Cele mai frecvente greșeli de igienă intimă făcute vara

Cele mai frecvente greșeli de igienă intimă făcute vara

Sorina Corneanu

Vremea caldă din timpul verii și umezeala din aer cresc incidența infecțiilor vaginale. O igienă intimă corectă  poate ajuta la reducerea riscului situațiilor neplăcute, iar măsurile de precauție sunt o soluție pentru prevenirea infecțiilor intime. Temperaturile crescute din timpul verii conduc, de cele mai multe ori, la transpirație abundentă și, implicit, la un teren propice dezvoltării anumitor infecții.

Află mai jos care sunt cele mai frecvente greșeli de igienă intimă făcute în timpul verii!

Greșeli de igienă intimă pe care le faci vara

Porți haine strânse pe corp

Hainele mulate pot fi sexi, dar nu și foarte practice, cel puțin nu pe timpul verii. Hainele prea strânse pe corp nu numai că îți țin de cald, dar sporesc transpirația și favorizează apariția infecțiilor vaginale. Umiditatea din zona genitală este crescută, fluxul de aer este redus, iar mediul devine perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Alege hainele subțiri, mai largi, din materiale organice!

Nu schimbi absorbantul suficient de des

Dacă menții întreaga zi umezeala în zona intimă, nu e de mirare că bacteriile se instalează rapid, iar infecțiile intime încep să îți dea bătăi de cap. Schimbă cât de des e nevoie tampoanele sau protej slipurile, astfel încât să păstrezi permanent zona curată, uscată și să eviți eventualele neplăceri!

Dr. Tony Long, ginecolog la Centrul pentru Sănătatea Femeilor din California, susține că tot ceea ce vine în contact cu pielea poate avea potențial iritant. Astfel, utilizarea aceluiași tip de absorbante poate determina corpul să devină alergic la anumiți compuși, iar schimbare mărcilor tampoanelor, din când în când, ar putea ajuta la reducerea iritațiilor și a disconfortului. În plus, produsele de îngrijire intimă folosite pe timpul verii, mai ales în timpul menstruației, ar trebui să fie blânde cu pielea și cât mai naturale!

tampoane

Porți lenjerie intimă din materiale sintetice

Iată una dintre cele mai frecvente greșeli de igienă intimă pe care le fac femeile vara. Materialele sintetice rețin umiditatea și favorizează dezvoltarea bacteriilor, care conduc la infecții intime. Optează pentru lenjerie din materiale naturale, care absorb umezeala și te ajută să îți păstrezi zona intimă curată și uscată. 

Vezi cum să eviți alegerea greșită a lenjeriei intime!

Faci spălături vaginale

S-ar putea să fi auzit acest lucru de o mie de ori: vaginul are capacitatea de autocurățare! Așadar, nu e indicat să recurgi la spălături vaginale. Dușul vaginal afectează pH-ul vaginului și spală efectiv bacteriile bune. Pentru a te feri de infecțiile vaginale, menține zona intimă curată și uscată, folosește produse cât mai naturale și renunță la dușurile vaginale!

produse spalaturi vaginale

Stai jos prea mult timp

Prea mult timp petrecut în șezut, pe lângă faptul că nu e deloc benefic pentru postura spatelui, crește și riscul de infecții vaginale. Timpul îndelungat de ședere în aceeași poziție crește temperatura corpului și, implicit, umiditatea în zona genitală. Acești factori provoacă iritații în regiunea vaginală și cresc riscul de infecții.

Porți costumul de baie umed

Timpul petrecut la piscină trebuie să implice, pe lângă distracție și relaxare, îngrijire intimă corectă. Costumul de baie umed permite dezvoltarea ciupercilor, din cauza mediului umed, motiv pentru care două prosoape de schimb și un costum de baie de rezervă sunt esențiale ca să eviți infecțiile zonei intime. În plus, atunci când ai în plan să mergi la piscină, epilarea zonei intime ar trebui să fie făcută cu cel puțin două zile înainte. 

femeie la piscina

Folosești produse de curățare a zonei intime

Săpunul cu miros puternic și șervețelele umede intime irită vaginul și cresc riscul de infecții vaginale. Zona intimă trebuie curățată exclusiv cu apă caldă, nu fierbinte, și uscată cu un prosop curat.

produs ingrijire intima zilnica

Pentru o îngrijire optimă pe timpul verii, folosește Multi-Gyn-Femiwash x 100 ml, un produs natural împotriva disconfortului vaginal, care nu conține săpun, parfumanți sau conservanți. 

Curăță și dezinfectează foarte eficient zona intimă și conține acid lactic, care reglează pH-ul vaginal. 

 

Multi-Gyn - Femiwash x 100 ml este disponibil în farmacii și pe magazinvavianpharma.ro

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.