Ce trebuie să știți înainte de a folosi un test de sarcină la domiciliu

Ce trebuie să știți înainte de a folosi un test de sarcină la domiciliu

Andreea Constantin

Timp de mulți ani, teste de sarcină la domiciliu au fost prima alegere a celor mai multe femei pentru a confirma suspiciunea că ar putea fi însărcinate. Testele de sarcină la domiciliu sunt kituri ieftine, de unică folosință, disponibile fără prescripție medicală în majoritatea farmaciilor din întreaga lume. Unele supermarketuri le vând, de asemenea, și pot fi achiziționate și online.

Folosirea unor teste de sarcină la domiciliu este o modalitate excelentă de a alege un moment și un loc în care vă simțiți cel mai confortabil, înainte de a obține un rezultat destul de precis cu privire la faptul dacă concepția a fost sau nu un succes.

Ce este un test de sarcină la domiciliu?

Testele de sarcină la domiciliu sunt kituri de testare sensibile, care se efectuează o singură dată și care răspund la prezența unui hormon numit gonadotropină corionică umană - hCG - în urină. Acest hormon este eliberat atunci când ovulul fertilizat se implantează pentru prima dată în uter, de obicei între 8 și 10 zile după ce a avut loc fertilizarea (deși poate fi vorba de 6-12 zile!).

Nivelurile de hCG vor crește rapid în primele câteva zile după implantare și vor atinge un vârf în primele 8-11 săptămâni de sarcină. În decurs de aproximativ două săptămâni, de obicei când trebuie să vă vină ciclul, hormonul poate fi ușor detectat în urină.

Unele teste de sarcină la domiciliu sunt foarte sensibile și pot detecta chiar și niveluri destul de scăzute de hCG în urină, dând un răspuns până la o săptămână după implantare. Testele mai sensibile pot fi mai costisitoare. Testele de sânge comandate de un medic pot detecta prezența hCG mai devreme decât testele de urină.

Sensibilitatea testelor de sarcină la domiciliu este marcată pe cutie. Dacă nu puteți aștepta să aflați dacă sunteți însărcinată, căutați etichete pe care să se menționeze că rezultatele pot fi găsite înainte de lipsa menstruației.

Cum se utilizează un test de sarcină la domiciliu?

Testele de sarcină la domiciliu sunt însoțite de informații detaliate, iar pentru acuratețe, urmați cu atenție instrucțiunile. Testul poate fi făcut în orice moment al zilei, însă testarea primei urini pe care o eliminați dimineața va oferi cel mai precis rezultat.

Rezultatele testului pot fi afectate de medicamentele pentru fertilitate care conțin hormoni hCG și pot fi, de asemenea, afectate dacă ați băut mult lichid cu puțin timp înainte de efectuarea testului - deoarece acest lucru poate dilua urina. Dar este puțin probabil ca alte medicamente să afecteze rezultatele testului.

Testele de sarcină la domiciliu diferă prin modul în care au nevoie să colectați urină.

Pentru unele teste de sarcină la domiciliu, bățul de plastic care conține banda de testare trebuie ținut la câțiva centimetri de dumneavoastră, în timp ce urinați direct pe băț; alte teste furnizează un mic recipient de plastic pentru colectarea urinei, pe care o puneți apoi pe bățul de testare cu ajutorul unui picurător.

Felul în care apar rezultatele testului, va depinde de modul în care producătorul a pregătit kitul. Verificați cu atenție instrucțiunile pentru a vedea la ce să vă așteptați.

În multe teste, răspunsul va apărea sub forma a două linii, paralele sau încrucișate. O linie de rezultat „de control" va apărea ÎNTOTDEAUNA; dar cea de-a doua linie de rezultat va apărea doar ca răspuns la prezența hCG - deci două linii pentru gravidă, o linie dacă nu sunteți însărcinată. Unele teste dezvăluie un semn plus sau minus, sau silabisesc cuvintele „însărcinată" sau „neînsărcinată"; iar unele își schimbă culoarea; rezultatele testului pot fi roșii, roz sau albastre.

Majoritatea testelor vor da un rezultat în cinci minute sau mai puțin. Încercați să găsiți ceva care să vă ocupe în acest timp, deoarece vă va părea o eternitate! Poate fi o așteptare chinuitoare.

Cât de precise sunt testele de sarcină la domiciliu?

Majoritatea testelor de sarcină la domiciliu au o acuratețe de aproximativ 99%, cu condiția ca instrucțiunile să fie urmate întocmai. Dacă aveți un ciclu foarte neregulat, ar putea fi dificil să determinați dacă este momentul potrivit pentru a face testul.

Un rezultat fals negativ se poate întâmpla dacă testul a fost făcut prea devreme și nivelurile de hCG sunt prea scăzute pentru a fi detectate.

Dacă obțineți un rezultat negativ, dar totuși credeți că ați putea fi însărcinată, așteptați trei zile, apoi încercați un alt test.

Rezultatele fals pozitive (când testul spune că sunteți însărcinată, dar nu sunteți) pot apărea dacă ați luat un medicament pentru fertilitate care conține hCG sau dacă există o eroare în test.

Mulți medici folosesc teste de urină care sunt exact la fel ca testele de sarcină la domiciliu pentru a verifica sarcinile. Cu toate acestea, dacă există o oarecare incertitudine cu privire la rezultate, medicul dumneavoastră poate solicita un test de sânge care va testa, de asemenea, nivelul de hCG, dar care este, de obicei, mai sensibil decât un test de urină.

Articolul urmator
Cum să manifești o persoană. Tot ce trebuie să știi pentru a-l atrage pe "acel" cineva în viața ta
Cum să manifești o persoană. Tot ce trebuie să știi pentru a-l atrage pe "acel" cineva în viața ta
Care vor fi ultimele tale cuvinte înainte de moarte?
Incepe quiz
Care vor fi ultimele tale cuvinte înainte de moarte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.