Ce afecțiuni poate ascunde o banală durere în cot

Ce afecțiuni poate ascunde o banală durere în cot

Viorica Ghinea, redactor

Cu siguranţă îţi este cunoscută expresia „mă doare în cot”, folosită cu înţelesul „nu îmi pasă, nu mă priveşte, nu mă afectează”. Lăsând la o parte impresia pe care o provoacă această expresie, nu trebuie să neglijezi durerea în cot.

Iată ce probleme de sănătate poate să ascundă o banală durere în cot!

Cauzele durerii în cot nu sunt de neglijat

Deşi durerile în cot sunt provocate deseori de mişcările repetitive (sport, hobby, job), acestea pot să aibă la bază şi alţi factori, unii îngrijorători, care ar trebui să îţi dea de gândit.

Afecţiuni care pot să provoace o durere în cot:

- bursita: inflamaţia bursei – un sac plin cu lichid, situat între părţile mobile ale articulaţiilor, dar şi la nivelul tendoanelor, ligamentelor şi muşchilor.

- tendinita: inflamaţia tendonului de la nivelul cotului. Se manifestă prin rupturile parţiale ale unor fibre de colagen.

- cot dislocat: oasele sunt forţate în urma unui impact puternic să se deplaseze din poziţia normală.

- epicondilita laterală: afecţiunea mai este denumită şi cotul jucătorului de tenis, însă nu este întâlnită doar la jucătorii acestui sport. Este o inflamaţie a tendoanelor şi este cauzată de suprasolicitare.

- osteoartrita: este una dintre cele mai comune afecţiune reumatice. Apare atunci când cartilajul articular se degradează cu timpul, iar oasele încep să se frece între ele provocând durere.

- artrita reumatoidă: este o boală inflamatorie cronică ce afectează articulaţiile de la nivelul mâinilor şi picioarelor. Având în vedere că este o boală autoimună, înseamnă că sistemul imunitar atacă ţesuturile corpului.

- cancer la cot: tumoare osoasă rar întâlnită.

Nu neglija durerea în cot, cu atât mai mult dacă nu găseşti nicio explicaţie satisfăcătoare la capitolul cauză. Dacă disconfortul persistă, mergi la un consult de specialitate!

Articolul urmator
Ai un ganglion umflat la gat? Cum trebuie să procedezi?
Ai un ganglion umflat la gat? Cum trebuie să procedezi?
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?
Incepe quiz
Ce tip de durere ascunde subconștientul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.