Ce înseamnă când tresari în somn? Află dacă ai de ce să te îngrijorezi!

Ce înseamnă când tresari în somn? Află dacă ai de ce să te îngrijorezi!

Viorica Ghinea, redactor

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să cazi într-un somn dulce, apoi să te trezești brusc pentru că simțeai că ai alunecat ori că te-a lovit ceva. Dacă ți s-a părut ciudat ori te-a speriat acest femomen, citește ce înseamnă când tresari în somn. Află dacă ai vreun motiv de îngrijorare în acest sens!

Ce înseamnă când tresari în somn

Dacă te trezești deseori speriată, este normal să te întrebi ce înseamnă când tresari în somn. Nici nu pătrunzi bine pe tărâmul viselor, că imediat te simți zdruncinată de o forță mai presus de tine. Cercetătorii au descoperit care este cauza acestui fenomen ciudat denumit în termeni de specialitate `spasm hipnagogic”.

femeie care nu poate adormi

Deși fiecare persoană experimentează alte senzații pe parcursul trezirii bruște, explicația este aceeași. Se pare că spasmul hipnagogic apare apare atunci când o persoană consumă cafea în exces ori când fumează prea mult, în special cu câteva ore înainte de culcare. De asemenea, există anumite medicamente care pot să creeze această stare neplăcută. Prin urmare, este indicat să citești cu atenție prospectul acestora.

Specialiștii au observat că această senzație mai apare și la persoanele care adorm prea repede ori la cele care sunt foarte obosite. Tresăririle nocturne apar și în cazul oamenilor care suferă de tulburări de somn, al celor dominați de anxietate ori al celor care trec printr-o perioadă stresantă și deprimantă. Studiile au scos în evidență faptul că creierul interpretează în mod eronat semnalele secundare ale relaxării musculare, dar încă nu a fost găsită o explicație clară în acest sens.

De obicei, spasmul hipnagogic nu reprezintă un motiv de îngrijorare, o amenințare la sănătatea ta, dar este un indiciu că trebuie să schimbi ceva în stilul tău de viață. Încearcă să renunți la viciile pe care le ai, pune accent pe mișcare fizică și practică tehnici de meditație. De asemenea, ar trebui să ai grijă și la alte obiceiuri care îți pot afecta somnul, cum ar fi mâncatul în exces și statul la televizor ori la calculator înainte de culcare.

Acum, că ai aflat ce înseamnă când tresari în somn, încearcă să îndepărtezi factorii stresanți ori excitanți din viața ta. Nu numai că vei reuși să ai un somn de calitate, dar vei duce și o viață mai echilibrată.

Articolul urmator
Ce se întâmplă dacă mănânci ciocolată seara?
Ce se întâmplă dacă mănânci ciocolată seara?
În ce zodie se află viitorul tău soț? Fă quiz-ul și vezi dacă am ghicit
Incepe quiz
În ce zodie se află viitorul tău soț? Fă quiz-ul și vezi dacă am ghicit

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (21)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.