Ce presupune operaţia de micşorare a stomacului

Ce presupune operaţia de micşorare a stomacului

Silvia Ganea

Din ce în ce mai multe persoane apelează în prezent la operaţia de micşoare de stomacului, deşi costurile nu sunt tocmai accesibile. Cu toate acestea, dacă te gândeşti să apelezi la o astfel de intervenţie, ne-am gândit să-ţi facem un rezumat a tot ceea ce presupune operaţia de micşorare a stomacului.

De regulă, persoanele care apelează la aceste operaţii sunt cele care au kilograme de ordinul sutelor şi cărora le-ar fi foarte greu să slăbească prin alte metode. Vorbim, aşadar, despre persoanele care suferă de obezitate şi a căror viaţă ar fi cu mult mai uşoară dacă ar apela la o astfel de intervenţie.

Descoperă ce presupune o operaţie de micşorare a stomacului

Rolul operaţiei este, evident, acela de a pierde în greutate, lucru posibil doar prin micşorarea stomacului, eliminându-se, practic, cu până la 80% din mărimea acestuia. Postoperator, acest lucru presupune scăderea apetitului, senzaţia de foame fiind considerabil diminuată, lucru care duce iminent şi la reducerea cantităţii de mâncare ce urmează a fi îngurgitată.

Avantajele operaţiei de micşorare a stomacului

  • recuperarea este rapidă, iar spitalizarea nu depăşeşte două zile;
  • intervenţia este realizată cu ajutorul laserului, aşadar nu rămân cicatrici;
  • întreaga operaţie nu durează mai mult de 60 de minute;
  • pierderea în greutate este garantată în proporţie de 100%.

Riscurile operației de micșorare a stomacului

Această operaţie nu este dificilă şi nu pune în pericol viaţa cuiva, însă, la fel ca în cazul oricărei alte intervenţii chirurgicale, există şi riscuri.

Recuperarea este rapidă şi uşoară, iar dieta care trebuie urmată postoperator durează doar trei săptămâni, după această perioadă fiind permis consumul oricăror alimente. Prin urmare, în primele două săptămâni trebuie să consumi doar lichide, iar în cea de-a treia, alimente pasate. Ulterior acestei perioade ai voie să consumi aproape tot ce-ţi doreşti.

Probabil că te întrebi dacă există riscul să iei din nou în greutate. Specialiştii spun că probabilitatea de a ajunge din nou la greutatea de dinaintea operației este mică, însă, într-adevăr, există şi acest risc. Acest lucru poate fi prevenit dacă ai grijă de alimentaţia ta. În  cazul în care revii la aceleaşi obiceiuri alimentare nocive, iminent vor apărea şi kilogramele nedorite. Puţină atenţie la alimentaţie şi includerea activităţii fizice în rutina zilnică vor fi suficiente pentru a nu mai avea probleme cu kilogramele în plus.

De asemenea, e important să ştii că o astfel de operaţie nu este deloc accesibilă, costurile ajungând până la 4000 de euro.

Iată, aşadar, ce presupune o operaţie de micşorare a stomacului şi care sunt lucrurile pe care trebuie să le iei în calcul. Înainte de a lua orice decizie, nu amâna un consult medical de specialitate! 

Articolul urmator
"Prioridating"- ce este și cum trebuie să-l aplici începând de astăzi
"Prioridating"- ce este și cum trebuie să-l aplici începând de astăzi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.