Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Când bărbatul tace...

Otilia Geavlete

Multe femei se plâng că iubiții sau soții lor sunt mult mai tăcuți decât la primele lor întâlniri. Se spune că „tăcerea este de aur”, dar nu totdeauna este adevărat.

Tăcerea în cuplu înseamnă adesea izolare, singurătate și suferință. Lipsa de comunicare între parteneri este una dintre principalele cauze care duc la despărțire.

barbat tace

Atunci când bărbatul din viața ta se arată din ce în ce mai tăcut și mai îndepărtat, s-ar putea ca principala problemă să nu fie faptul că el s-a schimbat. Chiar dacă nu îți dai seama, este posibil ca tu să fii motivul pentru care iubitul tău a încetat să-ți vorbească așa cum o făcea odinioară.

De ce tace un bărbat în relație

1. Nu este interesat de subiectul pe care îl impui tu

Mulți bărbați mărturisesc că unele subiecte abordate de femei îi plictisesc sau nu-i interesează deloc. Ei ascultă cu stoicism ce spui, dar nu te aștepta să răspundă. Este posibil ca gândurile lor să zboare în altă parte, când tu perorezi întruna despre ceva ce te interesează doar pe tine.

„Uneori nu vorbesc pentru că pur și simplu nu mă privește ce îmi spune soția mea. Vorbește 10 minute cu mama ei la telefon și petrece alte 20 de minute povestindu-mi ce a vorbit. Nu are nimic de-a face cu mine”, povestește un tânăr.

Chiar dacă este un adevăr brutal, nu îl putem nega: uneori, partenerul tău nu dă doi bani pe temele tale de discuție. Nu îl afectează în niciun fel și nu au nicio legătură cu relația voastră. De aceea, pur și simplu le ignoră.

Poate că ți-ar da mai multă atenție dacă nu te-ai pierde în detalii. Pune mai bine punctul pe „i” și treci direct la esența conversației, pentru că este o mare deosebire între bărbați și femei în ceea ce privește comunicarea și de aici pot apărea multe nepotriviri și neînțelegeri.

2. Vrea să evite o ceartă

„Am multe de spus, dar mă abțin să o fac, pentru că știu din experiență că dacă răspund Da, draga mea!, pot să evit o ceartă. Nu îi place să am o părere diferită de a ei.”

Uneori, tăcerea unui bărbat este o dovadă de înțelepciune. Mulți bărbați își țin gura ca să mențină armonia în casă. Preferă să fie luați la rost că nu vorbesc, decât să înceapă o interminabilă ceartă din cauza divergențelor de opinie.

barbat tace

Încearcă să observi cum răspunzi atunci când iubitul tău are altă părere decât a ta. Încerci să-l convingi că este cum spui tu? Vorbești întruna până se dă bătut și zice ca tine? Începi o ceartă?

Dacă privești orice conversație ca o luptă în care cineva câștigă și cineva pierde, nu te mira că partenerul alege tăcerea ca pe o metodă de protecție. Învață să respecți opinia sa, să asculți cu atenție, să fii mai tolerantă și să nu-l mai presezi. Probabil că va reîncepe să-ți vorbească mai des.

3. Urăște vorbăria goală

Trebuie să recunoaștem că noi, femeile, facem o artă din a vorbi despre orice, din a observa toate detaliile nesemnificative și a despica firul în patru pe subiecte care ar putea fi epuizate în câteva minute.

Ei bine, stilul de a vorbi al unui bărbat poate să difere total de al unei femei.

„Cum să am o conversație cu cineva care se repetă, vorbește la nesfârșit și nu ajunge niciodată la o concluzie? Trece mereu de la ceva la altceva și, în cele din urmă, nu mai pot urmări firul discuției. Vreu să strig Oprește-te!, dar continui să ascult în tăcere, așteptând ca plictisitoarea poveste să ia sfârșit.” Cam așa sună mărturia unui bărbat obligat să asculte o interminabilă istorie a iubitei sale.

Ea poate spune: „Azi, la magazin, un client a fost foarte bădăran”, iar bărbatul se așteaptă să audă ce s-a întâmplat. Dar, în loc de asta, este nevoit să asculte tot ce a făcut partenera lui până când a ajuns la magazin, de ce s-a dus acolo, cu cine s-a întâlnit, ce voia să-și cumpere și de ce era grăbită.

Astfel de conversații tangențiale sunt foarte obositoare pentru bărbați, care sfârșesc prin a-și pierde răbdarea și a se cufunda în gândurile lor. Vorbitorii tangențiali nu țin cont de așteptările celorlalți, pentru că se concentrează doar pe propria persoană și, de cele mai multe ori, nu știu să asculte. Dacă vrei să fii un bun vorbitor, treci direct la subiect și apoi concentrează-te și pe ce are celălalt de spus.

4. Este mereu întrerupt

„Partenera mea mă întrerupe mereu. Nu vorbesc pentru că nu mă lasă să termin nicio frază. Mereu presupune că știe deja ce vreau să spun. O las pe ea să vorbească, pentru că oricum nu mă ascultă.” Cam așa sună declarațiile multor bărbați.

Cu cât un cuplu este de mai multă vreme împreună, cu atât ambii parteneri cad victime ale obiceiului de a citi mintea. Acest defect de a vorbi în locul partenerului tău blochează conversația și afectează dragostea și romantismul.

Chiar dacă talentul tău de citire a minții îți permite să prezici corect comentariile lui în 70% din cazuri, vei greși uneori și nu vei auzi niciodată ideile pe care voia să ți le spună.

Aceasta este o pierdere reală în relație. Deja nu mai este vorba despre o conversație, ci despre un simplu monolog al cuiva care monopolizează întregul spațiu de exprimare. O conversație necesită interesul și implicarea ambelor persoane.

Întreruperea partenerului tău este un obicei nepoliticos și lipsit de respect. Atunci când vorbești cu el, fii atentă la deturnările tale verbale și ține-ți în mod conștient gura dacă partenerul tău vrea să-și spună opinia.

Încearcă să faci un experiment: lasă-ți iubitul să vorbească mai mult decât tine. Vei constata că ceea ce vrea să-ți spună este adesea nou, surprinzător și chiar fascinant, dacă îi acorzi această șansă. În plus, vei obține ceea ce îți dorești cel mai mult de la el: să iasă din tăcerea sa.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!