Care este punctul fericirii din organism și cum îl poți activa

Care este punctul fericirii din organism și cum îl poți activa

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Cum ar fi dacă, prin simpla atingere a unui punct al corpului nostru, am scăpa de necazuri? Cum ar fi dacă, apăsând un ,„buton”, am începe să ne simțim mai bine, mai fericiți și mai binedispuși? Se pare că acest lucru chiar este posibil, conform științei. Corpul nostru are un astfel de punct care ne face mai fericiți. Dacă îl atingem, ne vom simți mai bine într-o secundă.

Acest organ special este numit „punctul fericirii”, iar în termeni științifici este cunoscut sub denumirea de timus. Timusul este localizat pe piept, fiind cel mai jos punct al bazei gâtului. Acest organ este mai dezvoltat la copii și la bebeluși, devenind mai mic pe măsură ce îmbătrânim.

Cum găsești acest punct și cum îl activezi?

Așa cum vei vedea și în fotografie, acesta se află acolo unde începe adâncitura decolteului. Pentru a-l activa, trebuie să masezi acea zonă folosind două degete. Se pare că această stimulare activează glanda fericirii și astfel te vei simți instantaneu mai bine. Chiar și simpla atingere a acestei zone este suficientă, deoarece glanda este foarte sensibilă.

Se pare că timusul păstrează energia organismului tău. Atunci când ai probleme cu energia, această glandă te poate ajuta. Ea este o punte între corp și creier. Atunci când ești stresat, glanda devine mai mică, fapt ce îți scade nivelul de energie. Dacă ești supărat sau sub presiune, masează sau atinge această zonă preț de 20 de minute, timp în care trebuie să inspiri adânc.

Vei ști că timusul este activat atunci când vei simți niște furnicături în corpul tău. Este indicat să faci acest exercițiu zilnic, deoarece ești supus în fiecare zi factorilor care îți afectează starea de bine. Făcând acest lucru des, vei observa o îmbunătățire a stării de spirit și a nivelului de energie.

Timusul este o parte importantă a sistemului nostru imunitar, dar este și prima glandă din corp care îmbătrânește și care începe să dispară. Deoarece este atât de importantă pentru rezistența corpului nostru, precum și a fericirii noastre, s-au încercat de-a lungul timpului mai multe căi pentru a păstra activ acest punct al fericirii. Ultimele cercetări științifice au dus la descoperirea de noi căi pentru a recupera această glandă cu ajutorul celulelor stem. Se pare că fericirea nu va mai cunoaște o vârstă de acum înainte și vom putea fi fericiți până la adânci bătrâneți!

Articolul urmator
Pâine hipoglucidică: ce să alegi și cum o poți prepara acasă
Pâine hipoglucidică: ce să alegi și cum o poți prepara acasă
Ce sta in calea fericirii tale?
Incepe quiz
Ce sta in calea fericirii tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (58)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.