Celebrează luna femeii alegând siguranța pentru sănătatea ta și a celor dragi

Celebrează luna femeii alegând siguranța pentru sănătatea ta și a celor dragi

Andreea Constantin

În societatea actuală, ca femei jucăm un rol fundamental și divers, contribuind la progresul și echilibrul comunităților în care trăim. Îndeplinim zi de zi roluri esențiale, atât în familie, cât și în carieră. Fie că suntem mame și soții dedicate, fiice grijulii, surori empatice, nepoate devotate, ori alegem să fim femei de carieră, pentru noi nu există limite. Cu toate acestea, în ritmul alert al vieții moderne, tindem adesea să punem pe plan secundar propria sănătate și bunăstare. 

Având multiple responsabilități pe umerii noștri, este vital să acordăm o atenție deosebită propriilor nevoi, prioritizând prevenția și importanța îngrijirii fizice și mentale pentru a putea face față tuturor provocărilor cotidiene. Nu numai că ne putem îmbunătăți calitatea vieții personale, dar avem oportunitatea de a deveni exemple puternice și o inspirație pentru cei din jur. 

Cu SIGURANȚĂ, câștigi o viață mai bună

Grija și aprecierea sunt cel mai prețios cadou pentru cei dragi. SIGNAL IDUNA subliniază acest lucru printr-un concurs special pe pagina sa oficială de Facebook. Participă și intră în tragerea la sorți pentru un weekend all-inclusive alături de o persoană specială la Domeniul Drăgași, pentru a descoperi lumea fascinantă a vinului și a ospitalității autentice românești. Află mai multe detalii pe pagina de concurs SIGNAL IDUNA.

Cu SIGURANȚĂ, poți depăși momentele critice din viața ta

Cu doza de putere și toată reziliența de care dăm dovadă zi de zi, cu siguranță viața ne poate pune și la încercare. De la situații minore, precum stresul accentuat de termenele limită sau o simplă răceală care ne împiedică să dăm randament, la provocări mai severe, cum ar fi descoperirea unei boli cronice sau implicarea într-un accident, noi, femeile, ne confruntăm cu diverse obstacole care ne pot testa limitele emoționale și fizice. Privind aceste situații într-o notă pozitivă, odată depășite, aceste experiențe care ne compun viața ne fac să devenim mai puternice și să ne dezvoltăm pe plan psihologic.

Însă, gestionarea unor provocări majore de sănătate poate fi extrem de dificilă în absența accesului rapid la servicii medicale de calitate, sprijin financiar și emoțional, precum și condiții care să ofere un nivel cât mai bun de confort.   

În ceea ce privește bolile grave care pot schimba traiectoria vieții la 180 de grade, cum ar fi  cancerul, studiile arată că una din trei femei va dezvolta un tip de cancer în timpul vieții. Acest lucru subliniază nevoia critică pentru femei de a acorda o atenție sporită sănătății proprii și de a-și lua măsurile de prevenție și siguranță cât mai timpuriu. Credințe populare precum „mie n-o să mi se întâmple”, sunt mai degrabă dăunătoare.   

În cazul bolilor oncologice, asigurarea privată de sănătate poate schimba regulile jocului, întrucât vindecarea începe cu siguranță și încredere. În acest sens, SIGNAL IDUNA îți oferă mai multe beneficii indiferent de stadiul bolii, de la diagnosticare, la tratamente alternative și terapii complementare, astfel încât să-ți prioritizezi sănătatea și să te îngrijești de ea în cele mai vulnerabile momente. Stresul financiar poate fi foarte dăunător în astfel de situații, iar o poliță de asigurare de sănătate îți oferă liniștea că acest risc este acoperit, lăsându-te să-ți canalizezi toată energia și resursele spre vindecare. Beneficiezi chiar și de servicii de chirurgie plastică după intervenții, dar și de consiliere psihologică și nutrițională, pentru a lupta cu toate forțele, iar la final să ieși învingătoare.  

În anul 2022, aproximativ 100.000 de persoane din România au primit diagnosticul de cancer, conform statisticilor Din acest număr, 45.612 au fost femei, iar printre cel mai des întâlnite afecțiuni se numără cancerul de sân cu peste 12.700 de cazuri, urmat de cancerul de col uterin cu aproape 5.500 de cazuri. 

Statisticile îngrijorătoare demonstrează cât de fragili suntem și ce impact puternic au bolile oncologice asupra noastră, a oamenilor. Viața ni se poate schimba radical în urma unui astfel de diagnostic, așadar necesitatea de a pune prevenția pe primul loc trebuie să fie o mentalitate care să ne ghideze zi de zi. Diagnosticul precoce și tratamentul adecvat sunt determinante pentru a câștiga lupta împotriva acestei boli devastatoare.

De asemenea, boala cardiacă ischemică și accidentul vascular cerebral, cu peste 160.000 decese înregistrate în 2020, sunt probleme de sănătate cu care se confruntă românii. Iar în cazul nefericit în care tu sau cineva din familia ta are nevoie de o operație sau de spitalizare, bugetul poate fi dat peste cap. Însă nu este nevoie să spargi pușculița pentru a te trata, pentru că o asigurare privată de sănătate pentru spitalizare și intervenții chirurgicale acoperă costurile.  Aceasta oferă aceeași siguranță tuturor femeilor nevoite să apeleze la astfel de servicii, dar și celor dragi lor. Câteva dintre beneficii sunt acoperirea serviciilor medicale pe întreaga durată a spitalizării, indemnizație zilnică de spitalizare, acces în orice clinică sau spital privat din România, precum și servicii hoteliere pentru însoțitor. De asemenea, acoperirea este atât pe teritoriul țării la cei peste 1.400 de parteneri din rețeaua SIGNAL IDUNA, fie că vorbim de clinici, spitale sau laboratoare medicale, cât și în străinătate.

Cum a reușit Maria să învingă cancerul ovarian

O situație elocventă este cea a Mariei, o tânără de 35 de ani din Timișoara, care a primit vestea tulburătoare a unui diagnostic cumplit - cancerul ovarian. Vestea a lovit puternic întreaga sa familie, iar încercarea de a face față acestei realități a fost copleșitoare. Cu toate acestea, Maria a resimțit speranța când a realizat că are asigurare de sănătate pentru cancer de la SIGNAL IDUNA.

Acest sprijin financiar a fost vital, având posibilitatea de a urma tratamentul la spitalul privat și la medicul pe care le-a ales. Mai mult, operația a avut loc curând după diagnosticare. În timpul sesiunilor intense de chimioterapie, sprijinul psihologic și terapia au fost cruciale pentru Maria în găsirea puterii de a merge mai departe. Ședințele regulate de terapie au contribuit la cultivarea gândirii sale pozitive și la menținerea moralului ridicat, esențial în lupta cu boala, pentru a face față tuturor provocărilor cu încredere și curaj. 

În lipsa poverii financiare pe care o implică un astfel de diagnostic, Maria s-a putut concentra pe procesul de vindecare și recuperare: „Asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA mi-a fost de un real ajutor în momentul în care am fost diagnosticată cu cancer ovarian. Am fost imediat îndrumată către specialiști competenți și am beneficiat de servicii medicale de calitate și de mult sprijin emoțional care mi-a dat încredere că voi reuși să ies cu bine din această situație. L-am putut avea pe soțul meu alături, lucru care a contat enorm. Este foarte greu fizic, corpul este supus la niște șocuri puternice, dar și emoțional, iar să ai pe cineva drag cu tine, e mare lucru. Faptul că am avut acces rapid la servicii specializate și că am beneficiat de ghidare și ajutor pe tot parcursul tratamentului a contribuit semnificativ la vindecarea și la recuperarea mea fizică și emoțională”, explică Maria.

Cu o echipă medicală dedicată, sprijinul celor dragi care au putut să-i fie alături în spital și multă determinare, Maria a învins lupta împotriva cancerului ovarian, iar acum se bucură de o viață normală alături de cei dragi.

În același mod, asigurarea privată de sănătate pentru spitalizare și intervenții chirurgicale de la SIGNAL IDUNA îți ia o grijă de pe umeri în cazul în care ai un accident sau ai nevoie de o operație și te susține să te faci bine cât mai repede ca să poți fi alături de familia ta cât mai repede.   

Nimeni nu poate depăși pe cont propriu obstacolele majore din viață și este ideal să fii pregătită și în siguranță decât luată prin surprindere de provocările vieții. Astfel, este esențial să-ți oferi acces rapid la resursele necesare, fie că vorbim de susținere financiară, psihologică sau emoțională, sau profesioniști care să te ajute să accelerezi vindecarea și cei dragi, care să-ți amintească zi de zi pentru ce lupți. 

Articolul urmator
Este sau nu în regulă să mănânci cartofi încolțiți?
Este sau nu în regulă să mănânci cartofi încolțiți?
Ce luna a anului te reprezinta?
Incepe quiz
Ce luna a anului te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.