Nu Skin

Ce se întâmplă în organism când coronavirusul pune stăpânire pe corp

Redactor Divahair.ro

Noul coronavirus a cărui răspândire a debutat în China, de la o piață de pește din Wuhan, este un virus din familia SARS-Cov-2 ce provoacă o infecție acută a plămânilor. Însă nu doar aceste organe sunt afectate.
Iată cum lovește coronavirusul în organismul uman!

Conform specialiștilor, coronavirusul se instalează mai întâi în gât, unde poate rămâne câteva zile, de aceea și printre simptome se numără disfagia și disfonia. Apoi ajunge în plămâni, organe pe care le atacă în trei etape, ca mai apoi, dacă organismul are un sistem imunitar prea slăbit sau pacientul se confruntă cu alte probleme de sănătate, COVID-19 ajunge la intestine și ficat, conform bbc.co.uk.

Citește și Un om de știință avertizează: "Până la sfârșitul anului vom rămâne fără părinți și bunici"

Perioada de incubație

Perioada de incubație

Aceasta are loc atunci când virusul se instalează în organism. Virusurile, în general, acționează intrând în celulele corpului, pe care încep să le atace. COVID-19 îți poate invada corpul chiar și când respire, după ce cineva contaminat a tușit, întrucât acesta supraviețuiește în are până la patru ore. Îl mai poți contracta dacă atingi suprafețele contaminate.

Ajunge mai întâi în gât

 Ajunge mai întâi în gât

Coronavirusul se instalează mai întâi în gât, în timpul perioadei de incubație, când bolnavul nu manifestă neapărat simptome. În aceatsă perioadă atacă flora din gît și se instalează, încet-încet în restul tractului respirator, creând ”fabrici” de coronavirus, pe care corpul-gazdă îl poate răspândi.

Cum sunt atacați plămânii

Cum sunt atacați plămânii

Cum spuneam mai devreme, plămânii sunt atacați în trei etape, în cazul în care pacientul suferă o formă severă. Prima etapă are loc în câteva zile de la infectare, când plămânii bolnavului sunt inundați de coronavirus. Cum? Plămânii se apără și produc mucus, ca mai apoi să elimine acei cili, celulele menite să dea mucusul afară din aceste organe. Este momentul în care bolnavul face pneumonie, pentru că noul coronavirus atacă cilii, iar impuritățile din plămâni blochează tractul respirator, acesta fiind al doilea stadiu al bolii. În cea de-a treia etapă, se produce o invazie de celule imunitare ale organismului, la nivelul plămânilor, invazie menită să distrugă virusul. În cazurile fericite, acest răspuns al organismului are efect doar asupra COVID-19, însă există cazuri când sistemul imunitar atacă tot plămânul, ducând la insuficiență respiratorie.
În cazul îmbolnăvirilor ușoare, nu s-a ajuns la astfel de complicații.

Lovește sistemul digestiv

Lovește sistemul digestiv

O dată cu extinderea virusului în lume, pacienții au reclamat și probleme de ordin digestiv, iar oamenii de știință au observant că, în trecut, virusurile SARS și MERS au provocat și diaree la un sfert dintre pacienți. Coronavirusul poate detecta receptoroi compatibili și la nivelul altor organe, cum sunt intestinele, și pot acționa și aici.

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta