Nu Skin

Cele mai ciudate boli din lume

Redactor Alexa Galgau

Dacă și tu ești o fană a serialului „House M.D.”, înseamnă că știi deja că există unele boli foarte ciudate în lume, dintre care multe par rupte din filme de groază. Din fericire, ele sunt și foarte rare, dar chiar și așa, reprezintă o parte fascinantă și înfricoșătoare a lumii medicale, un teritoriu încă insuficient explorat.

Descoperă cele mai ciudate boli din lume!

Cele mai ciudate boli din lume

7. Sindromul Cotard

Sindromul Cotard este o boală rară în care o persoană crede că îi lipsesc diverse părți ale corpului sau că este decedată. Cei care suferă de această boală mintală nu mănâncă, nu fac baie și își petrec o mare parte din timp în cimitire, din dorința de a fi printre cei asemenea lor. Această boală a fost asociată cu o disfunție a anumitor părți ale creierului, iar rezultatul este o detașare emoțională completă față de propriul corp și o pierdere a identității. Există medicamente pentru tratarea acestei boli ciudate, care afectează un număr foarte mic de oameni.

6. Alergia la rece

Una dintre cele mai rare alergii din lume este cea la vreme rece. Atunci când bolnavii sunt expuși la temperaturi scăzute, în corpul lor apare o reacție histaminică puternică, exact ca în cazul alergiei la alune sau la polen. Alergia la rece se manifestă prin apariția urticariei și umflarea zonei afectate, iar în cazurile grave poate să ducă la umflarea gâtului și a limbii, ceea ce poate fi fatal. Nu se știe exact ce cauzează această boală, dar tratamentul este foarte simplu: administrarea de antihistaminice comune, folosite pentru alte alergii.

5. Boala Lewandowsky-Lutz 

Una dintre cele mai ciudate boli din lume este cea care îi oferă pielii un aspect de scoarță de copac. Excrescențele care apar pe piele sunt, de fapt, veruci și negi al căror aspect este agravat prin expunerea la soare. Deși în primele faze aceste formațiuni sunt benigne, ele pot deveni maligne mai târziu în viață. Boala este provocată de o mutație genetică al cărei efect este sensibilizarea corpului la HPV de tipurile 5 și 8, care în mod normal nu au niciun efect major în organism.

4. Sindromul vampirului

Credeai că vampirii există doar în filme? Ei bine, se pare că există o boală care îi apropie pe oameni de aceste creaturi mitice. Xeroderma Pigmentosum, care afectează un om la 1 milion, creează o sensibilitate foarte mare la razele UV, iar pacienții nu au voie să se expună la soare, care le poate crea arsuri foarte puternice pe piele. Pentru oamenii cu această afecțiune, cancerul de piele este un risc major, deoarece se instalează mult mai ușor. Deși există câteva tratamente care ameliorează problema, cea mai bună soluție este evitarea expunerii la soare, de unde și numele de „Sindromul vampirului”.

3. Elefantiaza

Această boală ciudată afectează sistemul limfatic, blocând vasele micuțe care transportă limfa prin corp, ceea ce rezultă într-o umflare extremă a anumitor țesuturi, în general a membrelor și a testiculelor. Boala apare cel mai adesea după ce un anumit tip de țânțar transmite un parazit. Peste 40 de milioane de oameni au fost afectați de această boală. Din fericire, există medicamente care omoară parazitul respectiv, însă rezultatele cele mai bune se obțin dacă intervenția este timpurie.

2. Sindromul vârcolacului

Dacă noi, femeile, am face orice pentru a îndepărta chiar și cel mai mic fir de păr nedorit, cei care suferă de hipertricoză prezintă o creștere anormală a părului pe tot corpul, inclusiv pe față. Boala poate să fie congenitală sau poate să se dezvolte pe parcursul vieții, uneori din cauza folosirii tratamentelor pentru creșterea părului, deși nu întotdeauna poate fi descoperită cauza exactă. Tratamentul implică folosirea metodelor clasice de îndepărtare a părului, deși nici măcar cele „permanente” nu oferă rezultate prea bune.

1. Sindromul mâinii străine

O boală foarte ciudată este cea care provoacă o mișcare incontrolabilă a uneia dintre mâini, care apucă obiecte fără ca pacientul să dorească acest lucru. Uneori, boala este declanșată de o traumă la nivelul creierului, dar și de o eroare în timpul unei operații pe creier. Nu există un tratament pentru această afecțiune, dar simptomele pot fi controlate în mare măsură dacă mâna este folosită des.

Aceste boli ciudate afectează un număr foarte mic de oameni și par rupte din filmele de groază! Care ți s-a părut cea mai stranie?

Iată ce boli ascund bubițele pe corp și care sunt bolile cauzate de emoții!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta