Ce să faci ca să previi bolile de inimă

Ce să faci ca să previi bolile de inimă

Roxana R

Bolile de inimă pot fi prevenite printr-un stil de viață sănătos. Secretul este o dietă echilibrată și multă mișcare, după cum reiese dintr-un studiu asupra unui trib din America de Sud, unde riscul de boli cardiace este extrem de redus.

Ca să înțelegi cât de mult contează stilul de viață pentru prevenirea bolilor de inimă, iată concluzia unui studiu foarte interesant! Cercetătorii de la Universitatea din New Mexico au comparat riscul de boli cardiace al americanilor cu cel la care sunt expuși membrii unui trib indigen din America de Sud.

În cadrul cercetării, au fost comparate două studii. Primul studiu a analizat starea de sănătate a locuitorilor din 85 de sate ale tribului Tsimane, o populație de vânători-culegători din America de Sud. Experții au calculat riscul cardiac la 705 adulți. Concluzia a fost uimitoare: 85% din subiecți nu aveau deloc risc de boli cardiace, iar pentru 13% din locuitori riscul era mic.

alimente sanatoase

În cadrul celui de-al doilea studiu, a fost analizat riscul cardiac la 6.814 americani. Doar 14% nu aveau deloc risc de boli de inimă, în timp ce 50% din aceștia aveau un risc mediu sau chiar mare. În ambele studii au fost luate în calcul tensiunea arterială a subiecților, ritmul cardiac și nivelul de inflamație și au fost realizate tomografii pentru a se observa sănătatea arterelor și riscul de ateroscleroză.

Poți preveni bolile de inimă printr-un stil de viață sănătos

Cum se explică sănătatea uimitoare a sătenilor Tsimane? Analizele lor au arătat că aceștia au colesterolul foarte mic, glicemia echilibrată și tensiune arterială mai redusă. Concluzia cercetătorilor este că secretul stă în stilul de viață foarte diferit.

Tribul Tsimane este format din vânători și culegători, prin urmare oamenii au o viață foarte activă. Ei sunt inactivi doar 10% din timp; în rest, fac multă mișcare. De asemenea, dieta lor este foarte sănătoasă. Sătenii mănâncă alimente bogate în fibre și carbohidrați neprocesați (nuci, orez, porumb), consumă foarte puțină grăsime, iar 15% din dietă este alcătuită din pește și carne. În plus, foarte puțini dintre ei fumau.

Americanii, în schimb, sunt foarte sedentari, fumează mult și consumă multe grăsimi și alimente procesate. De aceea, riscul de ateroscleroză în cazul lor era de 5 ori mai mare, comparativ cu riscul la care sunt expuși membrii tribului Tsimane.

Cercetătorii spun că adoptarea unui stil de viață mult mai activ și a unei diete echilibrate este secretul pentru a preveni bolile de inimă. Iată cum te poți proteja de aceste afecțiuni, prin simpla schimbare a stilului de trai!

Vezi și Boli grave care se ascund în spatele unei răceli

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Inima rănită: ce este și cum te afectează de fapt
Inima rănită: ce este și cum te afectează de fapt
Cine îți va frânge inima?
Incepe quiz
Cine îți va frânge inima?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.