mineral ce ajută la diminuarea efectelor date de acidul din stomac, dar și la echilibrarea pH-ului. Astfel, șansele să suferi de ulcer scad considerabil. Este recomandat să mănânci cel puțin 5 nuci pe zi, amestecate cu cereale sau goale.

Ovăz

Ovăzul, fie că este vorba de făină sau de fulgi, îți oferă fibrele necesare unei digestii sănătoase, reduce nivelul de colesterol din sânge și îți oferă o senzație de sațietate pentru mult timp. De asemenea, acesta îți protejează și stomacul de acidul clorhidric folosit în digerarea alimentelor.

cereale intregi

Papaya

Fructul de papaya conține o enzimă numită papaină, care îmbunătățește digestia și reduce riscul de a suferi de cancer de colon. De asemenea, papaya este bogată în vitaminele E și C, substanțe ce te protejează de radicalii liberi. Este bine să mănânci papaya de cel puțin trei ori pe săptămână la micul dejun.

Făină de hrișcă

Consumând hrișcă pe stomacul gol, vei aduce foarte multe beneficii organismului, deoarece este bogată în proteine, fier și vitamine. Poți adăuga hrișca în smoothie-uri, clătite sau o poți consuma în combinație cu alte cereale.

Germeni de cereale

Doar două lingurițe consumate zilnic contribuie la îmbunătățirea sistemului digestiv. De asemenea, aceste două lingurițe de germeni îți mai oferă 15% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina E și 10% din cantitatea zilnică recomandată de acid folic. Germenii de cereale sunt o alternativă sănătoasă a cerealelor din magazine, care conțin de cele mai multe ori zahăr și conservanți.

Fructe

Micul dejun este cel mai bun moment pentru a te bucura de beneficiile fructelor. Pe stomacul gol, fructele sunt digerate rapid, iar substanțele hrănitoare sunt absorbite în totalitate.

În filmulețul de mai jos vei afla care sunt celelalte alimente pe care ar trebui să le consumi pe stomacul gol, dar și ce mâncăruri nu ar trebui să consumi la micul dejun.

Deoarece micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, consumarea alimentelor potrivite este esențială pentru asigurarea unui nivel optim de energie pe durata întregii zile, dar și pentru menținerea stării de sănătate.

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!