7000 de vieți schimbate prin chirurgia obezității

7000 de vieți schimbate prin chirurgia obezității

Redactor Divahair.ro

De la introducerea chirurgiei bariatrice laparoscopice în România de către Prof. Dr. Cătălin Copaescu, peste 7.000 de pacienți au apelat la intervențiile bariatrice pentru a beneficia de remisiunea obezității și a afecțiunilor asociate acesteia.

Astăzi vă facem cunoștință cu 3 dintre pacienții care și-au schimbat viața și au scăpat de greutatea în plus.

Ioana, 35 de ani, este una dintre pacientele spitalului Ponderas care a decis să recurgă la operația de slăbit în urmă cu doi ani și jumătate și a reușit să scape de 30 de kilograme cu ajutorul chirurgiei bariatrice. „M-am gândit mult la această operație că o să fie un beneficiu pentru mine. Deja oboseaam foarte tare, aveam dureri mari de coloană și de genunchi din cauza kilogramelor. Urcam foarte greu scările, oboseam în timpul serviciului și ajungeam extenuată acasă, fără să mai pot face absolut nimic după munca de la serviciu.” Astăzi este normoponderala, cântărește doar 66 de kilograme și se bucură de o viață nouă.

doctori

Alina Dincă a slăbit mai bine de 50 kg în cei doi ani de la operație. Astăzi are doar 55 kg, greutate pe care nu a mai avut-o de când era copil.

„Nu am fost niciodată un om slab. Nici măcar în copilărie nu m-am bucurat de un corp suplu, am fost pufoasă mereu. Cu timpul, am început să am probleme hormonale, ceea ce a declanșat un întreg apetit și „am reusit” să acumulez foarte multe kilograme într-un timp relativ scurt. În plus, și-au mai pus amprenta asupra mea și diverse diete pe care le-am încercat de-a lungul timpului, toate terminându-se cu acel efect numit yo-yo; slăbeam cât reușeam să țin o cură de slăbire și, imediat cum se încheia, acumulăm kilogramele date jos, ba chiar puneam mai mult decât reușisem să slăbesc. Apogeul greutății mele a fost fix înainte de operație când "am împlinit" 110 kg. Acum, sincer, nu mă recunosc în fotografii. Nu îmi vine să cred când mă uit la fotografiile vechi și la mine acum, în oglindă. Această operație de micșorare a stomacului îți da șansa la o viață mai frumoasă. Noul stomacel te salvează, te întinerește, te pune pe propriile picioare, te motivează, te susține, te disciplinează, te remodelează, te face să ai încredere în ține, te face sănătos!”

Adam, în vârstă de 65 de ani, se bucură cel mai mult că a scăpat de diabetul zaharat tip 2 în urmă acestei operații.

„Rezultatele în urma operației le văd chiar de acum, la doar câteva luni de la operație: glicemia, colesterolul, trigliceridele, chiar și tensiunea, toate valorile acestora au scăzut odată cu pierderea kilogramelor. Sunt alt om, mă simț excelent.”
Peste 50% din pacienții bariatrici menționează că au apelat la chirurgie din considerente socio-emoționale: își doresc să se simtă mai bine în pielea lor, să își recapete încrederea de sine sau să fie acceptați în societate. „Odata ajunși în cabinetul medical, pacienții încep să ne povestească toate greutățile trăite din cauza obezității, toate frustrările acumulate. Dintre cele mai întâlnite și impresionante sunt acele acțiuni mărunte pe care mulți dintre noi le fac zi de zi. Rămân fără loc de muncă, nu se mai pot descurca singuri în activități de rutină precum legatul la șireturi, îngrijirea personală, renunță definitiv la activitățile gospodărești, nu își mai pot lua copiii în brațe și chiar și puținii pași parcurși pe jos sunt o grea incercare”,
declară Prof Dr Cătălin Copaescu, Chirurg de Excelență, Director Medical, Ponderas Academic Hospital.

Articolul urmator
Stiluri de atașament: ce sunt și de ce este important să le recunoști
Stiluri de atașament: ce sunt și de ce este important să le recunoști
Unde ai trăit într-o viață anterioară?
Incepe quiz
Unde ai trăit într-o viață anterioară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.